Ne Marka ve Ne Tür Bir Çadır Almalıyım ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melinda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,231
Ynt: Ne Marka ve Ne Tür Bir Çadır Almalıyım ?..

omeronay' Alıntı:
Bulunduğunuz yerde dağcılık malzemeleri satan bir mağza yok mu? Varsa gidip ordan görerek alabilirsiniz yoksa İstanbula yolunuz düştüğünde ordaki mağzalardan almayı deneyin. İnternet üzerinden almanızı tavsiye etmiyorum. Kamp yerinde kullanacağınız evinizi satın alıyorsunuz. İnternetten ev alınmaz. ;D Gidip çadırı kurdurun içine girin yukardaki bilgileri değerlendirin sonra içini inceleyerek düşünün. Başka ne ihtiyacınız olabilir? Bu çadır bu ihtiyaçlarınızı karşılar mı? İçinde rahatça sağa sola değmeden boynunuz bükülmeden (küçük emrah modu) oturup bunları düşenebiliyor musunuz? Eşyalarınızı yerleştirdikten sonra durum ne olur? Sonra dışını incelemeye başlayın. İçten incelemeye başlamanızın nedeni şu. Bir çok firma çadırın dışını albenili yapar sorunlar içten görünür. Eğer bütün sorularınızın cevabını bu çadır veriyorsa toplam ağırlığının ne kadar olduğunu kesin bir şekilde öğrenin. Etiket üzerindeki yazılar bazen aldatıcı olabiliyor. Çadırı tartın ;D. Şunu aklınızdan çıkarmayın üç kişilik bir çadır ile iki kişilik bir çadır arasında ağırlık farkı çok azdır. Ağırlık olur diye daha çok rahat edeceğiniz daha büyük bir çadırı almaktan çekinmeyin. Eşek gibi taşırım kral gibi yaşarım felsefesini unutmayın.
İyi kamplar.

çok güldürdünüz beni espritüel yazımın çok hooş..
ben ankarayı bilmioyorum sorun bu tam net adres turist ömer tarzı verirsen tavsiye etiğin marka takdimiyle :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Ne Marka ve Ne Tür Bir Çadır Almalıyım ?..

Valla bende güldüm. Sorunda güldüğüm yerde zaten ben de Ankarayı bilmiyorum şu anda Tusit Ömer Tokyoda filmini çekiyorum. ;D Tokyodan sorsan bir çok yer ve marka tavsiye edebilirim ama Türkiyedeki marka ve yerler hakıında en ufak fikrim yok. Yanlız arkadaşım hannah almıştı ordan bir ara ağrı dağında kullandık o çadırı tavsiye etmiyorum 4 mevsim diye satılıyor ama yazlık çadır donuyorduk içinde. Ayrıca çok kötü naylon kokusu var. O çadırda kaldıktan bir hafta sonra pet şişede su içmek bile miğdenizi bulandırıyor.
 

Ynt: Ne Marka ve Ne Tür Bir Çadır Almalıyım ?..

marmot twilight 2

Backpacker Dergisi En iyi ürün Mart 2006
Bu farklı tasarımlı dome çadır, iç hacim, su geçirmezlik ve kullanım kolaylığı açısından en iyi 2 kişilik, 3+ mevsim kullanımına uygun model. Test kullanıcılarımızın Everglades, Glacier ve Big Bend deki seyahatlerinde 50 km hızla esen rüzgarlara dayanan Twilight modeli çift kapısı ile giriş çıkışı kolaylaştırıyor ve geniş bagaj hacimi ile çanta ve ıslak eşyalar için yeterli alanı sunuyor. İç tentedeki file üst kısım nemli havalarda içeride havalandırma sağlarken iç tentenin nylon yan tarafları fırtınalı havalarda rüzgarı dışarıda tutuyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Mesajlar
1,528,582
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst