Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey
arkadaşlar aracımı aylar oldu pek kullanmadım. bugün birkaç iş yaptırdım. iyiki gitmişim. yağ göstergesi sensörü yerinden çıkmış üstelik yağ filtresinden yağ kaçmış.sanırım geçen yıl yağ değişimi yapılırken dikkatli davranılmamış. yağ lambası yanmadığından eksilmeyi farkedememişim. tam yağsız kalmadan tesadüfen farkettik. aracım yağ eksiltmediğinden epeydir bakmaya üşenmiştim. . demekki arada bakmak gerekli
yağ değiştirildi 7-7,5 lt kadar 10/40 yağ kondu. 10/40 yağ 10/45 ten daha pahalıymış ama usta daha iyi olur dedi.
yağ filtresi değişti
mazot filtresi su alıp şişmiş, baya bir su çıktı. mazot filtresi değişti
hava filtresi tıkanmış değişti
işçilik dahil 185 tl tuttu.
sıcaklar geliyor sırada radyatör büyütmek var. ancak ben birde büyükçe bir ilave elektrikli fan koyacağım. civalı fana bağlayıp otomatik birlikte devreye girmesini istiyorum.
klima fanına manuel bir anahtar koymuştum. solda önde diğer düğmelerin yanında gayette şık duruyor
sonradan oralara da birkaç düğme daha koyduracağım
birşeylere bağlarız
))
. burada Kılınç arkadaşımızın yazdıklarına dayanarak ben de iki sıra peteğinı yeterli soğutamadığını düşünüyorum.sürekli yüksek sıcaklık motor ömrüne zarar verebilir yada motor hararet yapıp yanabilir.
belli bir model üstlerinde motor değişikliği ile iki sıra petek yetebilir ama daha eski araçlarda eğer böyle bir sorun varsa radyatörü şişletmek, kimyasal temizliği ile uğraşmak ya da tekrar iki sıralı petek takmak sorunu çözmeyeceğine göre daha büyük petekle sorunu kökten halledelim diye düşünüyorum.
4 sıra peteğe ölçü alıp siparişle yaptırıp takmak için işçilik dahil 500 tl istediler ama adapazarında bu fiyatın yarısına yapan yerler varmış.
bu konuda bilgisi olanlar bilgi,yorum eklerlerse memnun olurum