niva yakıt problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan guvem2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,588

guvem2000

Yeni Üye
Yer
tekirdağ
herkese selam 95 model 1.7 karburatorlu nivam var ..gecenlerde bir olcum yaptım ortalama kilometrede 800-900 tl yakıyordu gazda..Ayarlattırdım makınaya bağlattım şimdi kilometrede 480-500 tl ye dustu ama yinede cok sanırım bu arada aracta ok 144 lastıkler var ..bu aracın ortalama kilometrede gazda yakıt nekadardır.yada ne olmalıdır sorun varsa nereye baktırmam lazım ustalarım yardımcı olursa cok sevinirim

Etiketler
Ynt: niva yakıt problemi

rakamlarınızı 100 km. de 48-50 TL. olarak kabul edersek, 1 km. de 0,48-0,50 TL. yani km.de 48-50 kuruş yaktığınız anlaşılmakta. Benim kullandığım Niva 2008 model ve enjeksiyonlu. Biraz seri kullanayım dedinizmi 35-40 kuruşu buluyor kilometrede ( LPG için yazıyorum).

benim araca göre karburatorlu oldugundan bu değerler normal ozaman kurcalatmaya gerek yok tesekkurler paylasım için

kimisi yazmış forumlarda kilometrede 250 kuruş yakıyorum diyor.demek herkeste farklı.

Aracım sizinkiyle aynı yani 95 model karburatorlu, 5 ay önce uzun yolda 0.23 TL ölçmüştüm ama siz bunları yazdıktan sonra tekrar bir ölçüm yapıp öyle yazıyım dedim dün yaptığım gezi sonrası veriler şu şekilde:
1- 110 km tamamı uzun yol. Aldığım yakıt 29 TL LPG , hız 80-110 arası.
2- Dönüş yolculuğu 150 km. 10 km patika dağ yolu en az 7-8 km si ise 30-40 cm karda tırmanış şeklinde off-road sayılır yani 10-15 km arazi vitesi low konumdayken gittim gerisi yine uzun yol. Aldığım yakıt 54 TL LPG.
Bu bilgilerden yola çıkarak uzun yolda yaklaşık km'de 0.26 TL lik tüketim. Uzun yol off road karması ise 0.36 TL.
LPG litre fiyatı: 2.80 TL
Araçta Federal Couragia M/T lastik var onun dışında sizin araçtan farklı olabilecek bir de ayna mahruti oranları var.

Bir de parkurdan örnek

2012-04-08 16.14.24.jpg

Bu yazdığın verilere göre senin aracın yakmıyor. Benin araçla 110 km yol yaptım (20 km arazi+90 km uzun yol) 55 tl yakmış. Lpg lt fiyatı 2.80

Benim arabam 89 model ve 4 vites normalde herkesden fazla yakmam gerekiyor ama bende 45 -50 kuruş/km kullanıma göre değişiyor. ortalama 80-90 kmhızla kullanıyorum..

yaa bende yeni bir niva kullanıcısı oldum.benim niva 105 kilometrede 60 lira yaktı.yani 105 kilometrede 21 litrelitre yakmış.çok değilmi bu yaa :(

Yok.bu 3 uncu depo oldu.farkli yerlerden aldim.bi ayarsizlik var o zaman.birinin yazisinda okumustum,buji kablolarinin siralamasini yanlis takmislar..bendede o tarz bi sorun olabilir...çok fazla yakıyo..neyse,uygun bi zamanda baktırıcaz artık :(

bugün bi ustaya götürdüm nivamı.yaa o kadar kötü bi lpg işçiliği görmedim.adam tek bi borudan T yapmıs 2 boruyuda kelebeklere kadar sokmuş..memeler çalışmıyo jikle iptal,benzin kesici çalışmıyo ve zengin karışım var.ayrıca ufacık bi hava girişi bırakmış kalan kısmı komple kapatmış.emme valfi çalışmıyo çünkü kelebek tam açmıyo..yaaa varya görseniz ağlarmısın gülermisin...lpg beyni geberik falan....neyseki usta sağlam..komple karbürotörü söktü,2tane meme ekledi delerek...beyinden 2ayrı ayar valfine T verdi.beyini değiştirdi.platin ayarı motor ayarı lpg ayarı vs ölçtü biçti...bi kaldı zincir germe,sente ayarı...sente ayarına da 43bilmemkaç cart curt olmalı dedi :D aklımda kalmadı 8 rakam çünkü :D sanırım neden çok yaktığını anladım :D

yaa yine düzelmedi bu yakıt..herkes lastiklere takıyo kafayı..bu lastikler 13 lt yakan araca 20 lt yaktırırmı yaaaaa?

95 model lada niva bendede vardı hatta fotografımda o arac bundan 2 sene once lutfen dıkkat gazın bugune gore fıyatını karsılastırın aracım 1.35 kuruş gaz yakıyordu.arac enıstemın oldugu ıcın pek ılgılenemıyordum enıste devamlı seyehatta oldugu ıcın araba bende kalıyodu.neyse uzun lafın kısası aracı sefakoyde bı ustamız var zaten ladacı olupta onu tanımayan nadırdır ona goturdum abı bu arabaya bı bak dedım boyle boyle cok yakıyo dedım . oda baktı.ve ne gorsun bızımenıstenın aldıgı sahıs araca bı lpg taktırmıs takan usta heralde usta degılmış.Karburator kapagının kelebek kısmına oturan yerını uydurma bı cıvatayla tutturmaya calısmıs ve karburatore gıren gaz hortumlar kapagı kastırdıgı ıcın hava alıyo.ve bu yuzdenhem yakıt fazla yakıyo hemde arac rolentıde sırkelıyodu.neyse olucak gıbı degıldedı ustam bunu elden gecırmek lazım ama lpg cıhazı acayıp bı marka parcaları yok mecburen kendı ımkanlarımızla hava emişinien aza indirdik ve yakıt otomatıkmen 0.70 kr. indi
diyecegım o ki lpg yi takan usta gercekten usta olucak. lada evet bakımı yapılırsa mukemmel bı araç kesınlıkle dagda bayırda bırakmaz camurda kalmaz malıyetlerı ucuz parcası ucuz.aracı sattık cunkı bılmedıgımız bısey varmıs enıste arabayı alırken pek baktırmamıs megersem arabanın sase egık ve curuk bunuda sefakoydekı murat ustaya goturdugumde ogrendım zaten onu ogrenır ogrenmez malum sıteye satısa koyduk. ve satıldı .
su anda arcsızım içim cız edıyo ama allah kısmet ederse bırtane daha lada nıva alıcam ama 2001-2003 arası enjeksıyonlu olanından.

ama her ne olursa olsun ben yınede lada niva dıyorum.(uzun zamandır sıteye dahıl olamıyodum bu gun bı bakıyım eskı gunlerı hatırlıyayım dedım cok konustum surçi lisan ettıysem af ola )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR