Nif Alabalık Çiftligine Binek Arabası İle Gidiş..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zirvelerin sesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,569

zirvelerin sesi

Kamp II
Yer
İzmir
Selamlar..

Pazar günü çoktandır merak ettigim Nif alabalık çiftligine gitmek için hamle yaptım..

kemalpaşa tarafındaki yol un uygun oldugunu az çok biliyordum.. bende öyle yaptım.. kemalpaşadan girdim.. yol karışık fakat bazı yerlerde levha lar vs duvarlarda vs ok işaretleri var.. yol dar.. asfalt ama kötü bir yol.. alabalık çiftligine son 6 km kala.. asfalt yol bitti.. yılmadan 2 km kadar bozuk yolda gittim.. yol gittikçe kötüleştigi için son 2 km gibi geri döndüm.. saat 14: 45 olmuştu.. hava bozmaya başladıgı için geri döndüm.. buca kaynaklar tarafından aynı yolu binek arabam ile gidebilirmiyim.. gidenlerden bilgi istiyorum.. alabalık çiftliginde balık yemek mümkünmü.. nasıl bir yer.. tşk.. ederim..

geri dönünce bizde kımız çiftligine ugrayıp yöresel yemeklerden yedik... :smiley:

Etiketler
Ynt: Nif Alabalık Çiftligine Binek Arabası İle Gidiş..

Kemalpaşayı geçin eski Ankara yolundan devam edin. Yiğitlere gelince Bayındıra doğru tırmanmaya başlayın. Yol asfalt ancak dikkat etmek lazım sol taraf ciddi uçurumlarla dolu ve 10 yıl önce gittiğimizde bariyer yoktu.
Balık çiftliği alabalık seven için bulunmaz yer ama isteyen ette yiyebiliyordu. Yolun devamında doğa çok güzel ancak dağ bitince çıplak ve virajlı yollardan Bayındıra iniyorsunuz.

prafa' Alıntı:
Kemalpaşayı geçin eski Ankara yolundan devam edin. Yiğitlere gelince Bayındıra doğru tırmanmaya başlayın. Yol asfalt ancak dikkat etmek lazım sol taraf ciddi uçurumlarla dolu ve 10 yıl önce gittiğimizde bariyer yoktu.
Balık çiftliği alabalık seven için bulunmaz yer ama isteyen ette yiyebiliyordu. Yolun devamında doğa çok güzel ancak dağ bitince çıplak ve virajlı yollardan Bayındıra iniyorsunuz.

aklım karıştı... Nif alabalık çiftligini yazmıştım ben.. aynı yer degil sanırım.. şu an işyerinde olugum için Google earth den bakamıyorum.. Yigitler den bayındır istikametine köy yolları var... oralardan geçmişligim var.. hatta dagtekke taraflarından geçiliyor.. o yoldan bayındır yoluna inebiliyorsunuz..
Nif dagındaki alabalık çiftligi ile bayındır arasında torbalı-kemalpaşa asfaltı var..

Benim tarif ettiim alabalık çiftliği sizin aradığınızmı bilemiyorum ancak Yiğitlerden dağa asfalt yol var ve o yol Kurudere- Alankıyı diye adlandırılan yerlerden geçerek Bayındıra iniyor. Yiğitler tarafından giderseniz dağa tırmanırken yolun solunda çiftlik önünüze çıkacak. Şarıl şarıl akan sularla çok güzel bir yerdi.

Oradan devam ederseniz yukarıya, plato üzerinde Kurudere ve Alankıyıdan geçerek Bayındıra inersiniz.

prafa' Alıntı:
Benim tarif ettiim alabalık çiftliği sizin aradığınızmı bilemiyorum ancak Yiğitlerden dağa asfalt yol var ve o yol Kurudere- Alankıyı diye adlandırılan yerlerden geçerek Bayındıra iniyor. Yiğitler tarafından giderseniz dağa tırmanırken yolun solunda çiftlik önünüze çıkacak. Şarıl şarıl akan sularla çok güzel bir yerdi.

Oradan devam ederseniz yukarıya, plato üzerinde Kurudere ve Alankıyıdan geçerek Bayındıra inersiniz.

ilginiz için teşekkür ederim.. fakat farklı yerlerden bahsediyoruz.. ;)

Şimdi Google earth dan baktım.... Yiğitlerden Bayındır a uzanan bu yol müthiş. Bu güzergahı daha önce görmek istemiştim.. hatta planlamıştım.. Ben Niva ile Torbalı- Kemalpaşa yolundan Dereköy e sapıp.. oradan Gökkaya.. Cumalı..Çınardibi.. oradan da Dagtekke..Helvacı- Düverdik.. Çamlıca...oradan Torbalı-Kemalpaşa yoluna çıkmıştım :smiley:)) heyttt be.. oradan tekrar Kemalpaşa yönüne gidip.. Vişneliden.. Dogancılar..Kırıklar.. oradan Belenbaşı- karacaagaç istikametinden eve dönüş.. bu akşam uyku zor....

Sayın zirvelerin sesi gezindiğiniz güzergahlar çok güzel yerler.
Yerleşik düzene geçmeden önce ben de çok dolaştım oralarda ailece. Dağteke köyüne ise defalarca su doldurmaya gitmişliğim vardır ama oradan yukarıya devam edip Çınardibini görmek nasip olmadı. O köyde pazar günleri kuzu kesilip satılırmış. Hemen oracıkta mangal imkanı da var demişlerdi. Denk getirebilirseniz denemenizde yarar var.
( Bilgi için yazmış olayım ; Dağteke köyünde köy meydanında akan su böbrek taşına iyi geliyor diye duyulmuş, çok uzaklardan su almaya gelen oluyordu. Hatta bazen uzun süre beklemek zorunda kalınırdı, son halini bilemiyorum. Ben bahsedilen sudan içtim ama faydasını gördüm diyemeyeceğim.).

prafa' Alıntı:
Sayın zirvelerin sesi gezindiğiniz güzergahlar çok güzel yerler.
Yerleşik düzene geçmeden önce ben de çok dolaştım oralarda ailece. Dağteke köyüne ise defalarca su doldurmaya gitmişliğim vardır ama oradan yukarıya devam edip Çınardibini görmek nasip olmadı. O köyde pazar günleri kuzu kesilip satılırmış. Hemen oracıkta mangal imkanı da var demişlerdi. Denk getirebilirseniz denemenizde yarar var.
( Bilgi için yazmış olayım ; Dağteke köyünde köy meydanında akan su böbrek taşına iyi geliyor diye duyulmuş, çok uzaklardan su almaya gelen oluyordu. Hatta bazen uzun süre beklemek zorunda kalınırdı, son halini bilemiyorum. Ben bahsedilen sudan içtim ama faydasını gördüm diyemeyeceğim.).

En son 1-2 ay önce eşim ile birlikte gittik.. Su doldurulan çeşmeyi 50 metre kadar yukarıya almışlardı.. tek çeşmeden parmak kadar su akıyordu , en az 30 tane bidon sırada idi.. kahvenin üst tarafındaki boş alanı pazar gibi yapmışlar.. köylüler sergi açmışlar.. yumurta-zeytin-peynir-ot lar- vs vs herşey var..Suyunu içipte şifa bulan bir çok insan oldugunu duydum.. belki uzun süre içmek gerekebilir.. bilmiyorum.. dagtekke den yukarı dogru çıktıgınızda yol ikiye ayrılıyor.. sag taraf bayındır a dogru-- sol taraf kemalpaşa ya dogru gidiyor.. bu pazar belki gidebilirim.. Annem ve babam bize gelebilirler.. babamı alıp gezdireyim biraz.. dagtekkenin yularısından bayındır a inip.. oradan Tire ye gidip.. tulumba tatlısından ve tahin helvasından alayım... ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR