==nissan D22==bu Gence Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Blackhawk99 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,933

Blackhawk99

Toprak Kokusu Aşığı
Yer
Ankara
==Merhaba değerli büyüklerim.==

Yazılarınızı büyük bir hayranlıkla takip ediyorum..

Uzun zamandır gerçekleştirmeyi planladığım hayalimi taaaaa Malatyaya gidip bir D22 Nissan Skytsra alarak Ankara'ya getirim gerçekleştirdim.

İlk sahibinden henüz 100.000 km de olan bu aracı 13.000 TL ye 80 yaşındaki yaşlı bir arap amcadan satın aldım.

Kullanma amacım sadece motorumu taşımak ve ufakta olsa bazen ofroad yapmak.

Zaten lisanslı enduro yarışçısıyım.

Genellikle motorumu taşıyacağım.

Şimdi sizlerden yardım isteyeceğim.

1-Bu araca uygun jant lastik almam gerek. Çıkma yada sıfır olur? Marka model ölçü? Bütçem 1000 TL ?

2-Aracı kit kullanmadan nasıl daha fazla yükseltebilirim..

Bütçem kitleri almaya yetmiyor?

3-Araca çıkma 4x4 şanzuman takma şansım olur mu?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür eder heyecanla yazılanları okumayı beklerim.

Saygılarımla

Aracın Resmi ekte mevcut

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=104367.0#ixzz39EMsCJwF

DSC_0115.JPG

DSC_0115.JPG

DSC_0111.JPG

DSC_0112.JPG

Etiketler
nissan
Ynt: ==nissan D22==bu Gence Yardım

Merhaba sayın Duru
Aracınız hayırlı olsun ancak motorunuzu kapak acık tasımanız kurallara aykırı sanırım.
Bu konuyu ıyıce arastırıp yola oyle cıkmanızı tavsıye ederım canınız sıkılmasın.

Aracınız 4x2 mı yoksa 4x4 mu once onu yazar mısınız fotolara gore 4x2 gıbı duruyor.
Bunu gore yorumlarım olacaktır.Iyı gunlerde kullanınız.

Kit kullanmadan takoz ile yukseltme yaparsiniz lastik olculerini buyutursunuz tahminimce arac 4*2 bunun heryil muayne yaptirilacak bir arac olarak dusununce 4 4 e gecmek sikinti olabilir.onun yerine herzaman sunu tavsiye ederim cok zorlamicaksaniz araci difaransiyel kilidi takin araciniza mt lastik ile kullanirsaniz hafif arazi kosullarinda yari yolda birakmaz sizi.

Merhaba arkadaşlar..

Bilgilendirme için teşekkür ederim..

Araç orjinal 4x2. Dediğiniz gibiı her yıl muayenesi var ancak eğer yasa çıkarsa ruhsatta ticari fakat hususi kullanılan araçların muayenesi 2 yıla çıkacak. Buna göre değerlendireceğim..

Aracın arka kasasının açık şekilde taşınmasının yasak olduğunu henüz yeni öğrendim..

Detaylı bilgi var mı bunun için ne gibi önlem alınabilir.

Yükseltme kitini uygun maliyetlere kim nerede yapar? yaklaşık ne kadardır?

Yukseltme kiti degilde takoz ile yukseltme yapabilirsin amortisor veya yayin uzerine bir kutuk seklinde yapman gerekir tornacilarda yaptirilabilir.belki uzun bir amortisorde alsan aracin yukselebilir yaylari actirsan olabilir.daha once boyle biseyi denemedim takoz ile yukseltme yaptim amortisor yay yapan varmidir acaba ?

Çok zaman olmuş ama ben yinede bildiklerimi yazayım.

Bende bunun büyükbabası Nissan 720 var, arkadaşlarımda da L200 ve Hilux. Arka kasa açık çok makina taşıdık binmeye Güvenç'e vs. giderken, kimse karışmadı şimdiye kadar. Hatta ben GasGas'ımı taşımak için arkaya sistem bile yaptırdım ekstra takıp çıkarılan, kasaya indirip bindirmesi zor oluyor diye.

Aracı yükseltmek için, önlerde torsiyon olması lazım D22'de de, onları çevirerek bir yere kadar yükseltebilirsin diye tahmin ediyorum, ancak sertleşecek sürüş. Arkalar makas zaten, yükseltme daha kolay olacaktır, tam detayını bilmesem de, yaprak ekliyerek veya küpesini uzatarak yapıyorlar.

Jant olarak 15" 6x139.7 jant vardır çoğu japon gibi onda da. Ben saçları çıkarıp 15x8 -30 ofsetli Jaws mark jant aldım geçen yaz, sıfırının seti 600 TL civarına geldi taktırma dahil. Önce çin min çatlar diye düşünmüştüm ama şu ana kadar çok abuk subuk şeylerde yapmama rağmen hiçbir sıkıntı çıkmadı. Lastiklerini yenilemek istemiyorsan, jant ile mevcut lastiğinin uyumu için jantın enine de bakman lazım.

Çok değerli nakturk

Bildiklerini benimle paylaştiğin için çok teşekkür ederim..

Daha detayli anlatım ve bilgi paylaşımı için telefonda görüşmek isterim..

Sağlıcakla kalın

Fahrettin

Çarşambaları 1900 dan itibaren Çukurambar Hüdaverdi'de toplanıyoruz, motorcular olarak. Bir kısım enduroda yapıyor, trial de. Yine aynı adamların 4x4 pickupları da var. Toplantıya gelip katılırsan hem tanışmış hemde istmediğin kadar detaylı konuşmuş da oluruz.

O halde mutlaka tanıdıklar vardır.

Ben genelde Ulusan Motor ,Kaan ve Trial Motor ,Sıtkı abilerle enduro yapıyorum.

O halde en kısa zamanda görüşmek dileğiyle

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR