Ne Tur GPS Tercıh Edeyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar73 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,615
Ynt: Ne Tur GPS Tercıh Edeyım

Oregon 300 ün işletim sistemini güncelleştirdiğim zaman karttaki tüm farklı isimlerdeki haritalarımın okunabilir hale geldiğini gördüm.
Şöyle açıklayayım:
Bildiğiniz gibi bundan önce kartta sadece gmapsupp.img dosyası okunabiliyor, iç bellekte ise gmapprom.img, gmapsupp.img, gmapprom1.img isimlerinin dışında bir dosya okunamıyordu. Bu nedenle 4gb lık kartıma Kuzey Amerika, Avrupa ve Türkiye Topo haritasını koymuş, iç belleğe ise Türkiye Navcity dosyasını yerleştirmiştim. Türkiyede kullanmakta olduğum zaman topo haritasını gmapsupp.img olarak isimlendirmekte, Avrupa haritasını isimden tanımak için gmapsuppEU.img, Kuzey Amerika haritasını ise gmapsuppKA.img olarak isimlendirip, gerektiği zamanlarda bunlardan kullanacağım haritaları gmapsupp.img ismine döndürmekteydim. Avrupa ve Amerika haritaları 1 er GB üstünde oldukları için aynı anda çalıştıramıyordum. Unit software i güncellediğim zaman eskiden okunamayan bu harita isimlerinin de artık okunduğunu görüp güncelleme açıklamalarına baktım. Anladım ki artık Colorado ve Oregon modellerinin yeni ünite programlarında iç bellek ya da karttaki .img uzantılı bütün haritaları sayı ve isimlendirme kısıtlandırmasına uğramadan okunabilmektedir. Görünürde bir sayı kısıtlaması da yoktur.
Bunun çok ülke dolaşanlar için büyük kolaylık olduğunu düşünüyorum. Çok farklı city ve topo haritaları iç bellek ve karta yerleştirilip bunların aktif ya da pasif hale getirilmesi cihaz menüsünden yapılabilecek demektir.
Henüz Nüvi lerde bu uyarlama yapılmamış.

Etiketler

arkadaşlar bana da havacılıkta kullanabileceğim bir gps önerebilir misiniz özellikle uçarken benim için önemli olan konu pusula nın hatasız çalışması ki buda gps bağlantılı olmasını zorunlu kılıyor bunun yanında harici sd kart girişi olsun ve özellikle topoğrafik harita yükleyebilelim haritalar en önemli konu oluyor en ayrıntılı ve doğru güneydoğu ve doğu bölgemizin haritalarını nerden tedarik edebiliriz..

GPSMAP 60 CSx modeli sizin için uygun olur. Yamaç paraşütü ve benzeri etkinliklerde kullananları görmüştüm. Ben satın aldığımda topo harita ve navcity içerisinde yüklü olarak geldi. Bu modelde dijital pusula mevcut. Hareket halindeyken gps yönünüzü büyük bir hassasiyetle veriyor bu yüzden sadece dururken veya çok düşük süratlerdeyken devreye girmesi yönünde bir ayarlama yaparak istediğiniz amaca uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Selamlar,
Genel olarak 60CSx bence de çokiyi bir cihaz. Ancak, özellikle PUSULA konusunda biraz bilgi vermek istiyorum... Ama, önce biraz "ilave bilgi"...

GPS'lerde pusulalar 2 şekilde bulunurlar..
1) Uydu'lardan gelen sinyal ile yön belirleme. " ANCAK " bu ölçümün yapılması için mutlaka hareket halinde olmanız gerekir. Ve tabii ki uyduları görüyor olmanız. Bu özellik bütün GPS cihazlarında vardır.

2) Manyetik Pusula.. Garmin modellerinden "S" bulunanlarda vardır (diğer markaların da manyetik pusulalı modelleri mutlaka vardır) . Bu cihazlar hareket etmeseniz vede uyduyu görmeseniz bile size manyetik kuzeyi gösterir.

Sizinle bu bilgiyi paylaşmanın nedenine gelince.. Garmin'in manyetik pusulası oldukça "nazlıdır" , yani tam yatay tutmadığınız zaman doğru sonuç vermeyebiliyorlar (ama outdoor yaparken bir nesneyi tam düz tutmak biraz dert olabiliyor) . Ama bildiğim kadarı ile Magellan'ın manyetik pusulalı modellerinde bu problem yok..

Yukarıda da belirttiğim gibi 60CSx iyi bir modeldir (ben de kullanıyorum) , ama özellikle PUSULA sorguladığınız için paylaşmak istedim. iyi günler dilerim, reha

Reha bey,

Garminin önceki ürünlerinde ( 60csx , Colorada 300, Oregon 300 vs ) 2-axis electronic compass kullanıyordu ve mutlaka tam yatay durumda sonuç veriyorlardı, Şimdiki yeni ürünlerin de ise 3-axis electronic compass kullanıyor ve cinazın nasıl durduğu önemli değil ( Dakota 20 , Oregon 550 )

60csx Bence de çok özel bir ürün. Hatasız ve güvenilir. Adeta el haritası :smiley:

eyuboglu' Alıntı:
Reha bey,

Garminin önceki ürünlerinde ( 60csx , Colorada 300, Oregon 300 vs ) 2-axis electronic compass kullanıyordu ve mutlaka tam yatay durumda sonuç veriyorlardı, Şimdiki yeni ürünlerin de ise 3-axis electronic compass kullanıyor ve cinazın nasıl durduğu önemli değil ( Dakota 20 , Oregon 550 )

60csx Bence de çok özel bir ürün. Hatasız ve güvenilir. Adeta ek haritası :smiley:

Selamlar
uyarınız için çok teşekkür ederim. Bana sorarsanız, Garmin hala 60CSx'in üzerine model çıkartamadığı için (tabii, benim kriterlerime göre) bahsettiğiniz cihazları çok incelemeye gerek görmemiştim.. iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar
uyarınız için çok teşekkür ederim. Bana sorarsanız, Garmin hala 60CSx'in üzerine model çıkartamadığı için (tabii, benim kriterlerime göre) bahsettiğiniz cihazları çok incelemeye gerek görmemiştim.. iyi günler dilerim, reha

Aynen Katılıyorum, 60csx cihazı hakkıyla kullanan arkadaşlar Garminin yeni cihazlarına fazla tebessüm etmiyorlar , Bende 60csx in yerine birşey çıkar mı diye bakınıp duruyorum :smiley:

Kalın sağlıcakla,

arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim olayı biraz daha acsam cok daha iyi olacak sanırım ben gps'i helikopterde ortalama 100 knot hızla giderken kullanacağım ve özellikle harita olarak gelişmiş olması gerekli ve hata toleransı düşük olmalı ve güvenirliği çok önemli onun dışında benim standart donanımımda istikamet cayrosundan tutunda manyetik pusulaya kadar herşey var fakat bu sistemler özellikle bulutlara yakın uçtuğunuzda çok kolay hata yapıyorlar elektriksel alan sebebiyle ... bu yönden değerlendirerek tekrar bilgi verirseniz çok sevinirim .... şimdiden teşekkürler....

bide 60 csx de barometrik altimetre var bu sistem pek uygun değil zaten helikopterde pitostatik sistemle ben bunu karşılıyorum gps destekli altimetresi olması daha uygun ... teşekkürler...

map 60CS , 60 , ve Vista HCX kullandim. Helikopter'i bilmiyorum ama karada ve denizde kesinlikle hepsi de isinizi gorebilir. Denizde kaybolmamak icin haritasiz bi cihaz bile alinabilir. Ben tercih etmedim ama deniz icin 76 daha uygun cunku yuzebiliyor yani suda batmiyor. Diger modeller su gecirmemekle beraber batiyor batinca da basinctan dolayi su alabilir. Garmin'in sitesinde cihazlari birbiri ile kiyaslayabiliyorsunuz

bberksan' Alıntı:
map 60CS , 60 , ve Vista HCX kullandim. Helikopter'i bilmiyorum ama karada ve denizde kesinlikle hepsi de isinizi gorebilir. Denizde kaybolmamak icin haritasiz bi cihaz bile alinabilir. Ben tercih etmedim ama deniz icin 76 daha uygun cunku yuzebiliyor yani suda batmiyor. Diger modeller su gecirmemekle beraber batiyor batinca da basinctan dolayi su alabilir. Garmin'in sitesinde cihazlari birbiri ile kiyaslayabiliyorsunuz

Selamlar,
ancak mutlaka dikkatini çekmiştir, 60CSx'in (ve dahi Cx in) içinde SirfIII chip set'i olduğu için 60 (ve de 76) serisinin daha önceki modellere nazaran daha hassastır. iyi ünler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR