Ne Olacak Bu Jeep Servisi Halleri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mfkatre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,799

mfkatre

Ana Kamp
Yer
izmit
Öncelikle aramızda Jeep servisi olan arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar, tamamen iyi niyetle, sıkıntıya çözüm bulma, fikir alışverişi yapma maksatlı açılmış bir başlık olduğu bilinsin isterim.

Sorum şu ki: Servise sadece rutin bakım için, yağ değiştirmek vesaire için gidip, orası burası derken bizi 2500-3000TL ile evimize göndermeyecek servis var mıdır? Yani değişmesi gerekmeyen şeyi değiştirmeye kalkmayan, 3 kuruşluk parçayı 30 kuruşa satmayan, servise en ufak tadilat için gittiğimizde bile çok büyük bir işmiş gibi en iyi ihtimal 3 gün sonraya gün verip, sonra bir 3-4 gün daha geciktirip, sonra da "görüyorsun bir haftadır uğraşıyoruz, yine de sana çok fazla bir şey yazmayalım, bize 500-600TL işçilik yeter deyip bir posta da işçilik bedelinden bindirmeyen servis bulamıyoruz diye illa mahalledeki reno servisine mi teslim edelim V8'lerimizi? Yoksa tereddütsüz güveneceğimiz, "ne diyorsa odur" diyebileceğimiz, sadece hakkıyla yapılması gerekenleri yapan, aracımızı en sağlıklı şekilde bizi de en ekonomik şekilde evimize gönderecek Jeep servisi var mıdır?

Yada elimizdeki japon otomobilimizi servise götürdüğümüzde sadece rutin bakımının yapılıyor olması veya hakikaten değişmesi gereken şeylerin değişip de yine de iki sayfalık Jeep servisi faturasının aksine sadece birkaç kalemlik fatura detayı ve insanın içini acıtmayan servis bedeliyle evimize dönmemiz sadece japon arabası - amerikan arabası farkı mıdır?

Ynt: Ne Olacak Bu Jeep Servisi Halleri?

geçen jipimin bakımını bosch mengenler serviste yaptırdım kalem kalem ne yapıldığını işçilik ücretini herşeyini yazıyordu faturalı garantili.

Bu arabaya bu kadar vergi benzin vs ödeyeni 150ytl masrafla eve göndermek ayıp olur demişlerdir... bu bir. Bu olayın aslında araba ile ilgisi olmayan, dürüst bir usta bularak çözebileceğiniz kısmı.
İkincisi, bu japon arabası değil jeep, amerikalılar bile masrafından şikayet ediyor. Bir de kısaltmaya kendilerince bir açılım bulmuşlar, biraz mecazi birşey, "J"ust "E"mpty "E"very "P"ocket ("sadece bütün cepleri boşalt" anlamında). Ben demedim, amerikalılar demiş. Bu da olayın arabayı değiştirmediğiniz sürece çözemeyeceğiniz kısmı.

:smiley: açılım güzel ve yerindeymiş.. Evet "aslan besleyen yemini düşünmez" gibi lafları ben de seviyorum ve zaman zaman kullanıyorum. Çok şükür masrafından dolayı jeep kullandığım için pişman olduğum bir duruma da düşmedim ancak hakikaten servis masrafları bir japondan çok çok farklı. Buna çözüm aramak anormal bir durum olarak görülmemeli. Tamam servise gidildiğinde değişen şeyler aynı değil, masraflar arasındaki fark biraz da bundan kaynaklanıyor ancak zaten jeep araç servise girdiğinde "değişecek" denilen bir çok şey japon araçta hiçbir zaman değişme ihtiyacı doğurmuyor. Bu da bana "acaba servis mi hesabı şişirmek için daha idare edecek birçok parçayı hazır yakalamışken değiştirmek istiyor, yoksa bu parçaların ömürleri bir japondan kısa tutulmuş ve bu rutin böyle devam mı edecek?" diye düşündürüyor..
Bu jeep sahibi olmaktan veya masrafından yakınmak değil. Ben halihazırda iki senedir binmekte olduğum wj'me daha uzun yıllar binme niyetindeyim. Hatta sonrasında da yine amerikanla devam etmek istiyorum. Ancak servis olayına bir çözüm bulmam gerektiği kanaatindeyim. :smiley:

soyle bi durum varki 2010 model ustu araclar servis bakimlarindan pek sikayetci degil,kendi aracim icin konusuyorum metal yorgunlugu diye birsey var eski araclarin hemen hepsinde olan bir sorun bizim araclarimiz guclu makinalar hic gazlamiyorum diyen yalan soyler :smiley: gelen tikirtilari gormezden gelip sadece rutin bakimini yap cikalim dersen yine fazla masraf cikmaz ama degisicek parcayi degistiriyoruz sonra fiyat artti diye uzuluyoruz bu yanlis bence :smiley: ayrica cogu parcasida uygun cok cok buyuk meblalar yok yedek parcada soyle dusunelim japon aracinda degistirdigin 4 buji yerine 8 degistiriyoruz :smiley: rolanti sesi bile guzel araclarimizin hic sesimizi cikartmayalim cok sukur diyelim :smiley: bmw mersedes audi opel hepsini kullandim tek kapilarini dort kapilarini hacimli motorlarini ama bu zevki hic bir arac vermedi motordan bi sikinti cikmadikca yuruyen aksamda ufak tefek seyler kabulumdur :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

oguzhan3434' Alıntı:
soyle bi durum varki 2010 model ustu araclar servis bakimlarindan pek sikayetci degil,kendi aracim icin konusuyorum metal yorgunlugu diye birsey var eski araclarin hemen hepsinde olan bir sorun bizim araclarimiz guclu makinalar hic gazlamiyorum diyen yalan soyler :smiley: gelen tikirtilari gormezden gelip sadece rutin bakimini yap cikalim dersen yine fazla masraf cikmaz ama degisicek parcayi degistiriyoruz sonra fiyat artti diye uzuluyoruz bu yanlis bence :smiley: ayrica cogu parcasida uygun cok cok buyuk meblalar yok yedek parcada soyle dusunelim japon aracinda degistirdigin 4 buji yerine 8 degistiriyoruz :smiley: rolanti sesi bile guzel araclarimizin hic sesimizi cikartmayalim cok sukur diyelim :smiley: bmw mersedes audi opel hepsini kullandim tek kapilarini dort kapilarini hacimli motorlarini ama bu zevki hic bir arac vermedi motordan bi sikinti cikmadikca yuruyen aksamda ufak tefek seyler kabulumdur :smiley:

Aslına bakarsanız başlığı açıp ilk yazıyı yazdıktan sonra elimdeki iki farklı jeep özel servisinin 5 ayrı faturasını tekrar inceledim. Parça fiyatlarında neticede yerli bir araçtan bahsetmediğimizi düşünüp çok da anormal birim fiyatlar olmadığını gördüm. (hatta Avrupa imalatı markalardan resmen daha ucuz parça fiyatları mevcut) Bunun için o ilk mesajdaki "3 kuruşluk parçayı 30 kuruşa satmak" lafımı geri alıyorum. Faturaları asıl kabartan listedeki kalemlerin çokluğu ve işçilik bedellerinin nispeten yüksek oluşu. Olayın keyif boyutuna gelecek olursak, bütün konforunun yanında gidişi, sesi bilmemnesi derken insana "varsın yesin be!" dedirtiyor ona da bir şey diyemiyorum.. :smiley: (bu arada bir aydır flowmaster super 44 egzozla gezdiğimi ve sesinin iyice şiir gibi olduğunu tam da buraya sıkıştırmadan edemeyeceğim) e o zaman kapatalım gidelim bu başlığı hakikaten bir sıkıntım kalmadı şu anda ;) hayırlısı olsun o zaman :smiley:

iscilik bedeli gercekten fazla ama dusunelim su tapalari nerde :smiley: acmak kapamak gercekten sikinti :smiley: flowmaster i bosver ben katalizatotor u iptal ettim o bile tatmin ediyo sen flowmaster diosun ;) bok atma araclarimiza :smiley: su zamana kadar kullandigim en tatminkar araba :₺

oguzhan3434' Alıntı:
iscilik bedeli gercekten fazla ama dusunelim su tapalari nerde :smiley: acmak kapamak gercekten sikinti :smiley: flowmaster i bosver ben katalizatotor u iptal ettim o bile tatmin ediyo sen flowmaster diosun ;) bok atma araclarimiza :smiley: su zamana kadar kullandigim en tatminkar araba :₺

hahaa..:smiley:) tamam tamam sustum.. :smiley: hakikaten şu an başlığı açtığım içi ciddi şekilde pişmanım ve arabaya haksızlık ettiğim hissine kapıldım :smiley: keşke konuyu-başlığı yada topiği artık adı her neyse, kapatabilecek olsak ;) tatminkarlık hususuna da tamamen katılıyorum.. şu an yer yarılsa da yerin dibine mi girsem acaba diye düşünüyorum böyle bir şikayetle buraya yazdığım için.. ;)

sogucak yaylasina geldim biyerlere girerim diye burdaki araclar hep suziki kucucuk yerlerden giriyolar bana abi yazik gunah sen burda gezme,sen git burda biz gezelim felan dediler bi kere daha onure oldum :smiley:
hayirli gunler dilerim

Ya iyide arkadaslar .. Benim zj hastalari eminim youtube kapatilmadan once gunluk videolarini seyrediyoduk. Bazen benim5 yasindaki olumla berbr seyrederken agzindan salyalar akarak seyrediyodu. Vallaha adama bi baktim agzindan salya akmis haberi yok keyfini bozmadim tabiki. Youtube olmadigina gore bizi bari bu zevkten siz mahrum etmeyinde su bahsettiginiz guzel sesleri dinleye devam edelim. Rica ediyorum.

Herkese Merhaba,
97 Model ZJ kullanmaktayim, ayni aractan 2. Aracim bu ve ilk aracimda oldugu gibi Ankara'da JEEP lerin vazgecilmez adresi HMC American's Garage'da bakimlarimi yaptirmaktayim. Ankara'da baska bir cok servisi denedim fakat HMC kadar durust ve is ahlakina sahip calisanlara sahip bir servis daha bulamadim. Aracta tamirle devam edebilicek bi sey varsa bile direk degistirenlerden degil, musterinin butun cikarlarini gozeten ve aractan gercekten anlayan kisilerle muhattap olmanin tadi cok farkli. Icim rahat sekilde aracimi biraktigimda Murat Usta ve Cuneyt Usta onderliginde gercekten aracimi tamamen eksiksiz ve 'kazik yemeden' alacagimi cok iyi bilmek buyuk bir rahatlik. Amacimiz reklam degil ama butun JEEPseverlerin cikarini gozetmek ve araclarimiza rahat binmek adina sizlere HMC garage i onerebilirim.
Fotograf benim aracim liftte islem gorurken cekilmistir.
Iyi gunler dilerim

image.jpg

çok güzel aslında böyle güzel haberleri paylaşsak birlik olunsa hem bizle hemde böyle ilgi gösteren servisler kazanır bundan sonra ordayım antalyadayım burda anlayan pek kimse yok anlayanda 2 liralık işe 6 lira istiyorlar teşekkürler

Ankara'da olan ve gelmeyi düşünen herkese hem HMC nin yeri için hem de beraber JEEP tadı çıkarmak için beklerim.. 0532 797 58 14 numaram
Herkese iyi akşamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR