Niva mı Traktör mü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,091

Edirne Dağcısı

Niva gölgesi yeter
Yer
Edirne
http://www.dailymotion.com/video/xdn4ge_niva-my-traktor-mu-y_auto

Bu da videomuz

P1030243.jpg

P1030244.jpg

P1030245.jpg

P1030246.jpg

Etiketler

Ynt: Niva mı Traktör mü?

Gerektiği zaman yüklü çektiğimde oldu.boş hali 1050 kg.1500 kg kadar yüklemiştim.asfaltta tabiki max. 50 km hızı geçmemek kaydıyla tehlikesi yok.römorkun frenleri çalışmalı yoksa çok tehlikeli.

Edirne Dağcısı' Alıntı:
Gerektiği zaman yüklü çektiğimde oldu.boş hali 1050 kg.1500 kg kadar yüklemiştim.asfaltta tabiki max. 50 km hızı geçmemek kaydıyla tehlikesi yok.römorkun frenleri çalışmalı yoksa çok tehlikeli.
Boş iken 4 tekerlekli romorku duz yolda çekmekte sorun olmaz ama romork boş bile olsa özellikle yokuş aşağı virajli bir yolda sırtınıza çıkacaktır...
2 tekerlekli boş standart traktör romorkunu ise Nivanın 2 katından daha ağır olmasına rağmen Defender ile bile çekmek çeki demiri ve arka akslara bindireceği dengesiz yük nedeniyle çok riskli...

zamanın birinde 2 teker bir römorku niva ile 200 mt çekmiştim düz bir yerdi...

nivanın arkası yere sürtecek gibi oluyordu ve inanın tamamen tehlikeli ve çok güvensiz bir durumdu hiç tavsiye etmiyorum...

fakat 4 tekerli römorkta durum çok farklı niva sadece yüke yön veriyor ve çekiyor... yani iki tekerli römorktaki gibi yükü sırtına almıyo.... buda hem daha güvenli hemde daha pratik bir durum niva çok rahat bir şekilde 4 tekerli romorku çekiyor yeterki frenleri iyi tutsun ve yokuş yukarı çıkarken yokuşun en altında o yokuşu çıkabileceğiniz vitesle çıkmanız yokuş ortasında vites değişimi için hem yeterli hız hemde zamanınız olmayabilir buda aracın birden bire geri kaçmasına yada aniden vurdurmaya bu sebeple doğabilecek kaza riski ve maddi zarara sebep olur...

çook dikkat edilmeli bence 50 km hz bile çok maksimum 30 km güven verebilir..... ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR