Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,273
Ynt: Nasıl Yapalım: İzole Artvin Gezisi

Yazı güzelmiş. İnsanın hemen gidesi geliyor. Eylül 10 gibi oraya gidiyoruz. Yaklaşık 10-15 gün Artvin'de kalmak istiyoruz. Oralara Eylül ayında kar yağar mı acaba?

Etiketler

OR' Alıntı:
Arif bey dışında kimseden yorum gelmediğine göre Artvin ve yöresini pek de bilen yok diyebiliriz. Bu da bize bu konuda daha çok veriye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Biz de gezimizde notlarımızı iyi tutup, dokümantasyonumuzu iyi yaparak bu soruların cevaplarını aramaya çalışacağız.

Teşekkürler

Orhan

Orhan bey selam

Konuyu hatalı yerde açmışsınız :smiley:
Karadeniz Bölgesi doğru başlık gibi görünüyor olsa da Gezi Planlarımız bölümü en uygun başlık sayılır.
Bu sayede daha fazla kişiye ulaşıp yanıt alabilirsiniz.

Haklısınız sanırım. Teşekkürler.

Orhan

Selam,
Uzun bir cevap olacak gibi hissediyorum başlarken;
1) Kar yağışı değil yağmur beklenebilir. Oarnın yağmuru da çok sıkı olurmuş.
2) Gece hava sıcaklığı 14 C'ye dek iniyordu ama Şavşat'ta Laşet hotel bungalovlarındaydık, ancak rastgele çadır kurmayı önermediler; Otel sahibinin eşi Hülya Hanım çok yardımseverdi; ayı, tilki hatta kurt tehlikesinden ciddi olarak bahsetti (yoksa kafalandık mı?)
3) Bir sorun olarak şunu yaşadık: Yol tarifi alıyoruz, "falanca köyden yukarı kumluğu takip edin" dediklerinde bahsettikleri köyün "falanca" köy olduğunu anlamak olanaksız çünkü hiçbiryerde (veliköy hariç) yönlendirme yok. Şavşattan veliköye çıkıp oradan Karagöl'e gitmenizi ve karagöl pansiyonu tavsiye ederim. Ayrıca veliköyden 20 dak mesafese küçük göllerin olduğu bir yayla daha varmış (adını bile alamadım) ancak zaman sıkıntısı nedeniyle gidemedik.
4) Artvin ve çevresi yaylaları tavsiye ederim ama bilbilan yaylası Ardahan ile Artvinin ortak kullanım yaylası ve sadece hayvan otlatılan çok geniş bir plato. Yeşillik ve yoğun orman arıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bilbilan yaylasının bir avantajı çadır kampına çok uygun; vahşi hayvan tehlikesi olmadığını söylediler.
Aklıma gelen oldukça yazacağım, şimdilik bu kadar
Erdem UZUNOĞLU

ramazan bayramında bizde orada olacagız gezenbilirden bir çok arkadaş oralarda olacak bir organizasyon mu yapsak benin planım şöyle
1- yani bayramın 1. günü saat 3 gibi ist. yola çıkmak gece düzcede konaklayıp
2- 2.gün samsuna kadar yolalıp samsun yada çevresinde konaklamak
3- 3. gün trabzon uzungöl
4- 4. gün ayder ve yaylalar
5- 5gün arhavi mencuna şelalesi eğer aynı gün gidilirse artvin daha sonrası gün karagöl
yani 9 eylül yola çıkışımız olacak ve 18 eylül fethiyede otelimizde olacagız tarihleri kesişen yada güzergahı uyan olan varsa neden olmasın aracımız 4x4 ve iki aile olarak seyahat edeceğiz herürlü kamp malz. mevcut kafamıza göre kamp veye pansyonlarda konaklıyacagız proğramı uyan herkesi bekleriz(tabi bunlar bizim planlamamız ne derece uyulabilir yada bilemeyiz yada aynı tarihler de gidecek arkadaşlarda planlarını yazarlarsa asgari müştereklerde buluşulabilir.

drerdemuz' Alıntı:
Selam,
Uzun bir cevap olacak gibi hissediyorum başlarken;
1) Kar yağışı değil yağmur beklenebilir. Oarnın yağmuru da çok sıkı olurmuş.
2) Gece hava sıcaklığı 14 C'ye dek iniyordu ama Şavşat'ta Laşet hotel bungalovlarındaydık, ancak rastgele çadır kurmayı önermediler; Otel sahibinin eşi Hülya Hanım çok yardımseverdi; ayı, tilki hatta kurt tehlikesinden ciddi olarak bahsetti (yoksa kafalandık mı?)
3) Bir sorun olarak şunu yaşadık: Yol tarifi alıyoruz, "falanca köyden yukarı kumluğu takip edin" dediklerinde bahsettikleri köyün "falanca" köy olduğunu anlamak olanaksız çünkü hiçbiryerde (veliköy hariç) yönlendirme yok. Şavşattan veliköye çıkıp oradan Karagöl'e gitmenizi ve karagöl pansiyonu tavsiye ederim. Ayrıca veliköyden 20 dak mesafese küçük göllerin olduğu bir yayla daha varmış (adını bile alamadım) ancak zaman sıkıntısı nedeniyle gidemedik.
4) Artvin ve çevresi yaylaları tavsiye ederim ama bilbilan yaylası Ardahan ile Artvinin ortak kullanım yaylası ve sadece hayvan otlatılan çok geniş bir plato. Yeşillik ve yoğun orman arıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bilbilan yaylasının bir avantajı çadır kampına çok uygun; vahşi hayvan tehlikesi olmadığını söylediler.
Aklıma gelen oldukça yazacağım, şimdilik bu kadar
Erdem UZUNOĞLU

Teşekkürler Erdem bey

Önerilerinizi dikkate alacağım. Laşet Hotele uğrayınca Hülya hanıma selamlarınızı iletirim. Kurt, tilki, soğuk, yağmur meselesine gelince ben onlardan çok da tedirgin olmadım açıkçası. Esas tedirginliğim "eşinizle dışarıda çadırda kalmanın güvenli olup olmadığı" sorusu. Birçok arkadaş o yöre insanının çok iyi ve yardımsever olduğunu söylüyor. Belki biraz abartıyorum ama şimdilik tek tedirginliğimiz bu. Tedirginliğimiz (korkumuz desek buna ;D) devam ederse ya ellerimizde biber bombaları ile dolaşır ya da bir pansiyonun bahçesine çadırımızı kurarız olur biter. ;D

Paylaşım için tekrar teşekkürler.

Orhan

Bayramda epey arkadaş orada olacak sanırım. Ben de bu bayramda kimden harçlık alacaz, kimlere harçlık verecez, el öpecek veya öptürecek adam bulamam diye endişeleniyordum. Boşunaymış. ;D

Orhan

24 ağustos - 04 eylül sadece maçahel.. yolculuk birkaç saat sonra trabzon'a..

ufak çaplı bir internet araştırması ile şekillenen 4-5 rota.. konaklama tesislerde.. ufak çaplı bir tedirginlik.. bakalım.. :smiley:

size de iyi tatiller..

okyt' Alıntı:
24 ağustos - 04 eylül sadece maçahel.. yolculuk birkaç saat sonra trabzon'a..

ufak çaplı bir internet araştırması ile şekillenen 4-5 rota.. konaklama tesislerde.. ufak çaplı bir tedirginlik.. bakalım.. :smiley:

size de iyi tatiller..

Rota ve konaklama yerlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler

Orhan

Uzun bir süredir ben ve eşim 15 günlük bir Artvin gezisi için hazırlıklar yapıyorduk. Bu konuyu da zaten bu amaçla açmış ve sizlerden çok yararlı bilgiler edinmiştim. Malzeme arayışı, öğrenme süreci, alışverişler, siparişler, alternatif arayışlar, Gezenbilir'de hatim indirmeler, haritalar, rotalar, GPS cihazları, sizlerin öneri ve düşünceleri derken epey bir hazırlıklı hale geldik. Önümüzdeki çarşamba günü maceraya başlayacaktık. Ama bugün düşüp ayağımı kırdım ve film bir anda koptu. Yani hevesimiz kursağımızda kaldı diyebilirim. Her işte bir hayır var diyecem ama siyasi bir tartışmayı da başlatmak istemem ;). Kendime "indoor" bir aktivite bulmalıyım artık. Ayağımdaki alçıya Artvin'in topografik haritasını kazımakla başlayabilirim sanırım :-[.

Saygılar

Orhan

Çok geçmiş olsun, Artvin yerinde duruyor... Belki başınıza birşey gelecekti kim bilir? "Hayır"lı bayramlar... ;)

Çok geçmiş olsun sonra gidersiniz Artvin dağların tepesinde sizi bekliyor olacaktır,,

Erdem Bey ve Serkan Bey

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Bu vesile ile bayramınız kutlu olsun. Haklısınız Artvin yerinde duruyor ama ben yerimde duramadım ;). Sağlık olsun diyelim.

Orhan

Arif Bey

Teşekkür ederim. Bu vesile ile Ramazan bayramınız kutlu olsun.

Orhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR