Ocak Sonu İskandinavya Gezisi Saçma Mı Olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,244
Ynt: Ocak Sonu İskandinavya Gezisi Saçma Mı Olur?

merhaba ,
bahsettiğiniz yerlere isveç hariç yazın gittim. Ben gittiğim zaman özellikle litvanya ve letonyada hava buz gibiydi temmuz olmasına rağmen ,estonya'da geceleri biraz üşümüştüm ,finlandiya'da ise yüzüme güneş kremi sürmeme rağmen yüzüm yandı güneşten. Hava mükemmeldi.oradan duyduğumuz kadarı ile hava yılda toplam 8-10 gün böyle olurmuş o da bize denk gelmiş. Galiba biraz da bu yüzden finlileri çok neşeli gördüm ben ,sokakta hepsi gülümseyerek dolaşıyordu desem yalan olmaz. Ayrıca çok kibar ve yardımseverlerdi. Bence bu bölgeler için en iyi zaman temmuz başı ,güneşin geç batması güzel bir deneyim oluyor,belki yazın görüp bir de sonra fırsat olursa kışın gidilebilir ama öncelik yazda olmalı.
Gittiğim hiçbir yerde ırkçılıkla karşılaşmadım, sadece letonyaya girişte türk pasaportu vermeme rağmen adam rusça mı ingilizce mi konuşursun dedi ingilizce dememe rağmen bana rusça bir sürü şey söyledi ve biraz kaba davrandı, daha sonradan öğrendim rusları pek sevmezlermiş orada galiba. adam da rusa benzetti sanırım. onun dışında estonyada falan türk olduğumuzu söylediğimizde çok ilgilenmişlerdi. ben de ırkçılık var diye duymuştum daha önceden ve şaşırmıştım. İnşallah kimse gezdiği yerlerde o tiplerle karşılaşmaz.

ayrıca bahsedilen yerlerdeki pahalılık sırası şu şekildeydi:

vilnius<st.petersburg<riga<tallinn<helsinki stockholmü görmedim ama tahminim en pahalı yerin stockholm olduğu.

Etiketler
Ynt: Ocak Sonu İskandinavya Gezisi Saçma Mı Olur?

merhaba geçen hafta oslo ve stockholmü de ziyaret ettim pahalılık sıralamasını güncelliyorum.Bu arada haziranda osloda dondum.

vilnius<st.petersburg<riga<tallinn<helsinki <stockholm<oslo(oslo çok fena hem de çok)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.