Ne dersiniz: 1.5 DCİ 90 BG 4x4 Ambiance

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burusveyn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,461

burusveyn

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba
Ankarada yaşıyorum, aslen Artvinliyim

2 aydır dusterı yakından inceliyorum, internetten takip ediyorum, tüm forumu neredeyse tamamen okudum ve bu ilk mesajım.

Dusterın yeni getirdiği dizel 90 beygirlik 4x4 ü ile ilgileniyorum, sebebi ise 110 beygirliğe göre 10.000 tl yakın ucuz olması
Yalnız tek içimi kemiren ambiance donanımıyla gelmesi ve fazla boş olması
Look paketi olmayayacak çok önemli değil ama 4x4 de sis farı bile yok, ön gergili emniyet kemeri, okuma lambası, yol bilgisayarı yok bunlar biraz önemli.
Hatta eskiden ambiance modelinde arka koltuk kafalıkları ve ön kapı iç cepleri bile yoktu ama şimdi geliyor.

Sizce 90 beygir 200 torluk motor, 110 beygir 240 torkluya göre aman aman bir kayıp yaşatır mı?
Genellikle şehir içi kullanıcam, sadece ayda 1 kere iş icabı göllerden su örnekleri almak için yaz kış çamur toprak dağ bayır gidiyorum

Biraz yakışıklılığını kaybedecek ambiance donanımıyla ama 10.000 TL de fark benim için önemli

Ne dersiniz, en az 5 sene kullanmak için alıyorum, sonradan pişman olur muyum?
Acaba ilerde bazı donanımları da eklerler mi?

Etiketler
Ynt: Ne dersiniz: 1.5 DCİ 90 BG 4x4 Ambiance

@burusveyn;
araç seçiminde kullanım amacı çok önemli. Ben de sizin gibi ikilemde kalmıştım. Ama detaylı olarak düşündüm, yılda yaptığım kilometrenin % 99unun sadece asfalt üzerinde olduğunu tespit ettim. Çok nadir olarak kötü yollara giriyorum. Bu yüzden 4x2 full aldım. Ama av merakım olsa, ya da kışı sert geçen bi memlekette yaşasam kesinlikle bir iki donanımı önemsemez ve 4x4 ambiance alırdım.

Ayrıca siyah olarak alırsanız baz olması çok sırıtmıyor. Hemen serviste ön arka tampon altlarına gri plastik ve yan maşpiyele gri parçaları ekletirsiniz görünüm olarak da hoş durur.

Selam burusveyn, bende henuz Persembe gunu Dusterını sipairş etmiş biri olarak, bir-iki noktaya dikkatini cekmek isterim.
Öncelikle senin ne istediğinden cok onların elinde ne olduğu önemli. Duster yok satıyor. Mesela bende hiç istememe rağmen look paketi almak zorunda kaldım çünkü 4 x 4 110 HP versiyonlar sadece Laurette olarak ve mutlaka look paketli geliyor. İstediğin rengi bulamaman da son derece olası ancak şöyle bir durumda var, önce az satılan istenmeyen renkleri yada versiyonları sana önerecektirler. Ben gelmesini beklerim yada bunu almam dediğinde diğer araclarda ortaya çıkıyor. Ben platin griyi aldım ama ilk konuşmada sadece siyah renk olduğunu söylemilerdi. Bu arada ben sormadım ama 90 HP 4 x 4 hiç olmayadabilir. Bu sebepten dolayı bayiye gidene kadar ve durumu net olarak anlayana kadar cok plan ve bütçe yapma derim. Zira aldığın arac herzaman internette afişe olan fiyatlardan daha yüksek fiyatlara çıkıyor. Bunun sebebide Arac tescil, plaka masrafları vergiler v.s. Bu arada konya yolu Neziroğlunda 4 x 4 110 HP arac var mutlaka test et. 90 - 110 HP tercihinide 110 HP nin performansını gördükten sora yap derim.

Senide Duster sahipleri arasında görmek umuduyla...

burusveyn' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba
Ankarada yaşıyorum, aslen Artvinliyim

2 aydır dusterı yakından inceliyorum, internetten takip ediyorum, tüm forumu neredeyse tamamen okudum ve bu ilk mesajım.

Dusterın yeni getirdiği dizel 90 beygirlik 4x4 ü ile ilgileniyorum, sebebi ise 110 beygirliğe göre 10.000 tl yakın ucuz olması
Yalnız tek içimi kemiren ambiance donanımıyla gelmesi ve fazla boş olması
Look paketi olmayayacak çok önemli değil ama 4x4 de sis farı bile yok, ön gergili emniyet kemeri, okuma lambası, yol bilgisayarı yok bunlar biraz önemli.
Hatta eskiden ambiance modelinde arka koltuk kafalıkları ve ön kapı iç cepleri bile yoktu ama şimdi geliyor.

Sizce 90 beygir 200 torluk motor, 110 beygir 240 torkluya göre aman aman bir kayıp yaşatır mı?
Genellikle şehir içi kullanıcam, sadece ayda 1 kere iş icabı göllerden su örnekleri almak için yaz kış çamur toprak dağ bayır gidiyorum

Biraz yakışıklılığını kaybedecek ambiance donanımıyla ama 10.000 TL de fark benim için önemli

Ne dersiniz, en az 5 sene kullanmak için alıyorum, sonradan pişman olur muyum?
Acaba ilerde bazı donanımları da eklerler mi?

Donanım farkları sizin için sorun değilse 90hp 4x4 işinizi fazlasıyla görür.

burusveyn;

bence ekonominizi biraz daha zorlayıp 110bg olanından alın derim. bendede 110bg 4x4 var çokta memnunum torku tatmin edici düzeyde işim gereğide bozuk arazide bolca vakit geçirdiğimden dolayı torku benim işime yaramıyor değil. ani hızlanması manevrası çok başarılı. 4x2 bi araçla test etme şansınız varsa onu test edin 85 bg biraz size bilgi verir.

[attachment=1] ben geçen hafta aldım gayet de memnunum.Herkese tavsiye ederim çekişi gayet güzel tabi 6 ileri olması ve 4x4 icin konmus 1 vitesin düşük aralikta olmasi da fazla bir sıkıntı yaratmadı.

IMAG0145.jpg

create' Alıntı:
[attachment=1] ben geçen hafta aldım gayet de memnunum.Herkese tavsiye ederim çekişi gayet güzel tabi 6 ileri olması ve 4x4 icin konmus 1 vitesin düşük aralikta olmasi da fazla bir sıkıntı yaratmadı.

Vay aldınız demek çok sevindim, güle güle kullanınız..

Bu arada araç bakan arkadaş neden 2. el bakmaz ? Sahibinden ve araba, arabam.com sitelerinden duster 'lar mevcut, buralardan da alabilirsiniz hem daha ucuza 4x4 110 paketli araç binersiniz.

ilginçtir, ilanlarda özellikle Ankarada satılık 4x4 yok, 4x2 ise sadece 3 ilan var

Macera paketini kaç aldınız acaba?

burusveyn' Alıntı:
ilginçtir, ilanlarda özellikle Ankarada satılık 4x4 yok, 4x2 ise sadece 3 ilan var

Macera paketini kaç aldınız acaba?

Macera paketi normalde 600 TL, servisler değişken fiyatlarda söylemekte. Bende arkadaşın aldığı fiyatı merak etmekteyim.

create' Alıntı:

Bir kaç sorum olacak,
-Arka sıra koltuğunda yüksekliği ayarlanabilir 3 adet kafalık var mı?
-Ön yolcu emniyet kemer ikazı var mı
-Kapı açık ikaz lambası var mı
-Ön koltuk sırtlarında cep var mı

Son aylarda araçlar biraz daha dolu gelmeye başlamış da.

burusveyn' Alıntı:
Bir kaç sorum olacak,
-Arka sıra koltuğunda yüksekliği ayarlanabilir 3 adet kafalık var mı?
-Ön yolcu emniyet kemer ikazı var mı
-Kapı açık ikaz lambası var mı
-Ön koltuk sırtlarında cep var mı

Son aylarda araçlar biraz daha dolu gelmeye başlamış da.

Emniyet paketli Laurette modellerde bu saydıklarınızın hepsi var. 90'lıklara has yeni bir uygulama varsa onu bilmiyorum.

Ben de sizin gibi bir tereddütten sonra, ümiterkan ve olguncandan beylerin görüşleri doğrultusunda, 4x4 90 bg. ambiance aldım. Bu konuyu konuştuğumuz topiği inceleyebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80093.0

Bu model benim yaşam biçimime çok uygun. 1 ay boyunca şehir içi işe gidiyorum.Az yakıyor., ayda bir 1-2 günlüğüne uzun yola gidiyorum. 90 bg motor beni şaşırttı. Son derece seri, otobanda rahatça ivmelenip sollayabiliyorsunuz. Çekişi benim eski arabalarım 1600cc. benzinli sedanlar kadar iyi.
Ben de birtakım aksesuarlara önem vermedim. yolcu koltuğu ikazı yok, yanındakine tak bakalım diyorsun. Koltuk arka cebi yok, hepsiburadadan 20 tl ye 2 adet organizer aldım taktım. Dünyanın eşyasını alıyor. Kapı açık ikazı yok, sönmeyen tavan lambasından anlıyorsunuz, açık kapıyı kapatın bakalım diyorsunuz. Benim koyu renk arka camlara ve arka cam otomatiklerine ihtiyacım yoktu.
ABS, klima ve çift airbag var. Dolayısı ile benim tüm beklentilerimi karşılıyor. 90 bg. 4x4 ambiansı yaşam biçiminize uyuyorsa tavsiye ederim.
[attachment=1][attachment=2]

DSCN3720.jpg

DSCN3725.jpg

Kusura bakmayın, parti parti yazıyorum ama aklıma geç geliyor..yaşlılık işte..)) sis farları da orijinali parçacıdan çifti 55 tl ye aldım. Elektrikçiler de 50-60 tl ye takıyorlar. Toplam maliyeti 110 TL civarı.

Sayın burusveyn, ben arabayı alırken 90 BG 4x4 olsaydı, hiç düşünmeden onu alırdım. 6-7 bin daha ucuz ve yakıtı da 110 BG den az. Mesela o dediklerinin hiçbiri (cep hariç) bende yok. İhtiyaç da duymuyorum. 110 BG olanların tek avantajı ESP li olabilmesi. Benim Duster'da da ESP yok zaten.

Şayet Duster almaya karar vermişsen, mimar arkadaşımızın tavsiyesine uymanı öneririm. Kullanıyor ve memnun. Şayet arkadaşımız "tüh, arabayı hiç beğenmedim; keşke almasaydım" deseydi, gerçekten üzülürdüm. Çünkü insanların emeği değerlidir. i

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR