Yanlış duymadınız, ben de az önce öğrendim
Nokia N95'in o kadar çok özelliği var ki, daha yarısını bile keşfedemedim derken bugün beni hayrete düşüren bir özelliğini daha öğrendim. Meğer N95'in içinde akselerometre (ivme ölçer) varmış... Bu özellik son güncellemelerle birlikte aktif hale gelmiş olacak ki, henüz çok fazla yazılım yok ama gün geçtikçe artacaktır.
Akselerometre özelliği bulunan Nokia modelleri; Nokia N95, N95 8GB ve N82
Sözü uzatmadan adım ölçerden bahsedeyim
[attachment=2]
Yazılımın tanıtımında telefonunuz üzerinizde olduğu sürece nerenize koyduğunuz önemli değil diyor ama adım ölçer mantığına ve telefonunuza erişim açısından en uygun yer beliniz olacaktır.
Yazılımın ayarlarından yaşınızı, cinsiyetinizi, kilonuzu, boyunuzu ve bir adımınızın uzunluğunu girdikten sonra bu bilgilere göre yürüdüğünüz mesafe karşılığında harcadığınız kaloriyi hesaplıyor ve hatta oldukça gelişmiş bir şekilde raporluyor... O gün veya hafta içinde harcamayı hedeflediğiniz kaloriyi girdiğinizde, size o gün veya o hafta daha ne kadar yürümeniz gerektiğini de söylüyor...
[attachment=1] [attachment=3] [attachment=4] [attachment=5]
Uygulamayı indirmek için <a href="http://www.gezenbilir.com/media/dosya/NokiaStepCounter.sisx">tıklayın...</a>
Akselerometre özelliği bulunan Nokia modelleri; Nokia N95, N95 8GB ve N82
Sözü uzatmadan adım ölçerden bahsedeyim
[attachment=2]
Yazılımın tanıtımında telefonunuz üzerinizde olduğu sürece nerenize koyduğunuz önemli değil diyor ama adım ölçer mantığına ve telefonunuza erişim açısından en uygun yer beliniz olacaktır.
Yazılımın ayarlarından yaşınızı, cinsiyetinizi, kilonuzu, boyunuzu ve bir adımınızın uzunluğunu girdikten sonra bu bilgilere göre yürüdüğünüz mesafe karşılığında harcadığınız kaloriyi hesaplıyor ve hatta oldukça gelişmiş bir şekilde raporluyor... O gün veya hafta içinde harcamayı hedeflediğiniz kaloriyi girdiğinizde, size o gün veya o hafta daha ne kadar yürümeniz gerektiğini de söylüyor...
[attachment=1] [attachment=3] [attachment=4] [attachment=5]
Uygulamayı indirmek için <a href="http://www.gezenbilir.com/media/dosya/NokiaStepCounter.sisx">tıklayın...</a>