Nokia N95 ile Adım Ölçer (Step Counter)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,202

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Yanlış duymadınız, ben de az önce öğrendim :smiley: Nokia N95'in o kadar çok özelliği var ki, daha yarısını bile keşfedemedim derken bugün beni hayrete düşüren bir özelliğini daha öğrendim. Meğer N95'in içinde akselerometre (ivme ölçer) varmış... Bu özellik son güncellemelerle birlikte aktif hale gelmiş olacak ki, henüz çok fazla yazılım yok ama gün geçtikçe artacaktır.

Akselerometre özelliği bulunan Nokia modelleri; Nokia N95, N95 8GB ve N82

Sözü uzatmadan adım ölçerden bahsedeyim :smiley:

[attachment=2]

Yazılımın tanıtımında telefonunuz üzerinizde olduğu sürece nerenize koyduğunuz önemli değil diyor ama adım ölçer mantığına ve telefonunuza erişim açısından en uygun yer beliniz olacaktır.

Yazılımın ayarlarından yaşınızı, cinsiyetinizi, kilonuzu, boyunuzu ve bir adımınızın uzunluğunu girdikten sonra bu bilgilere göre yürüdüğünüz mesafe karşılığında harcadığınız kaloriyi hesaplıyor ve hatta oldukça gelişmiş bir şekilde raporluyor... O gün veya hafta içinde harcamayı hedeflediğiniz kaloriyi girdiğinizde, size o gün veya o hafta daha ne kadar yürümeniz gerektiğini de söylüyor...

[attachment=1] [attachment=3] [attachment=4] [attachment=5]

Uygulamayı indirmek için <a href="http://www.gezenbilir.com/media/dosya/NokiaStepCounter.sisx">tıklayın...</a>

Scr000009.jpg

Scr000011.jpg

Scr000012.jpg

Scr000013.jpg

Scr000016.jpg

Etiketler
Ynt: Nokia N95 ile Adım Ölçer (Step Counter)

Tesekkürler! Gercektende harika birsey. Mükemmel calisiyor.

ilk çıkınca parayla alınmaz be abi o telefon ;D 2000 lira fiyat isterler ona

ama N96 nokia'nın en ful telefonu gibi bişey yok yok yani

SAMSUNG I55O hepsiburada.com da 450ytl ve üzerinde sizin o meshur nokia n95 ve n96 sinda olanlar we fazlası war.örnegin route 66 yazılımı gibi örnegin üzerine symbian 3 uygulamalarının bu adımölcer gibi hertürlüprogramın yüklenebilmesi gibi..ve 450 ytl

Samsung i550 ile Nokia N96'yı karşılaştırmanız biraz tuhaf olmuş :smiley: Nokia N96 segmentinde Samsung i8510 INNOV8 modeli var ve fiyatı 1.455 Lira... Bu her iki mükemmel telefonunda birbirinden farklı özellikleri olduğundan, hangisinin daha kullanışlı olduğu kişiden kişiye değişir. Örneğin Nokia N96'da DVB televizyon alıcısı varken, Samsung INNOV8'de gelişmiş kamera özellikleri var...

Ayrıca Samsung i550 ve INNOV8 modellerinde akselerometre donanımı olmadığından adım ölçer gibi programları yüklersiniz ama sadece ekran görüntüsünü izlersiniz, çünkü çalışmazlar. Akselerometre donanımı bildiğim kadarıyla Nokia N95 ve N96 modelleri dışında bir de iPhone'da var... Ayrıca Assisted GPS (A-GPS) desteği olmayan dahili GPS'li telefonlardan çok ciddi bir navigasyon hizmeti beklemeyin. Kötü hava şartlarında, yüksek binaların bulunduğu dar sokaklarda, tünele girdiğinizde veya başka sebeplerden dolayı uydu bağlantısının kesildiği durumlarda A-GPS desteği sayesinde GSM operatörünüzün baz istasyonlarından faydalanarak navigasyonunuza kesintisiz devam edersiniz. Bu özellik de Samsung i550 modelinde bulunmuyor. Ayrıca işletim sistemi de bahsettiğinizin aksine bir önceki versiyon malesef...

Samsung i550 ile Nokia N96'nın kendi ihtiyaçlarıma göre karşılaştırmasını yapıyorum ;)

N96i550
Ekran Rengi16.000.000256.000
Ekran Boyutu2.8"2.6"
İşletim SistemiSymbian OS v9.3, Series 60 3.2 Symbian OS 9.2, Series 60 v3.1
Dahili Hafıza16 GB1 GB
Dahili TV AlıcısıVarYok
Bant Sayısı43
Assisted GPSVarYok
AkselerometreVarYok
Kamera Çözünürlüğü 5 MP3 MP
Optik ZoomVarYok
TV Çıkış JakıVarYok
Infra RedVarYok
Push E-mailVarYok
İşlemciDual ARM 9 264 MHz CPU?

Herşeye rağmen Samsung i550 modelini incelediğimizde fiyat/performans olarak çok iyi bir telefon olduğu bariz ortada ama bu telefonu N95 veya N96 ile karşılaştırmak mümkün bile değil...

Sevgiler,
Sedat

n95 ile i550w yi özellikleri ve fiyat acısından kıyasladım.i550w kesinlikle n95den kat kat iyi.samsungu kendim kullanıyorum n95ide arkadas.bursa-alanya arasında ben sesli navigasyon yaparken arkadas eli telefonla beraber camın dısında sinyal bekliyodu.biz afyon geldigimizde zaten vazgecti.ben gene navigasyonumu alanyadan konaklının dag köyü taspınara yaparken arkadas n95i bursa tecrübesinden sonra acma geregi duymadı.yani sizin dediginiz gibi baz iztasyonlarının yerel bilgilerine gerek kalmıyo.45o ytlik samsung ile 1200 ytl lik n95 arasındaki cok farkdan biri.hp notebook kullanıyorum wireless actıgımda samsung telefonum daha fazla ag buluyor.gecen pazar alanyanın gedevet yaylasında arkadasların telefonlarının icinde nedense gene tek parca sinyalde olsa gene ceken telefon samsung i550w idi genelde hepimizin aynı sebekeyi kullanmamıza ragmen.vsvsvsvs
bunun disnda n96 ilede sadece fiyat kıyaslaması yaptım ve benim icin sonuc gene samsung i550w idi cünkü optik fotograf makinem war:D
n96yi teknik ve fiyat kıyaslaması samsungun innov8 ile yapmak mantıklı..bu arada i550w nin işlemcisi 330 Mhz Belleği 128mb ve üzerinde normal kulaklık giriside mevcut
türkcell ve nokia hayatımdaki 2 nefret kaynagıydı.nokiadan kurtuldum sıra türkcellde...bekle pazartesi:D:D:D

30042008155401570DQI.jpg

Üzülerek söylüyorum, yorumlarınız herhangi bir teknik bilgiye dayanmıyor sadece ön yargılarınızı ortaya koyuyorsunuz... GPS uydularına bağlanamıyorsa arkadaşınızın telefonunda sorun var demektir. İlk 10 dakika bağlanamamasını anlarım ki, bu Cold Start dedikleri bir nevi uyduya uzun süre bağlanmamış cihazlarda yaşanan "normal" bir durumdur. Ben telefonumu 1 yıldan fazla bir zamandır kullanıyorum ve ilk günden itibaren uyduya bağlanmak için 5 dakikadan fazla beklediğini hatırlamıyorum. Operatör sinyalinin zayıf olması da yine o telefonda bir sorun olduğunun göstergesi çünkü 7 yıldır oturduğum evimin her odasında Motorola'nın birkaç modeli dışında konuşabildiğim nadir telefonlardan biri N95 :smiley:

N95 işlemci hızı 524 Mhz... Ayrıca 3.5mm jakı sadece müzik dinlemek için değil, telefon ekranının olduğu gibi TV'ye aktarılmasını ve sunumlarını yada fotoğraflarınızı izlemenizi sağlayan bir çıkış... Dediğim gibi N95 veya N96'nın karşılaştırılabileceği telefon i550W değil, INNOV8'dir :smiley:

Selamlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR