Bozo58
Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Aracım 2009 model 4x2 LE Nissan Navara. Yaklşık olarak beş ay önce aldım. İlk pick-up tecrübem. Bundan dolayıda alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum. Pick-up alırken biraz daha dikkat etmek gerektiğini tecrübe edinmiş oldum. Pick-up alacaklara önemle tavsiyem bu tip araçlardan anlayan veya uzun süreli kullanmış tanıdıklarınızla birlikte araç alımını yapınız. Olmadı servisine bakıp gösterin.
Gelelim konu başlığında yazdığım gibi , nedir bu airbag zembereği
Aracı aldığımda motor ışığının ( sarı motor ikazı ) yandığını görmedim. Çünkü üzerini bayrak stickerıyla ( bant ) kapatmışlardı. Uzun bir yol gittikten sonra görebildim. Buda benim acemiliğime denk geldi diye biliriz. Neyse Kocaeli'de Gökhan Ustaya götürdüm geçen ay. Kendisine de burdan çok çok selamlar. Kıymetli bir usta ve değerli bir çalışma ekibi var. Ustama götürmeden önce hız sabitleyicisinin çalışmadığını da fark ettim. Ustama, periyodik bakımlarını yaptıktan sonra ( yağ ve filtre değişimleri ) hız sabitleyicinin çalışmadığını söyledim. Motor ikaz lambasının devrede olduğundan dolayı , araç birçok fonksiyonu yapmıyormuş. Uzun bir çalışmadan sonra ısıtma bujilerinden kaynaklanan bir sıkıntının daha olduğunu öğrendik ve sorunu çözdük. İkaz lambası sönmüştü ama hız sabitleyici devreye girmiyordu gene.
Bir kaç gün sonra tekrar ustamın yanına gittim ve sorunu dile getirdim. Yaptığı testlerden ( direksiyon üstündeki tuş takımı, sigorta kontrolu... ) %90 airbag sargısının arızalı olduğu kanısına vardı.
Geçenlerde yedek parça dükkanından airbag zembereğini aldım. Yakınlarımda bulunan ,tavsiye üzerine gittiğim Tayfun ustama parçayı değiştirdim. ( Küçük bir not: İyi bir elektrikçiye yaptırın bu İşi
) Ellerine sağlık ustamın biraz uğraştırdı ama sonunda hız sabitleyici çalıştı. 2009 Navara modellerinde sanırım 51 km hızına ulaştığınızda sabitleyici açıp devreye sokabiliryorsunuz.
Bu yazı umarım, bu gibi sorunlar yaşayan yada ileri ki zamanlarda başlarına gelebilecek arkadaşlara bir faydası olur.
Aracım 2009 model 4x2 LE Nissan Navara. Yaklşık olarak beş ay önce aldım. İlk pick-up tecrübem. Bundan dolayıda alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum. Pick-up alırken biraz daha dikkat etmek gerektiğini tecrübe edinmiş oldum. Pick-up alacaklara önemle tavsiyem bu tip araçlardan anlayan veya uzun süreli kullanmış tanıdıklarınızla birlikte araç alımını yapınız. Olmadı servisine bakıp gösterin.
Gelelim konu başlığında yazdığım gibi , nedir bu airbag zembereği
Bir kaç gün sonra tekrar ustamın yanına gittim ve sorunu dile getirdim. Yaptığı testlerden ( direksiyon üstündeki tuş takımı, sigorta kontrolu... ) %90 airbag sargısının arızalı olduğu kanısına vardı.
Geçenlerde yedek parça dükkanından airbag zembereğini aldım. Yakınlarımda bulunan ,tavsiye üzerine gittiğim Tayfun ustama parçayı değiştirdim. ( Küçük bir not: İyi bir elektrikçiye yaptırın bu İşi
Bu yazı umarım, bu gibi sorunlar yaşayan yada ileri ki zamanlarda başlarına gelebilecek arkadaşlara bir faydası olur.