Niva Dizel Uygulaması ve Birkaç Değişik Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan broker650 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,182

broker650

Kamp II
Yer
antalya-izmir
arkadaşlar şu anda enduro motosiklet kullanıcısıyım ( F 650 DAKAR )
lada niva alıp güzelce kafama göre toplama planım var. öncelikle sormak istediğim soru şu : dizel motor uydurma olanağı varmı ? varsa hangi tür motorlar uyar ?
sitede baktığım fotoğraflarda bazı nivalarda 2 bazılarında 3 adet vites kolu gördüm sanırım, yanılıyormuyum ? bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz ?
yapmak istediğim araçla çok extrem olmayan offroad gezintileri ve uzun mesafe keşif seyahatleri planlıyorum. uygun araç seçtim mi sizce ? (dizel uygulamasını bu yüzden düşünüyorum )
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, izmir ve çevresinde motorla seyahat seven arkadaşlar kontağa geçerlerse sevinirim.
en yakın zamanda çamurlu arazilerde buluşmak ümidiyle..
Tolga.

Ynt: Niva Dizel Uygulaması ve Birkaç Değişik Soru

Orjinal dizel Niva ülkemizde yok (Rusya'da var).
Sonradan dizel Niva bazen satılık ilanlı denk geliyor (çok nadir ve İsuzu 1900 motor sanırım).
Lakin en iyisi sıralı LPG derim...

Niva'da orjinal 3 adet kol var;
-en kısa orta dif. kilidi (herhangi bir teker havadayken yada boşa dönüyorken işe yarar)
-orta boy (arazi/asfalt/boş yada normal/ağır/boş devir) Boş'tayken araç hiç gitmez!
-en büyük boy ise bildiğimiz normal vites (eskilerde yanilerde vites var)

Ayrıntılar için "NivaTr.com"...

Eskilerde yani 1.6 olanlarda 4, yenilerde (1700 cc) 5 vites var diyecektim eksik olmuş...

nivanın dizeli rusyada vardır.yalnız bunlarada 1.9 peugeot dizel motoru vardır.isterseniz peugeot motoru konulabilir.1600 lerin 5 viteside var bendekide 5 ileri ordan biliyorum.

Doğrudur 1.6'larında 5 ileri viteslisi var ama çoğu-geneli 4 ileri deyip düzeltelim...

Burada bir tane 2.0 Turbo Dizel Niva var...
http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=2118.0

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.