oktayyap40
Kamp I
Ben bu foruma yeni dahil oldum ama neredeyse hemen hergün takip ediyorum. Ufaktan bende de bir moto karavan fikri oluşmaya başladı. Henüz motokaravana çevireceğim bir panelvanım da yok ama şimdiden kafamda tasarladığım bi takım projelerim oluşmaya başladı. Örneğin karavanda kullanılacak ocak, şohben veya buzdolabı gibi eşyaların lpg arzını karşılayabilecek bir lpg tankını sabitleyip kullanılacak eşyalara tesisat çekmek. Ancak bugün sanayide otogaz tesisatı montajı yapan bir servisçiye sordum bu iş için tecübesi olmadığını dağılımı nasıl yapacağını bilmediğini ve depo basıncının problem oluşturacağını söyledi ve bir alternatif oluşturmayı da ihmal etmedi. Normal evde kullandığımız 12 kg lik tüplerin bu iş için çok rahat kullanılabileceğini, kullanılacak eşyalar için tüpden gerekli dağıtımı detantörden geçeceği t lerle sağlayabileceğini söyledi. Aynı zamanda başka bir detantöre bağlı hortumla ucuna bağlayacağı bir rekorla dolum işini de çok rahat benzinliklerdeki lpg dolum istasyonundan sağlanabileceğini söyledi. Ve bu işin benim söğlediğime nazaran daha az tehlikeli ve masraflı olduğunu ilave etti. Dolum esnasında sadece tüp başına bağlı bulunan detantörlerin değişimi yeterli olacakmış.( dolum için kullanılan detantörün diğer ucunda bir rekor ve bu dolum ağzı araç lardaki gibi dışarıdan doluma izin verecek şekilde olacakmış. Valla kafama yattı ama yinede artıları veya eksileriyle sizlerle konuşup bu konuda eğer kullanan arkadaşlar da varsa fikirlerini de almak istedim. Heyecanımı bağışlayın hal hatır sormadan balıklama bir dalış yaptım konuya ama gerçekten bu motokaravan konusu bayağı bir tutku oldu artık bende.