Niva 1,7 i Kafadar Oto

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,801

dagciark28

Kamp III
Rahmetle Anıyoruz...
Yer
İstanbul
Web
www.volkswagen-t3.com
Selamlar Biz İki arkadaş 1999 Model 1,7İ lada niva aldık. Sitedeki gezileri görünce bu işe soyunduk. Arkadaşım özel BMW servisi bense teknisyenim. Aracımız orjinal 58000 km de genel olarak durumu iyi ve yaptıkca burada resimleri koyacağız. Aracı ikitelli o.S. de Dolapdere san sit. 22 ada 24 Numarada arkadaşın iş yerinde ( KAFADAROTO ) da toplamaya başlıyoruz. Gelip takılmak isteyenlere adres yukarıda genelde akşam 6 dan sonra ugraşıyoruz. Cay ve bol muhabbete bekleriz.İlk olarak komple içini söktük. Dösemeler iyi fakat ön koltuklarda sorun var. Onları değiştirmeyi düşünüyoruz. Elimizde BMW 3,18 İS koltukları var ama yüksek kaldı. Aşagıdaki konularda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyoruz.

1) Ön koltuk değiştiren varmı ne marka model konuldu maliyet ne oldu.
2) İst. Avp yakasında uygun parça alabilecegimiz yer telefonları ve firmalar
3) Lada cıkma ve yan sanayi parça satanlar.
4) Elinde cıkma yada temiz lastik koltuk v.s olanlar
5) Lpg takanlar maliyeti ve benzinle arasındaki km başı yakış fiyatı.
6) Uygun Ayna.

Bu ve aklınıza gelen kısımlarda yardımlarınızı bekliyoruz.

ARKIN-0238.jpg

ARKIN-0237_1.jpg

Etiketler
Ynt: Niva 1,7 i Kafadar Oto

Gezenbilir üyesi Reis28 bir çok sorunuzu yanıtlayacaktır. Kendisi hem mekaniker, hem Niva'sını kendi modifiye ediyor.
Lakin ısrarla belirteyim, motorda ve yürüyende yan sanayi ya da çıkma parça kullanmayın. Hem kalite olarak düşük hem de arazide canınızı sıkma ihtimali hep var..

arkadaşım hayırlı olsun 1999 niva sahibiyim sehir içi bol yokuşlu bir semte oturuyorum şehirde lpg li km başına 280tl. yakıyor uzun yolda ok 144 lastikle 220 tl benzin ile hiç denemedim bu degerler bakımsız ayarsız degerlerdir parçaları ise sudan evet sudan ucuzdur ben aksaray civarından alıyorum.güle güle kullan.

Koltuk olarak mercedes SLK koltuğu takmıştım daha rahat bir koltuğa oturmadım desem yeridir

sizinki gibi bir nivam vardı 97 tek nokta enjeksiyonlu benzinle arazide 12.5-15 lt yakıyordu arazi durumuna göre LPG ile de şehirlerarasında 11.5 lt şehiriçinde 15 litre civarında arazide ise en fazla 20 lt gördüm

Slm Yardımlarınız için teşekkürler. Biz arabayı sökmeye başladık. Mazda lantis koltugu koyduk. Gayet rahat ve başarılı oldu. Garaj kısmında bir konu altında fotoğrafları ile koyucam.

Aracı komple dağıttık artık 3 yerde çürüklerimiz cıktı onları parça koyarak kaynattık

İlk iç kısmının sökülmüş hali

Mazda koltuklarını koyabilmek için koltuk altlarını yükselttik ve aracın içerisindeki mebranı söktük ve temizledik. 2 kat antipas attık üzerine pütür onun üzerine tekrar mebran uyguladık

Çürükleri yapıldı ve antipas atıldı üzerine yine pütür ve mebran kaplandı. Aracın genelde tüm ara kısımlarına antipas ve pütür attık

Çamurluk içlerine antipas pütür ve plastik komple kapalı davlumbaz taktık.

Hazır söktük arazi şanzumanı ve normal şanzumanıda elden gecirdik.

Bu arada lastiklar alındı orjinal jantlara takıldı. Bir takımda Vitara jantı aldık. Eksper oto Serkan arkadaşımıza jant lastik jestiyonu için buradan tekrar teşekkür ederiz.

Genel olarak baya tamamladık. Jantları lastikleri taktık. Sıra ilk denemelerde. Aracı yükseltme işlemini ve dış boyasını daha sonra halledicez. Malum işler yoğun gece gece bu kadar yapılıyor.

Araç dış görünüş olarak diri fakat boya pasta yapacak zamanımız olmadığından şuan göze hitap etmiyor fakat ilerleyen tarihlerde oda hallolacak.
Önve arka tamponları değiştirdik özel demirden tampon yaptık. Üste bagaj çalışmaları başladı. Telsizimiz geldi.
Meraklı arkadaşlı yeni iş yerimize bekleriz. İkitelli O.s.b. Dolapdere san sit. 13 ada 38 Numara Kafadar oto 0 212 671 33 88 - 89

Buda Yardımcımız Ceren Usta :smiley: ( Aman çoçuk sanmayın arabayı kullanıcam diye can atıyor. Zımpara yapar temizlik yapar Çay servisi yapar.
Eski gokart pilotu gecen sene motor delisi bu sene off road mereklısı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.