Nif Kalesi - Kemalpaşa (İzmir) Doğa Yürüyüşü (19 Ekim 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edis2209 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,376
Ynt: Nif Kalesi - Kemalpaşa (İzmir) Doğa Yürüyüşü (19 Ekim 2008)

pic0034cw1.jpg

Nif Kalesi - Kemalpaşa (İzmir)​

pic0037gr1.jpg

Nif Kalesi içinde İlkbahar ve Sonbahar 'da yetişen "Dağ Menekşeleri"
Tüm Fotoğraflar ; 19 Ekim 2008 günü itibarı ile çekilmiştir...
Saygılarımla ; sevgiyle kalın...​

İzmir’in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orda sırmalar saçar
Bozulmuş düşman yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

İzmir’in dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Kader böyle imiş ey garip ana
Canım feda olsun güzel vatana

Türk oğluyum ben ölmek isterim
Toprak diken olsa yatağım derim
Allahtan utansın dönenler geri
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

Dağlarda çiçekleri görünce : aklıma çocukluğumuzun bu okul marşı geldi nostalji olarak paylaşmak istedim :smiley:

Paylaşım için Teşekkürler,
Konu başlığını biraz modifiye ettim.
Sanırım Taş duvardan Kaleye kadar yürümüş olmalısınız.

Murat Bey bende çok teşekkür ederim..
Tesbitiniz doğru..

pic0031rv1.jpg

Nif Kalesinden Nif Dağı Etekleri - Kemalpaşa (İzmir)​

pic0037iu5.jpg

Nif Dağı Eteklerinde Muhteşem Mağaralar Zinciri - Kemalpaşa (İzmir)​

pic0019di3.jpg

Nif Kalesinden Kemalpaşa'ya Bakış
Saygılarımla ; Sevgiyle kalın...​

Paylaşım için teşekkürler, biraz da pek bilinmeyen bir yönünü anlatalım bu kalenin:
Bu kale meşhur Drakula'nın oğullarına geçici bir süreliğine ev sahipliği yapmıştı. Babaları Kont Drakula, Gelibolu'da hapis tutulurken serbest bırakılması karşılığında ve Osmanlı'ya bağlılığının bir işareti olarak zamanın padişahı II. Murat'a oğullarını teslim etmiş, padişah da onların Nif Kalesi'nde iyi korunmalarını emretmişti.
Günümüzde harap halde bulunan kalenin bu durumu definecilerin eseri. En son bir alt mahallede yaşayan bir çocuk tarafından 2004 yılında yakılmaya çalışılan Nif Kalesi (belli bir amaca yönelik yakmaya çalışmadığı düşünülüyor, zaten davası da düştü) bugün ne yazık ki hak ettiği ilgiyi görmüyor. Yörede yaşayanlar, Nif Kalesi'nden başlayan ve bugünkü 8 Eylül İlköğretim Okulunun (Kemalpaşa Lisesi'nin eski binası) yanında bulunan ve yanlış bilinen adı ile Kız Kulesi'ne (ki bu mekan da Bizans zamanında Laskaris hanedanının İstanbul'dan sürülünce geçici başkent olarak kullandıkları Nif yöresindeki yazlık konutlarıdır) kadar uzanan bir yer altı geçidi olduğuna inanmakta ama bu bir söylentiden öteye geçmemektedir.
Murat'ın bahsettiği Taş Duvar ise tamamen, haftasonu yöreye doğa yürüyüşü yapmak için gelenlerin rota belirlerken kerteriz olarak aldıkları bir noktanın adı. Yörede yaşayanlar taş duvar kavramına çok yabancı, zira oranın mahalli adı Orman Yolu ya da Çınar Yolu'dur (Çınar köyünün adından dolayı). Fabrikalardan ayırabilirseniz köyü ne âlâ :smiley:

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler Yılmaz.

Yılmaz Bey ; Konuyu tamamlayıcı bilgiler için teşekkürler...
Kalenin bütün ihtişamına rağmen fiziksel durumu gerçekten içler acısı...
Define arayıcılarının delik deşik ettikleri bir mekana dönüşmüş...
Gönlüm isterdi ki O muhteşem kalenin zirvesinde "ayyıldızlı" bayrağımız dalgalansın...
Asırların kalesi olmasına rağmen kalede bayrak yok..!
Bana çok ilginç geldi..!
Geçen yıl da Kale 'de bir yangın meydana geldi. Çıkan yangını çıplak gözle takip imkanım oldu... Gerçekten ani başlayıp hızla yayılan bir yangındı.. Allah'tan Söndürme Helikopter pisti Sütçüler'de de..! Anında yangına müdahale edilebildi... Yoksa bir facia yaşanabilirdi...
Söndürme Helikopterlerinin yerleşim bölgesine sıçramaması için verdikleri mücadele de tüylerim diken diken olmuştu... Takdire şayan bir müdahale ile kısa zamanda yangın kontrol altına alınmıştı...
Saygılarımla ; sevgiyle kalın....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR