Nikon Coolpix L100 ve Fujifilm Finepix S1800

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zavaem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,164

Zavaem

Yeni Üye
Daha yeni bir fotoğraf makinası aldım ancak bu iki makinayı da uygun fiyata görünce sormadan edemedim. İkinci el olarak bu iki makinayı da çok uygun bir fiyata alma imkanım var. Bir hafta farkla diğer makinayı almış oldum ama bu makinalar da aklımdan çıkmıyor. Teknik özellikleri açısından değerlendirecek olursak ne söyleyebilirsiniz? Birkaç aylık zaman zarfında lens vs gibi ekstra masraflara giremeyeceğim göz önüne alınırsa bunları almakta ısrar etmek gerekli midir? Alnmaya değer mi?

Fikirleriyle katılımda bulunan tüm üyelere teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Nikon Coolpix L100 ve Fujifilm Finepix S1800

Eğer slr bir makineniz varsa bu ikisine para vermektense güzel bir lens alın daha iyi olur sizin için. Fuji'nin s1800'ünü aldım geçenlerde. Benim için açıkçası bir hayalkırıklığı oldu. D200'den sonra, attan inip eşeğe binmek gibi bir şey. :smiley:
Sıkıntılara gelince, netlemeyi çok yavaş yapıyor. Netleyene kadar istediğiniz görüntüyü kaçırabiliyorsunuz. Video çekiminde kameranın sesi de gürültülü bir şekilde kaydediliyor. Ekranda renkler çok harika gözüküyor, bilgisayara yükleyince alakası bile olmadığını görüyorsunuz. Sizi çok fazla yanıltıyor. Aşırı noise yapıyor. 400 asadan sonrası gece çekimleri çok iyi değil. Zoomla çektiğiniz fotolarda neredeyse pixeller sayılıyor. Açıkçası tavsiye etmem.

ya bu yazıyı okuyunca canım sıkıldı aklımda sadece canon powershot sx120 is vardı satın almaya gıttim finepix 1800 aldım ikiside vardı ama bunda satıcı çok ısrar etti çok övdü şimdi hangisi daha iyi bana yardımcı olurmusunuz :(

slmlar bende fujı s1800 almayı planlıyordum yukardaki yorumları okuyunca kararsız kaldım açıkçası nikon D90 mı yoksa fujis1800 mü yardımcı olursanız sevinirim..)

Bu sitedeki fiyatlar çok güzel. Alışverişde yaptım. Kesinlikle tavasiye ederim..

400_10072_1291824783337.jpg

http://www.indirimplus.com/product_detail_frontend.do?product_id=10072 ... 365 TL

http://www.indirimplus.com/product_detail_frontend.do?product_id=10073 ... 329

HERKESE MERHABA fujifilm finepix s1800 bende canon powershot sx 10 alacağım zaman gözüme çarpmıştı. ama benim eniştem fotografçı ona danıştım o bana kesinlikle canon önerdi. bende fujiden vazgeçtim. canonun tek sorunu gece çekimlerinde iso 400 den sonra grenleşme olayı var tripodsuz çekim yapamıyorsunuz. onun dışında çok memnunum.

Merhaba;

Panasonic TZ serini de incelemenizi öneririm

iyi günler..

Bu 3 makine arasında kaldım seçim yapsanız sizler ne alırdınız ?

Nikon Coolpix P100 10.3MP 3.0" LCD Dijital Fotoğraf Makinesi
Canon EOS 1000D EFS 18-55 Kit 10.1MP SLR Dijital Fotoğraf Makinesi
Fujifilm Finepix S1700 12.0MP 3" LCD Dijital Fotoğraf Makinesi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR