ertunk
Kamp II
MotorKaravanların ve Römork Karavanların ruhsatlandırılmasında yapılan hatalar başta fahiş sigorta bedeli ödenmesine ve muayene periyodunun da her yıl tekrarına yol açmaktadır. Forumda daha önce yaptığım paylaşımda ilgili bakanlıklara konu hakkında başvuru yapılması yönünde dilekçe örnekleri yayınlamıştım. Gerek CİMER üzerinden yaptığım başvurular gerek kapsamlı hazırlanmış başvuru dilekçelerini ilgili bakanlıklara taahhütlü gönderdim ve güzel geri bildirimler aldım.
Ek dosyada yaptığım bilgilendirmeler içerisinde de bu konudaki gelişmelere değindim. 2025 yılından itibaren bazı uygulamalarda değişiklik olacağını belirtmek isterim.
Konuya hakim olmayan yeni römork karavan alacak olanlara tavsiyem "yüklü ağırlığı 750 Kg geçecek" karavanları O1 Tip Onay Belgesi ile sakın satın almayın. O2 sınıfı römork karavanların üst yapı tescilinin (DC) koduyla değil (SE) koduyla ruhsatlandırılması gerektiği yönünde uyarıda bulunmanızı tavsiye ederim.
Ek dosyada yaptığım bilgilendirmeler içerisinde de bu konudaki gelişmelere değindim. 2025 yılından itibaren bazı uygulamalarda değişiklik olacağını belirtmek isterim.
Konuya hakim olmayan yeni römork karavan alacak olanlara tavsiyem "yüklü ağırlığı 750 Kg geçecek" karavanları O1 Tip Onay Belgesi ile sakın satın almayın. O2 sınıfı römork karavanların üst yapı tescilinin (DC) koduyla değil (SE) koduyla ruhsatlandırılması gerektiği yönünde uyarıda bulunmanızı tavsiye ederim.