Nissan Country 4x4 lastik seçimi (yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BÜLENT TAŞKIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,556

BÜLENT TAŞKIN

Yeni Üye
Nissan 4x4 pickup aracımda 255/70/ 16 BF Goodrich A/T lastik kullanıyorum. Aracıma 235 / 85 / 16 BF Goodrich A/T lastik taksam çapında 4 cm gibi artış oluyor. Denklik açısından %5 gibi. Sizce bir sorun olurmu? Olursa da ne gibi sakıncalar doğurur?
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Nissan Country 4x4 lastik seçimi (yardım)

BÜLENT TAŞKIN' Alıntı:
Nissan 4x4 pickup aracımda 255/70/ 16 BF Goodrich A/T lastik kullanıyorum. Aracıma 235 / 85 / 16 BF Goodrich A/T lastik taksam çapında 4 cm gibi artış oluyor. Denklik açısından %5 gibi. Sizce bir sorun olurmu? Olursa da ne gibi sakıncalar doğurur?
Teşekkürler.

255 tabanda 235 tabana düşüpte birde aracı yükseltmek,pekte doğru değil.
Bunu bir daha düşünün derim ;)

Selam Erkan Bey,
Benim amacım herhangi bir kit kullanmadan aracı yüksetmek. Araç 235/85/16 lastiği takınca 2cm yükseliyor. Sizce bu lastik uymaz mı? sorun mu olur?

BÜLENT TAŞKIN' Alıntı:
Selam Erkan Bey,
Benim amacım herhangi bir kit kullanmadan aracı yüksetmek. Araç 235/85/16 lastiği takınca 2cm yükseliyor. Sizce bu lastik uymaz mı? sorun mu olur?

Bülent Bey günaydın :smiley:

Sorun aracı sadece yükseltmek değil ki bu yükseltme meselesi biraz uzun ve karışık,bu kısmı boşverin.

Bakın şöyle anlatıyım;

Aracı yükseltiyoruz,tutuş azalıcak.
E birde buna 255 ten 235 e düşüşü eklersek tutuş dahada azalıcak.
Hani ben kış koşulları için (kar-buz) bunu yapıyorum derseniz biraz anlarım.
Ama böyle bir değişiklik yapıpta her koşulda kullancam derseniz,biraz yanlış olur.
Yukardada dedim,hangi koşullarda kullanılacağı önemli tabi.
Ama bu denli daraltıp yükseltmek pekte tavsiye ettiğimiz bir durum değil açıkçası.
Orj genişliği bu denli daraltmak yanlış açıkçası.

İlla yükselticem diyorsanız,farklı bir ebat düşünmekte fayda var ;)

Merhaba, 255'ten 235'e geçişle lastik tabanlarını yaklaşık 2 cm daraltıyor olacaksınız. Sürütünme azaldığı için yakıt tüketiminiz düşecektir ama aynı zamanda temas yüzeylerinin azalması nedeni ile yol tutuş ve aracın fren performansınız da olumsuz etkilenecektir. Ayrıca hız göstergeniz olduğunuz hızdan yaklaşık %14 az gösterecektir. Yani 115'le giderken göstergenizde 100 görünecek.

Benim görüşüm uygun bir yükseltme kiti ile aracı yükseltmenizdir. Bu hesaplamaları aşağıdaki siteden yapabilirsiniz.

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

255*70*16 lastik yerine 235*85*16 takmak yerine 265*70*16 lastik takmanızı tavsiye ederim , ben 2005 model nissan rally raid araçta kullandım. Sizin dediğiniz gibi lastik yanak olarak büyük olsada araca uygun bir lastik ebadı değildir.Fren mesafesi , yol tutuş sorunlarıyla beraber aracınızın süspansiyonu da etkileyecektir en ufak bir kasiste araç içine çok sert etki verir.Fakat siz aracınızı yüksek oranda yükseltmek istiyorsanız kit kullanarak aracınızı yükseltip lastik ile bu kite takviye yükseltme yapabilirsiniz , yalnız lastik tabanını küçülterek yükseltme yapmak hiç akıllıca değildir. Saygılarımla...

CİNCİN' Alıntı:
... Sürütünme azaldığı için yakıt tüketiminiz düşecektir ...

Sadece sürtünen alanın yakıta etkisi üzerinden girdeseniz evet.
fakat düşünülmesi gereken bir başka konu;
Aracın yükselmesi sebebiyle aerodinamiksel değişimin etkisiyle,yine yakıt olumsuz yönde etkilenecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,770
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
avrupacerrahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR