North Face, Marmot, Husky çadır seçimi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cumhurkose@msn.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,096
Yer
Ankara
Tercih sıralamasına göre;

1. North Face 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=70235&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11750&variationId=3A0

2. Husky Fighter 3 kişilik 5 mevsim (tecrübeli bir satıcı arkadaş tarafından, pollleri 8.5 mm değerinde olduğu için diğer markaların 4 mevsimlik çadırları ayarında olduğunu söyledi...)
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-fighter-3-4-prs-green-117_dst.html

3. Marmot Aeros 3 kişilik 4 mevsim çadır...
http://marmot.com/products/aeros_3p

Sizce hangi çadırı tercih etmeliyim?

Etiketler
Ynt: North Face, Marmot, Husky çadır seçimi...

Cumhur,

Telefonda da konuştuğumuz üzere Rock ve Aeros modelleri yazlıktır. ABD'de 3 mevsim diye satılıyor. Bizde bunlara 4 mevsim deniyor. Bunlarda çadırın üst kısmı tülden yapılıyorki bol bol hava alsın. Yağmura karşı korumayı da üst tente (fly) sağlıyor.

Bizim 5 mevsim dediğimize ise ABD Expedisyon çadırı diyor.

Husky Fighter bir expedisyon çadırı. Kendi sitesinde de ekstrem şartlar içindir diye tanıtılıyor. Bunda çadırın üst kısmı da kumaş. Tül sadece kapılarda var ve o da kapanabiliyor. Böylece içerideki havanın dışarıyla teması iyice azalıyor.

Bu sebeple bu üç çadır birbiriyle karşılaştırılamaz.

Kış kamplarında da kullanacaksan Husky Fighter seçilmelidir. Fakat yazın düşük irtifalarda havalandırması yetersiz geleceğinden yaz çadırı olarak kullanması sıkıntı verir. Yazın yüksek irtifada kullanılabilir.

EKARAIS' Alıntı:
Cumhur,

Telefonda da konuştuğumuz üzere Rock ve Aeros modelleri yazlıktır. ABD'de 3 mevsim diye satılıyor. Bizde bunlara 4 mevsim deniyor. Bunlarda çadırın üst kısmı tülden yapılıyorki bol bol hava alsın. Yağmura karşı korumayı da üst tente (fly) sağlıyor.

Bizim 5 mevsim dediğimize ise ABD Expedisyon çadırı diyor.

Husky Fighter bir expedisyon çadırı. Kendi sitesinde de ekstrem şartlar içindir diye tanıtılıyor. Bunda çadırın üst kısmı da kumaş. Tül sadece kapılarda var ve o da kapanabiliyor. Böylece içerideki havanın dışarıyla teması iyice azalıyor.

Bu sebeple bu üç çadır birbiriyle karşılaştırılamaz.

Kış kamplarında da kullanacaksan Husky Fighter seçilmelidir. Fakat yazın düşük irtifalarda havalandırması yetersiz geleceğinden yaz çadırı olarak kullanması sıkıntı verir. Yazın yüksek irtifada kullanılabilir.

Teşekkürler Efe abi... seninle tel. de görüştükten sonra zaten ank. daki mağazayı aradım ellerinde olduğunu teyit ettim akşam gidip alacağım... senin dediğin gibi 5 mevsim olması itibariyle ve kullananların olumlu yorumlarına istinaden Husky Fighter modelinde karar kıldım... ilgin için tekrar teşekkürler ;)

cumhur bey merhaba
bende sizin gibi çadır arayışındayım.15-17 temmuz tarihleri arasında bulunduğum bir kampta çoğu dağcının
çadırlarını test etme şansı buldum.yoğun bir dolu yağışı ve peşine 1 saat kadar yağan şiddetli yağmur.
ayakta kalan su almıyan çadırlar:the north face,husky,lafuma gibi çadırlar
benim birinci tercihim the north face
2.husky
1.cadır gördüğüm kadarıyla daha profosyonel dağcılar kullanıyor 2 kişilik ve hafif
benim tercihim 4 kişilik biraz daha geniş4 mevsim bir çadır.
siz< çadırı nerden aldınız kaç tl bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler.bilgileriniz benim için refarans oldu.

Konu Teknik Malzemeler bölümüne taşınmalı ve taşınıyor.
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR