Legendary7801
Discover nature
Selamlar. Yaklaşık 4 sene önce diğer aracımız olan Nissan D21 i yenilemiştik, şimdi hem D21 tek kabin olup ailece yetmediği için hemde ben Ankarada otomotiv mühendisliği kazandığımdan Ankarada bir araç ihtiyacı duyduğumdan bir arayış içindeydim, önce T4 kasa Wv Transporter alıp at lastik biraz da yükseltme ile için karavan yapıp kullanma niyetim vardı, ama ben nisan ayında karar verdim para biriktirdim diyene kadar temmuz gibi fiyatları tam iki katına çıktı, birkaç araç bakmaya da gittim ama araçlar çok yorgundu ve istenilen fiyat o durumdaki bir araca çok fazlaydı sonuç olarak T4 den vazgeçtim. İlanları gezerken motor arızalı 1997 model tek kapı 2.4 Benzinli/ LPG li bir araca denk geldim konum olarak da çok yakındı bakmaya gittim kasa olarak düzgün bir araçdı, motor arızalı olması benim için çok büyük bir avantaj oldu motorunu, yürüyenini kendi kafama göre komple sıfır yapabilecektim, sonuçta aracı aldım çekici ile getirdim.
Bu arada diğer aracımızın yenileme konusu da burada, aracımızı çok severek sorunsuz bir şekilde hala kullanıyoruz :Nissan D21 1986 Araç Yenileme
Daha sonra aracımın motorunu sökmeye başladım
Aracı aldığımda çalışıp yürüyordu ve yatak sesi vardı, motoru söktüm krank taşlandı gömlekler ve pistonlar değişti komple rektefe oldu. Devirdaim çok iyi durumda olduğu için değiştirmedim. Ama yağ pompasının durumunu göremediğim için değiştirdim, gergi bilyalarını değiştirdim tüm kayışları değiştirdim. Sağ sol motor kulağını ve debriyaj setini bilyasını da komple sıfır aldım, volanı da ne durumda bilmediğim için taşlattım. İleride sorun yaşamamak için marş motorunun ve Alternatörün de içini açtırıp kömür gibi bakımlarını yaptırıdm bilyalarında ses yoktu değiştirmedim. Direksiyon pompasını da söktüm gerekirse paletlerini değiştireyim diye ama paletleri de çok iyi durumdaydı alacağım paletlerin kalitesini bilemediğimden onu da değiştirmeden topladım
Daha sonra motoru toplayıp kenara koydum, aracın içini sökmeye başladım
Bu arada diğer aracımızın yenileme konusu da burada, aracımızı çok severek sorunsuz bir şekilde hala kullanıyoruz :Nissan D21 1986 Araç Yenileme
Daha sonra aracımın motorunu sökmeye başladım
Aracı aldığımda çalışıp yürüyordu ve yatak sesi vardı, motoru söktüm krank taşlandı gömlekler ve pistonlar değişti komple rektefe oldu. Devirdaim çok iyi durumda olduğu için değiştirmedim. Ama yağ pompasının durumunu göremediğim için değiştirdim, gergi bilyalarını değiştirdim tüm kayışları değiştirdim. Sağ sol motor kulağını ve debriyaj setini bilyasını da komple sıfır aldım, volanı da ne durumda bilmediğim için taşlattım. İleride sorun yaşamamak için marş motorunun ve Alternatörün de içini açtırıp kömür gibi bakımlarını yaptırıdm bilyalarında ses yoktu değiştirmedim. Direksiyon pompasını da söktüm gerekirse paletlerini değiştireyim diye ama paletleri de çok iyi durumdaydı alacağım paletlerin kalitesini bilemediğimden onu da değiştirmeden topladım
Daha sonra motoru toplayıp kenara koydum, aracın içini sökmeye başladım