Nerelerde Mola Verirsiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgıç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,824

şehirler arası yollarda nerelerde mola verirsiniz?

• dinlenme tesislerinde

Kullanılan: 49 59.0%
  • alışveriş merkezlerinde

Kullanılan: 4 4.8%
  • büyük yerleşim merkezlerinde

Kullanılan: 1 1.2%
  • kamyoncuların durduğu yerlerde

Kullanılan: 15 18.1%
  • köy kahvelerinde

Kullanılan: 14 16.9%

• Kullanılan toplam oy
    83
D

dalgıç

Ziyaretçi
Yıllardır yollarda ömrü geçen birisi olarak,gezgin arkadaşların daha çok nereleri tercih etiğini merak ettim.Tabi tercih nedenlerinide,belki yollara çıkan arkadaşlara daha zevkli molalar vermelerine katkımız olur.Gerçi ben TIR cılık yaşamımda avrupa ve türkiye'de kendime göre tercihler geliştirdim,fakat yinede arkadaşlarımızın tercihleri ve nedenleri yol gösterici olabilir. Sevgi ve saygılarımla...

Etiketler

Ynt: Nerelerde Mola Verirsiniz?

selamlar (dalgıç) abdi abi ben birinci şıkkı onayladım ama yinede tercihim can ve mal güvenliği açısından emniyeti sağlanmış doğal alanlar olurdu.saygılar kemal orhun

tabi ki dinlenme tesislerinde mola vermem gider kamyoncuların durduğu yerde (son dönemde orta anadoluda türeyen kamyoncu konağı adlı yerler hariç, kötü yemek ve hizmeti pahalı veriyorlar kesinlikle girmeyin) en harika kebapları bol porsiyonlu olarak yer kalkarım çünkü dinlenme tesislerinde o kadar kötü ve kalitesiz yemek yapılıyor ki her seferinde durduğuma duracağıma pişman oluyorum. ihtiyaç molaları için ise tüm OPET'ler kesinlikle doğru seçim. marketleri var lavaboları çok temiz ve siz mola verirken yakıtınızı da almış oluyorsunuz vakit kaybınız olmuyor.

Bende sayın Kemal Orhun beye katılıyorum yol üzerindeki büyük dinlenme tesisleri her açıdan iyi oluyor ama temiz güvenli bir halk tipi otantik bir tarafta teyzelerin gözleme yaptığı ayranın yayık içerisinde olduğu (tabi yaz aylarında) çadırda konaklamak en keyiflisi :D yazın gelmesini dört gözle bekliyorum herkese sevgiler saygılar yusuf aybek.

Geceleyin bu dinlenme tesislerinde karavaniyla konaklayanlar varmi acaba? Veya soyle sorayim. Yolda giderken karavanla konaklamak icin guvenlik acisindan nerelerde kalabiliriz? Hep aklimdaki bir soruydu bu? Tesekkur ederim sayin dalgic.

Ben de dinlenme tesisi diye yazdım.
Dinlenme tesisi yoksa kamyoncuların durduğu yerler tercihimdir.
Duruma göre parkını büyükçe olarak gördüğüm benzincilerde de olur.
Hazır birşeyler yemek istiyorsam, kamyoncuların durduğu yerler tercihimdir.
Bazen Alışveriş merkezi de oluyor Güneye doğru giderken Afyon Özdilek'te konaklarım. Kahvaltısı da açık büfe güzeldir.
Rotamın üzerinde güzel bir doğal alan varsa tabii ki tercihim oluyor. Konaklanılan doğal alanda benden başka konaklayanlar varsa daha rahat uyunuyor. Yalnızsam, biraz daha tavşan uykusu oluyor.
Ertesi gün şehir merkezini gezme planım yoksa şehir merkezinde kalmam.

1-Kampingler
2-Dinlenme tesisleri.
3-Buyuk Benzinciler.
4-Yat Limanlari.
5-Buyuk bekcili ve ucretli Park alanlari.
6-Kamyon ve TIR Parkalri-Autohoflar
7-Eger baska M.Karavanlar da konaklama yapiyorlarsa.

konuya yazılan son cevabın cok eski oldıgunu gördüm.
bu gecen zaman zarfında önerebileceğiniz yada yeni açılan mekanlar varsa ögrenmek isterim.

benden bir öneri salihli(manisa)-izmir yolu uzerinde salihliden hemen sonra yaklasık 5 km kadar izmir yönüne dogru sol tarafta odun köfte yapan yerler vardır bunların ismini tam hatırlayamıyorum ama ilki çok iyidir gerci çeşitli sebeplerle digerlerindede bulundum buralar içinde asla kotuydu demedim.

odun kofteyi tavsiye ederim.

tabi kofte denince bursalı arkadaşlarımında iyi bildiğini tahmin ettiğim kapalı çarsı içindeki camiye(ulucami degil) yakın kapı tarafındaki üç köfteyide anmadan geçemeyeceğim

afiyet olsun.

Merhaba arkadaşlar,
Bence durulup mola verilecek yerlerin başında kamyoncu lokantaları gelir.Belki bazı arkadaşlarımız lüks veya temiz olmadığını söylerler,fikirlerine saygı duyarım.Unutmayınki en lüks mekanların mutakları acaba nasıl temizmi?O tezgahta bulunan güzelliğe aldanmayın.Büyük şehirlerde kaç kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi oldu bunu unutmamak gerekli.Fakat kamyoncu lokantalarında (kamyoncular konağı değil) yemek dokunan hiç kimse yok.
Ülkemizin tamamını gezim desem yalan olmaz hep o lokantalarda yemek yedim halada oraları tercih ederim.Samsun-Havza da bulunan Samsun tarafından girişte sağda ki yer alın ailenizi gidin yeyin bakın çevrenizde öyle yer varmı veya az aşağıda Çakallı daki menemen cilerde yeyin inanın dünyadaki en iyi menemen Çakallıda yapılır.
Girin kamyoncu lokantalarına güvenlidir işletmecileri esnaftırki dededen,babadan güvenle girin yeyin için paranız yoksa bile çıkın arkanızdan gelip sizi mahçup etmezler,ayrıca oralardaki çay varya çay işte orda olay biter.Hem temizdir hem lezizdir yeyin korkmadan afiyet olsun.
Kalın sağlıcakla.

çeşme başları, ağaç altı bir yer evde yapılmış gözleme poğaça sandöviç ekmek arası birşeyler bazen tüpün nüstünde tavuk veya kıyma kavurma

Merhaba Yusuf bey,
Dediğim gibi ülkemizi gezdim.Uçak hariç tüm ulaşım araçlarını kullandım.İşte o kamyoncuların uğradığı esnaflar varya (Kamyoncular konağı isimli olan yerler değil) işte onlar gerçekten karagün dostudurlar.Kimsenin başına bir sıkıntı gelmesin aracınız arızamı yaptı veya paranız yok yakıtınızmı bitti o esnafın zaten çok bir kazancı yoktur ama ne ypar eder sizin sıkıntınızı çözer.Hani aşıklarda usta çırak ilişkisi vardırya işte onlarda bu ilişki babadan oğula devam ediyor.Ben birkaç defa yardım toplayana bile rastladım.Dayılarım ve arkadaşlarımla çok yol yaptım.
Canınızın çekmesi semaverden belli karavanda herşey mutlaka vardır baharda geldi artık canının çektiği yerde afiyetle ye.Ne bileyim belki bir ağacın arkasından pat diye çıkabilirim belli olmaz herhalde bir bardak çay ikram edersin.
Kal sağlıcakla arkadaşım.

Teşekkürler Niyazi bey umarım bir yerlerde görüşüp çay içer sohbet ederiz,kamyon parklarında bende çok mola verdim yemekler hem taze hem bol kepçedir hal böyle olmasa sürekli yollarda olan ve her yeri karış karış gezen o esnaf buralara uğramaz,onlar neresi temiz neresi vasat bilirler,nerede çokca müşteri varsa oralar tercih edilmeli.

Yusuf bey her an biryerlerde karşılaşabiliriz,kim bilir.Ay sonu gibi Edirne-Çanakkale niyetim var gerçi kamyonet ama olsun devlet kurumlarının misafirhaneleri uygun olunca bazan yardımcı oluyorlar.
Görüşmek dileğiyle kal sağlıkla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR