Niva yakıt testi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,661

prafa

Kamp II
LPG deposu boşalınca 30 TL. lık LPG alarak kilometre sayacını sıfırladım ve kalkıştan hemen sonra benzinden LPG ye geçtim.

Eve dönüşte hala tek yeşil ışık vardı LPG göstergesinde ve sayaç 104 Km. olmuştu. Katettiğim bu 104 km. nin yaklaşık 40 km. si dağ yolu ve çoğunlukla 2 ve 3. viteslerle yol alınabiliyor.

Niva LPG de km başına 0,25 tl. ( 25 kr.) civarında tüketiyor bu teste göre.

( Nivada benzin deposunun boşaltlımaması gerektiğini aksi halde benzin pompasına zarar verileceğini çok yerde okudum. Aynı şey LPG içinde geçerlimidir... LPG yi de sıfır etmemek gerekirmi ? )

Etiketler

Ynt: Niva yakıt testi.

95 model niva almak istiyorumda yine aynı mı yakar yoksa eski model olduğu için size göre daha fazla mı yakar ?

yeniavci' Alıntı:
( Nivada benzin deposunun boşaltlımaması gerektiğini aksi halde benzin pompasına zarar verileceğini çok yerde okudum. Aynı şey LPG içinde geçerlimidir... LPG yi de sıfır etmemek gerekirmi ? )

sıralı sistemlerde araç lpg ye geçse bile benzin pompası çalışmaya devam ediyor, depodaki benzin de bir nebze soğutma görevi yaptığı için benzin ışığı yanmadan kullanmak gerekir diyolar, sadece nivaya özel bir şey değil sıralı sistemler hep böyle sanırım

sıralı sıstemlerın hepsınde lpg de olsanız bıle benzın pompası calısmaya devam eder.depodakı benzınde az ıse gereklı sogutmayı yapamaz ve arızalanır.bu son zamanlarda etrafımdakı herkesın ben dahıl basına gelmıs bır durumdur.dolayısıyla en az ceyrek depo benzın bulunması sarttır.ben yarım depodan asagı dusurmem pompa buyuk oldugu ıcın.ama lpg de boyle bır durum yoktur bıldıgım kadarıyla..

Nivanın benzin deposu ufak. Bu sebepten her LPG alışımda benzini de full yapıyorum. Daha önce LPG li araç hiç kullanmadığımdan LPG den tedirginliğim var. Bu sebepten LPG yi de genellikle az miktarlarda almaya gayret ediyorum. Ama anladığım kadarıyla benzin deposu dolu olduğu sürece pompa ile alakalı tehlike yok, yani LPG yi sıfır edebileceğim.

1996 model Niva da aynımı yakar diye soru yöneltmiş bir arkadaşımız. Bu konuda bilgim yok ancak Nivaya ait bir tesbitim var onu yazabilirim. Arabayı maksimum torku yakalayıyayım diye kitaptaki devre uygun sürerseniz ( benimkinde 3000 devir) yakıt tüketimi hemen yükseliyor. 2000 devrin biraz üzerlerinde uygun tüketim yakalanıyor diye anladım son zamanlardaki kullanımlarımdan. Ama uzun süreçte maksimum torkun devrinden düşük devirle kullanmanın motora ne gibi zararı olur onu da bilmiyorum.

Araç küçük ve 1.7 cc olduğu için dağ yollarındaki rampalarda çok yerde 3. viteslede sorunsuz yürüyor zaten.

2005 nivamda her zaman ölçüm yaparım.
lpg'de hiç bir zaman 11 litrenin altına düşemedim.
14 litrenin üstünede çıkmadım.

Bir ara lpg'de 19 litre yakıyordum sebebi sistemde kaçak olmasıydı.
Kaçak sorununu hallettim şuan karma kullanımda 100 km'de 12 litre tüketiyor.

Benzinde ise
izmitten istanbula gitmem gerekiyordu. izmitte depoyu kapaktan taşana kadar doldurdum. 165 km yolu e5'te sabit 90 km hız ile.
30 km ise izmitte şehir içinde gezdim toplam 195 km sonra aynı istasyondan tekrar kapaktan taşana kadar doldurdum 17,3 litre benzin aldı.
17,3/1,95=8,8717 yani 100 km'de 8.9 litre.

Benzindede bir ara 16 litre yakıyordum sebebi ise bujileri değiştiren usta buji kablolarının sıralamasını yanlış takmış. Düzeltince hemen 9 litreye düştü.

Aracı çok yakan arkadaşlar varsa bu basit sorunları gözden geçirsin derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR