Niva Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,501

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Daha önce bir çok kaynaktan edindiğim bilgilere göre Nivaları yükseltmek Türkiye koşullarında hem zahmetli, hem de masraflı idi. Ancak en son İstanbul'da eski sanayide bir usta ile tanıştım Nivaları kendi imalatı olan yükseltme kiti ile çok uygun fiyatlara yükseltip, fiber çamurluk ve demir tamponlarla gayet şık bir şekle sokuyor. Yapılmış Niva'nın fotosunu da eklemeye çalışıcam. Referansları da baya iyi, pert olan şu meşhur kırmızı Jeep Cherokee'yi de bu arkadaş yapmış ;)

Etiketler
Ynt: Niva Yükseltme

Sevgili Deep,

Çok güzel bir haber bu. Resim ve usta hakkında tel adres gibi bilgileri merakla beklemekteyiz.

Ben benim lada'yı yükselteyim o zaman....
Hatta ona fiber kapı, fiber kaput, fiber bagaj takmak istiyorum.
Hatta ve hatta fiber çamurluk varsa oda olur..

O zaman kalınca tutar kenara koyarım...

Duruşu önemli aslında... Lastik görüntü olarak çok ufak kalırsa biraz el atmak ister.
Ama ben mümkün olduğunca OK 144 kalsın isterim. Yani çok çirkin durmadığı sürece bence OK 144

Kiti görmek lazım. Zaten sadece önde problem oluyor. 3 parmak = 4 Santim = 2 inch bir ön tarafta yükselme yeterli olacaktır.

Standart haliyle de her yere girip çıkıyor gerçi. Daha önce yükseltenler olduğunu biliyorum ama arazi performanslarını öğrenemedim. Yükselttikten sonra kanal, çamur, vs performansı konusunda sizden detayları bekleriz o vakit..

BEN LADA NİVAMI YAKLAŞIK ARKALAR 5 CM. ÖNLER 7 CM YÜKSELTTİRDİM. VE BUNU OĞUŞLAR OTOMOTİV LADA SERVİSİNDEN ZEKİ USTA YAPTI. REKLAM OLDU AMA.. ARCA BİNERKEN TIRMANARAK BİNDİM DÜŞÜNÜN ARTIK. ASFALTTA YOL TUTUŞU ÇOK SAKINCALI 50 KM HIZLA VİRAJA GİRİYORSUNUZ AMA KONTROL YOK KARŞI ŞERİTTEN VİRAJI ALIYORSUNUZ MAZALLAH BİR ARAÇ GELSE KARŞIDAN KAFA KAFAYA ALLAH KORUSUN. AMA ARAZİDE TAKLA ATTIRMAYA ÇALIŞTIK ARABA TAKLA ATMADI . EN ZORLU EĞİMLERDEN ÇOK RAHAT GEÇTİ. NEREDEYSE DÜZ DUVARA ÇIKIYORDUK. AMA BEN ASFALTTADA KULLANAÇAĞIM İÇİN GERİ SÖKTÜRDÜM.
ŞİMDİ ZEKİ USTA KENDİNE BİR LADA NİVA TOPLUYOR ONA MONTE EDECEK HAYIRLISI.

Ön - arka 3 cm yükselttik. Sanırım yeterli, cadde de problem yok, arazide hiç askıda kalmadık. ( her türlü zorlamaya rağmen )

hural' Alıntı:
Ön - arka 3 cm yükselttik. Sanırım yeterli, cadde de problem yok, arazide hiç askıda kalmadık. ( her türlü zorlamaya rağmen )

Camel parkurunda bir traktörü bile askıda bırakacak kanallar var, sonbaharda ortam çamura kestiğinde (umarım) bir girip deneriz..

Motor önde, stepne önde, sürücü önde... Lada'nın arazide genelde kafadan saplanmaya yönelik bir eğilimi var. Ben önde yayların altına küçük nallar ile 2 cm yükselttim. Arkada yükseklik biraz daha fazla...

Traktör etkisi yapıyor. Ancak tabi asfalt performansı ortalama...

İşte Lada için beklenen ve denenmiş yükseltme kiti. Peki ne kadarlık bir yükseltme sağlıyor.
Bir de diff. kilidi ithali veya üretimine geçilirse Niva'nın en büyük handikaplarının önüne geçilecek.
Kupadan yüksltme için de düşünceleriniz var mı?
Tabi büyük lastik takınca ayna mahruti oranları değişimi de yoldadır.

Bu resimdeki Ask açısı sağlıklı bir açı değildir.
Aracın ön takım salınım max aşamaya geldiginde aks laleleirnde hasar başlayacaktır. Buradan görünen defransiyelinde 2 cm kadar aşagı inmesi gerekliligidir.
Saygılarımla
Hakan Irıklı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR