Ne Tur GPS Tercıh Edeyım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar73 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,568

mimar73

Yeni Üye
Herkese slm.lar,hobby amaclı capımızda zıpkın ıle serbest dalış yapıyorum,dolayısıyle abuk sabuk,ıssız yerlere gıdıyoruz ,sımdı bırde bot aldım,denızde de kaybolmamak amclı,bır gps almak ıstıyorum.elımde garmının ege marmara hartaları var,onlarıdak ullanabılecegım,ve topo hartasıda yukleyebılecegım bır gps bakyorum tecrbelı arkadslar ne tavsye edersnız,ekonmık olması sartı ıle ....şimdiden tesekurler

Etiketler

Ynt: Ne Tur GPS Tercıh Edeyım

Bende garmin 60 csx ve colorado 400t hangisini alsam diye kararsız kaldım. hem haritacı olarak hemde hobi amaçlı kullanmak amaçlı

Ben arastrdım ama gordugum kadarı ıle garmn legend hcx modelı super tam benlık tavsye ederım

mimar73' Alıntı:
Herkese Selam.lar,hobby amaclı capımızda zıpkın ıle serbest dalış yapıyorum,dolayısıyle abuk sabuk,ıssız yerlere gıdıyoruz ,sımdı bırde bot aldım,denızde de kaybolmamak amclı,bır gps almak ıstıyorum.elımde garmının ege marmara hartaları var,onlarıdak ullanabılecegım,ve topo hartasıda yukleyebılecegım bır gps bakyorum tecrbelı arkadslar ne tavsye edersnız,ekonmık olması sartı ıle ....şimdiden tesekurler

Selam,
GPS cihazından beklentilerinizi biraz daha açıklarsanız açıklarsanız size fikir beyan etmeye çalışmak isterim,

mimar73' Alıntı:
Ben arastrdım ama gordugum kadarı ıle garmn legend hcx modelı super tam benlık tavsye ederım

ancak.. en azından "su" ile biraz fazla haşır/neşir olduğunuzu anlıyorum ve suya bir parça dayanıklı model baksanız daha mı iyi olur acaba? reha

garmn legend hcx aldım cok ıyı bılemyorum ama gordgum ve ınceledgım kadarı ıle cok ıyı ve ısteklerıme cevp verebılecek cınste,cok tesekuler ılgnıze yanlız bırsey anlayamadım ıcındekı bazı harıtalar var bunlrın ne yı temsıl ettıgını cıkartamadım mesela B1,TURKEY ,NAVCITY 2008.10 IKLTL,OCK 2009 bu boyle b9 a kadar gıdıyor bu hartalar ney temsıl ettgını nerden ogrenebılırım,

Selamlar,
öncelikle cihazınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim.. dediğim gibi sadece "sudan sakınmayı unutmayın" lütfen. İçindeki haritalar dediğiniz.. SD Memory'de mi bunlar? Aslınca, B1-B9 haritanın paftaları. NAVCITY 2008.10 : Navcity haritasının Ekim 2009 sürümü. OCK 2009'da sanırım Ocak 2009 sürümü olsa gerek.. iyi geceler dilerim, reha

Selam,
dediğim gibi, Navcity haritasının değişik versiyonları.. Bu cihaz IPX7 standardında.. Bu da "su geçirmez" değil, "beklenmedik durumlarda suya dayanıklı" olarak açıklanıyor.. yani 1mt. derinlikte max. 30 dakika kalabiliyor (bu da "yanlışlıkla" düştüğü durum olacak açıklanıyor.. ) .. aklınızda bulunsun.. iyi geceler dilerim, reha

http://www8.garmin.com/footnotes/IEC_60529_IPX7.html

Merhaba,
Suya dayanıklı gps cihazları dereden geçme veya denize düşme gibi durumlarda geçici süre ile cihazı korumaktadır. Bu süre uzadığında contalarından sızma durumu oluşabilir.

Suyun altında uzun süre fonksiyonel olarak kullanılabilecek bir gps modeli duymadım. Tamamen su geçirmez bir model geliştirilse bile, uydudan gelen radyo dalgaları suyun altına geçerken yansıyacak, doğru yer belirleme yapılamayacaktır.

Garmin Oregon 200 veya 300 den şaşma. Gerçek harita görüyorsun. Pusula istemiyorsan 200 daha ekonomik.

Bende Nacizane fikrimi belirteyim, ne Colorado ne Oregon , Hata yapmayan bir ürün istiyorsanız Garmin 60csx alın derim.

Colorado ve Oregon halen Beta yazılım kullanıyor. Garmin bu ürünleri adam edebilmek için nerdeyse haftada bir yazılım günceler hale geldi.

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393

60CX denemedim, onun için benim yorumda bulunmam yanlış.. Ama arkadaşlarımda var, bendeki Oregon'u görüp birer hafta sonu denedikten sonra çoğu değiştirme planları yapmaya başladı. Yazılım güncellemelerine baktığımız zaman v2.10 dan v3.01 beta ya geldiğini ve genel pratiği etkileyecek sorunların kalmadığını görüyorum:
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393
Benim şikayet ettiğim konu altimetrenin düşük sinyalde sapmalar göstermesi. Ama arabaya monte Xetec, camdaki Nuvi 760 ve eldeki Oregon 300 ü aynı anda karşılaştırdığım zaman üçünün altimetresinde farklılık olduğunu görüyorum. Yazılım sorunundan ziyade sinyal alma ve hardware den kaynaklanan farklılıklar olduğunu düşünüyorum çünkü çok açık havada çözünürlük horizontal 4m ye düştüğü zaman birbirlerine altimetrede 10m kadar yaklaşıyorlar.
Ama tercih meselesi tabii. Büyük, dokunmatik ekran, kolay menü ve iyi harita görüntüsü istemeyip hesaplı olsun diyenler 60csx i seçebilirler. Klasik ve oturmuş bir model ve fiatı da oldukça makul.

Selamlar,
ben 60CSx ve bir arkadaşımda da Oregon var, sonuş olarak her ikisini de yakınen inceleme fırsatım oldu. Öncelikle aralarındaki en temel farklar..

1) 60CSx , çok yaygın olan SIRF III receiver kullanır, Oregon ise kendi imalatını
2) 60Csx daha korunaklı bir "body" e sahiptir, Oregon daha narin yapıdadır
3) Her ikisi de suya karşı korunaklıdır
4) 60CSx tuşları toza/dış etkilere korunaklıdır, Oregon dokunmatikdir
5) 60CSx'de USB ve RS232 I/F vardır, Oregonda USB vardır..
6) 60CSx 160x240, Oregon 240x400 çözünürlüktedir... Ama ekran büyüklükleri çok farklı değil 60Csx 3.8x5.6cm, Oregon 3.6x6.3cm

sonuç olarak olarak, 60CSx outdoor için uygundur, Oregon ise daha çok araç içi kullanım için daha uygundur.. Ayrıca, GPS'lerin diğer cihazlara bağlanması konusunda ise RS232 I/F ve NMEA hala standardını koruyor.. iyi günler , reha

GPS teknolojisi konum belirlerken oldukca basarildir. Ancak teknik ve geometrik sebeplerden yukseklik tayini konusunda pek hassas degildir. Dolayısıyla aynı cihazlar bile olsa yukseklik tayininde farklılıklar olması normal.

Bu sebepten 60csx ve bircok modelde entegre barometre bulunuyor. Barometre destegiyle yukseklik tayinin daha dogru sonuc vermesi saglanmaya calisiliyor.

Ben 60csx kullanıyorum. Bisiklet, Yürüyüş, Yelken, Otomobil ve motorsiklette hemen her ihtiyacımı görüyor. Fiziksel olarak oldukca dayanıklı bir model.

Çukurova,

"Yazılım güncellemelerine baktığımız zaman v2.10 dan v3.01 beta ya geldiğini ve genel pratiği etkileyecek sorunların kalmadığını görüyorum:" Diyorsunuz, daha gecen hafta " uygunsuz kapanma
sorununu" halleti Garmin.. o surunu çözdü yazılımda neyi buzduğuda mecul.. :smiley:

60csx kullanırken ekran çüzünürlüğü daha iyi diye Colorado 300 modelini satın almıştım . Colorada 300 u alalı nerdeyse 9 ay oldu halen bir ton hatası var, ve ürün eskidi nerdeyse halen beta sürümleri çıkarıp duruyorlar. cihaz kafasına göre veya canı sıkıldığında kapanıp duruyor. ( bu sorunları sadece ben yaşamıyorum yurtdışı kaynaklı sitelerde bas bas bağırıyorlar )

Reha bey,

bir eklentide ben yapayım

7. Oregon ve Colorado 240x400 çözünürlükte çok güzel ama açık bir havada dışarı çıkardığınızda ekran ışığını acarak gezmeniz gerekiyor yoksa mapleri görmekde zor oluyor, kısacası dark bir görüntüsü var.. 60csx ise ekran ışığına gerek duymadan çok parlak bir görüntüsü var .. ( Yeni çıkacak olan Oregon 550 ve 550T modellerinde ekran daha parlak olacağı söyleniyor .. )

---------------------

Garmin Colorado ve Oregon dan sonra yeni bir ürün daha çıkardı .. Dakota 10 ve 20 modelleri ekran 2.6" ve özünürlük 160 x 240 pixels .. Garmin bu gidişle Amerikan eyaletlerini bitirecek :smiley:

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR