Nasip Kısmet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafa coskun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,784

mustafa coskun

Ana Kamp
merhaba toyotaci dostlar.1974 vos sahibiyim,su an satilik.eger satilirsa fiyati 10.000 e kadar suzuki samurai dusunuyorum ( gizli toyotaciyim caktirmayin ) ne kadar butce o kadar araba meselesi anlayacaginiz.asagidaki linke bakmanizi rica edecegim.toyota beni cok cezbediyor hatta bir ara sedat beyin fj 40 ina fena kafayi takmistim ama vergisi agir gelir ikinci arac olacagindan hanim evden kovar, arabada yatmak zorunda kalabilirim. :smiley: arac kamyonet kasanin arazide cok takilacagini dusunuyorum birde ilan sahibi yanlis yazmadiysa km 600 bin..heralde motor da ister.sizin yorumlariniz nelerdir merak ediyorum..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-hilux-acill-satilik-toyota-hilux-4x4-truck/detay

Etiketler
Ynt: Nasip Kısmet

Selam Mustafa Kardeşim..
öncelikle Gezenbilir'e ve Toyota'nın kardeşlik meclisine hoş geldin..
Bahsi geçen ilanı gördüm..Bu vb.sorulara cevap vermek hem vebal gerektirir hemde satan kardeşin hakkını alırız..Bu araçla ilgili yorum yapamam.
Fakat,genel klasmanda Hilux'u değerlendirecek olur isek, yürüyen ve transmisyon problemi yok ise,acilen motor ihtiyacı bulunmamakta ise(ustalar bakacak) her türlü işinizi görür..Hilux'e bi defa bulaştınızmı hastalık haline gelir,zamanla yapacağınız bakım ve modiflerle de çiçek gibi olur.. ;D

Herşey gönlünüzce olsun..

katiliyorum size Ali Bey,araci görmeden yapilacak yorumlar önyargili olabilir, illaki görmek gerekir.lakin aracin dizel,yukseltilmis ve izmirde olmasi acayip kafami karistirdi, beni bu mesaji yazmaya itti.malum tupte arac bir turlu ayar tutmuyor dizel olmasi buyuk avantaj. dedigim gibi kafami karistirdi ve beni heyecanlandirdi bu arac.bu pazar gider bakarim belki...tesekkurler.

Hilux'ler sonradan olma değil,anadan doğma yüksek zaten.. ;D ;D
Makaslara 100-150 TL verip biraz kavis verildiğinde temelli peygamber devesi moduna geçiyorlar..
hiç LPG'li araç kullanmadım,kullanmayıda düşünmüyorum..(Allah biliryinede kısmet)..
dediğim gibi,araç şehrinizde,İzmir'imizin ustaları da meraklı insanlardır..Rice edersiniz,sizin için bi expertis çıkartırlar,OK ise düşünceleriniz netlik kazanır..
Yanlız,şunu belirtmeden geçemeyeceğim, Toyota'yı dökemezsiniz..helede detaylı birkez elden geçerse direk ömürlük bir alet olur..Fiyatı da bu vb.aksiyonlara imkan verecek seviyede..?

Samurai'ye gelince 3 tane samum oldu..güzel araçlardır ama Hilux'le karşılaştırmamak gerekir..iki aracında olayı tamamen farklı çünki..

kolay gelsin

hılux heryerde her daim tas gibi makinedir saglam işini bilen ustanın elinden gecersede sizi hiç üzmez....eger nasip olurda alırsanız bi toyotaona cocugunuz gibi bakın oda sizi hiç mahcup etmez...

yıllarca 86 modelini tepe tepe kullandım taş gibi bir araçtır asla uzmez bakımını yaparsanız halen gönlümde yatan bir makinedir

Mustafa Bey merhaba
vergi konusunu mutlaka sahibine sorun, farklı olabiliyor. Benimde FJ40 ım var, bu yüzden biliyorum. Belki sizin düşündüğünüzden aşağıdadır ;)

mustafa coskun' Alıntı:
merhaba toyotaci dostlar.1974 vos sahibiyim,su an satilik.eger satilirsa fiyati 10.000 e kadar suzuki samurai dusunuyorum ( gizli toyotaciyim caktirmayin ) ne kadar butce o kadar araba meselesi anlayacaginiz.asagidaki linke bakmanizi rica edecegim.toyota beni cok cezbediyor hatta bir ara sedat beyin fj 40 ina fena kafayi takmistim ama vergisi agir gelir ikinci arac olacagindan hanim evden kovar, arabada yatmak zorunda kalabilirim. :smiley: arac kamyonet kasanin arazide cok takilacagini dusunuyorum birde ilan sahibi yanlis yazmadiysa km 600 bin..heralde motor da ister.sizin yorumlariniz nelerdir merak ediyorum..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-hilux-acill-satilik-toyota-hilux-4x4-truck/detay

bugün aracin sahibini arayip konustum arac dolu dolu 600 bin km,gerci bu yastaki bir arac icin senede 24 bin km ye tekabül eder.cok normal.toyotadan yana hic korkum yok zaten ölen arabalar degiller ama aldiktan sonra cok masraf yapmayayim istiyorum.sahibi aracin 6 ay once conta yaktigini ve ust kapagini 1800 tl ye degistirdigini söyledi.ustasina gostermek lazim. hele su benim vosu satayimda hizlandiricaz bu isleri artik.fj 40 icinse senelik 1000 tl ye yakin vergisi var diye biliyorum burak bey.su an icin o vergiyi odemem luks olur benim icin.saglicakla kalin arkadaslar.

işaret koyalım ,suzi alsak iyiydi batınca falan çekerdim seni bu yerinden oynamaz yada sen beni çekersin alabilirsek ,,,,

Hukuki bir sorunu ve de esaslı mekanik bir sorunu yoksa havada karada o parayı eder :smiley:
Ufak tefek masrafların o yastaki araçta olması dogaldır.

Tümer' Alıntı:
Hukuki bir sorunu ve de esaslı mekanik bir sorunu yoksa havada karada o parayı eder :smiley:
Ufak tefek masrafların o yastaki araçta olması dogaldır.

ufak tefek masrafları biraz açmanız mümkün mü,tek atımlık mermim var.çok dikkat etmem gerek.aracı aldıktan sonra motoru kucağa alırsam cok üzülürüm,kendime de çok kızarım köye babama veririm arabayı kümes yapar oda...

mustafa coskun' Alıntı:
ufak tefek masrafları biraz açmanız mümkün mü,tek atımlık mermim var.çok dikkat etmem gerek.aracı aldıktan sonra motoru kucağa alırsam cok üzülürüm,kendime de çok kızarım köye babama veririm arabayı kümes yapar oda...

Selam..

Tümer Bey'in yerine,konuyu biraz detaylandırayım o halde..
Ufak tefek'ten kasıt,şaft bakımları,makaslar,frenler,debriyaj ve merkezler,rot rotil..hepsi bu..Bakımın biraz detaylı hali de diyebiliriz..
Ağır durumlar ise bahsettiğiniz gibi motor,arazi ve ana şanzuman,diferansiyeller..!
Daha önce de anlatmaya çalışmıştım..Ustalara baktırmakta büyük fayda var..Ne desek boş..
kolay gelsin

Ali Bey'e katılıyorum madem tek atımlık merminiz var iyi bir ustadan yardım almanız sözkonusu özellikle ağır bakım tutacak olanlar için diğerlerini peyderper eliniz bollaştıkça yaptırma şansınız olur diye düşünüyorum.

Merhabalar,Bendede Bir 1984 toyota hilux vardı.
çok kemikli bir araba makaslı olması onun iyi yanı. araba tam bir canavar alır almaz her tarafını söktüm tabiki eski araba bakmamışlar çok çürük vardı hemen temizlettim.
ilk önce tabana bir anti pas sonrada keçe çektim yalıtım için sonra arabanın elektrik aksamını yaptırdım sonra güzel bir lastik aldım.
arka kabinin fiberden koruma yoktu üzerine branda çektirttim ve ihtiyaçtan dolayı sattım.
sattığım adamda arabayı sadece lastikleri için aldığını söyledi. Arabaya Çok hatrım geçti.. :'(

Resimlerdeki canavar bu canavar :D

4429_85527295817_704520817_1746126_2096109_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri