nasıl bişey alabilirim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deniz tanrıkulu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,011
Ynt: nasıl bişey alabilirim

Çanakkalenin ücra köşesinde benim tanıdığım bir arkadaş ramzey normal bildiğimiz vitesli bir motora biniyor. Keçi gibi dolaşmadığı yer yok. çok sağlam.

Etiketler

burusveyn' Alıntı:
japon ya da avrupa makinalara bakmanı öneririm
kesinlikle çin mallarından uzak dur, 1 sene sonra her yerinin yerinden çıktığını göreceksin
asşında pek düşünüldüğü gibi kötü değil şuan pumarexle ortaklığı var asya motorun üstelik birkaçatene daha gy200 kullanan buldum gerçekten çok memnunlar kullanma fırsatıda buldum doğrusu pek konforlu değil titreşim normalin biraz üstünde ama seri ve güçlü bir motor kullananlarında sorunu yok bunun haricinde internetteki yorumlarıda okudum çoğunluk olumlu şeyler söyüyor açıkcası ilk gördüğüm anda motor beni kendine hayran bıraktı ama şuan en büyük sorunum ailemin motor almam konusunda onayının olmaması param dahi hazır ama ailemden onay yok :smiley: bekliyorum şuan bu boşlultada araştırma yapıyorum yorum yapan ve tavsiyede buluna herkese teşekkürler :smiley: 8)

deniz tanrıkulu' Alıntı:
asşında pek düşünüldüğü gibi kötü değil şuan pumarexle ortaklığı var asya motorun üstelik birkaçatene daha gy200 kullanan buldum gerçekten çok memnunlar kullanma fırsatıda buldum doğrusu pek konforlu değil titreşim normalin biraz üstünde ama seri ve güçlü bir motor kullananlarında sorunu yok bunun haricinde internetteki yorumlarıda okudum çoğunluk olumlu şeyler söyüyor açıkcası ilk gördüğüm anda motor beni kendine hayran bıraktı ama şuan en büyük sorunum ailemin motor almam konusunda onayının olmaması param dahi hazır ama ailemden onay yok :smiley: bekliyorum şuan bu boşlultada araştırma yapıyorum yorum yapan ve tavsiyede buluna herkese teşekkürler :smiley: 8)

asya 200 motor enduro motordur daha çok asfalt agırlıklı yapılmıştır arazi yapısı olmadıgı için hafif arazi şartlarında ve kuru olan zeminlerde kulanılabilir .aldıgın zaman bunuda göz önünde bulundurmalısın . araziyede girecem hertürlü gezecem diyorsan dişli lastigi takmaya ve araziye uygun yapıya sahip olmasınada dikkat etmelisin bana sorarsan xl 200 hondayı almanı öneririm .temiz ve uygun olan bitane bul al derim

Asya 200 kullanan bırkac kısı ıle konusmustum memnun değillerdi. Ramzey içinde çok olumlu şeyler duydum. Ama bana sorarsan bunlara bulaşma. Japon al derim.

Quasar'ın bu işlerden anladıgı belli. 690 Enduro R bu konuda son nokta.

Ramzey arkadaşlarım tarafından uzun süre Arazide test edilmiş bir makina. Arazi derken basit tümseklerden hoplama zıplama kasdetmiyorum. yarıklı rampalarda, kayalık/taşlık yollarda, toprak yollarda vs 1500 km civarında tık demeden kullanıldı. Hatta KTM kullanan bazıları bile şaşırdı bu duruma.

Dolayısı ile amacın gerçekten arazi ise, markaya bakmaksızın seni tatmin edecektir. Yok şekil olsun adı olsun dersen de Yamaha bakmalısın. Başka çinlilerden uzak durmanı öneririm.

Quasar' Alıntı:
Ramzey'in temizlerinden bulabilirsen iyidir. Ramzey motoru suzuki fabrikasından alınmıştır(dr200) Sen bakma çinli diye damgalandığına, çinli değil. Türk firması,Tuzla montajlı ve japon motorlu artık adına ne denirse. Ramzey 11.5 KW (15.3 BG) motor gücüne, 14.5 NM torka sahip. Parçası bol ve ucuzdur. Fabrika tuzladadır ama parekende satmazlar, bayiler vasıtası ile yedekparça siparişi veriliyor. KLE 500 üm de vardı iki motor fazla oldugu ve araziye taktığım için onu sattım 3 yıldır kullanıyorum bariz bir şikayetim yok (en azından düştügümde yaralarıma ilaveten cüzdanım sızlamıyor-kle500 sağ manet :125 tl). Ramzey parasını fazlasıyla haketmiştir bence. Honda xl iyi makinadır ancak 6000 tl ye varan fiyatlarını görüyorum, yani MKE ihalesinden bir tane defender bile alabilirsin o fiyata. Eğer japon olmayacaksa enduro cross sınıfında kesinlikle Ramzey derim. Yok eğer, "$€" sorun değil dersen (veya en kısa sürede o konuma gelirsen) endurocross sıralaması bence şöyledir; Kawa klx250- Yamaha wr250r olabilir. "$€" daha da sorun değil dersen de tabii ki KTM 690 Enduro R.

Benim tavsiyem Honda XL200,kullanımı kolay makinadır.Tamirci bulma sıkıntısı da çekmezsin.Tecrüben arttıkça daha yüksek cc makinaları tercih edebilirsin.Saygılar.

images.jpg

hasanahmet' Alıntı:

Ramzey arkadaşlarım tarafından uzun süre Arazide test edilmiş bir makina. Arazi derken basit tümseklerden hoplama zıplama kasdetmiyorum. yarıklı rampalarda, kayalık/taşlık yollarda, toprak yollarda vs 1500 km civarında tık demeden kullanıldı. Hatta KTM kullanan bazıları bile şaşırdı bu duruma.

Teşekkür ederim hasanahmet, nacizane kendi düşüncelerimi anlatarak biz zamanlar geçtiğimiz yollardan ve yaşadımız acı tecrubelerden arkadan gelen arkadaşlarımzı uyarmaya gayret ediyorum, hepimizin yaptığı gibi.

KTM 690R benim için çok özel bir makina ve senin de dediğin gibi son durak. Bazı arkadaşlar Special bir takım motorlarla karşılaştırarak bu motoru çok önemsemeyebilirler ama bu bir yanılgıdır. Çünkü 690R asfaltta gidebilen sert bir motocross sporcusudur. Ve bence endurocross sınınfının lideridir. Kişsel olarak benim içinde son noktadır. Fiyat her zamanki gibi bir sorun maalesef memleketimizde, avrupalı sürücülerden iki kat daha fazla bir maliyetle alıyoruz yazık ki.

hasanahmet' Alıntı:

Dolayısı ile amacın gerçekten arazi ise, markaya bakmaksızın seni tatmin edecektir. Yok şekil olsun adı olsun dersen de Yamaha bakmalısın. Başka çinlilerden uzak durmanı öneririm.

Teşekkür ederim hasanahmet, nacizane kendi düşüncelerimi anlatarak bir zamanlar geçtiğimiz yollardan ve yaşadımız acı tecrubelerden arkadan gelen arkadaşlarımzı uyarmaya gayret ediyorum, hepimizin yaptığı gibi.

KTM 690R benim için çok özel bir makina ve senin de dediğin gibi son durak. Bazı arkadaşlar Special bir takım motorlarla karşılaştırarak bu motoru çok önemsemeyebilirler ama bu bir yanılgıdır. Çünkü 690R asfaltta gidebilen sert bir motocross sporcusudur. Ve bence endurocross sınınfının lideridir. Kişsel olarak benim içinde son noktadır. Fiyat her zamanki gibi bir sorun maalesef memleketimizde, avrupalı sürücülerden iki kat daha fazla bir maliyetle alıyoruz yazık ki.

690R ı spesyalle karıştırmamak lazım aslında. Bizim yaptıgımız enduro sürüşlerinin en önemli kriterleri olan motorun dayanıklılıgını en düşük kütle ve en optimum tork erişim bandında sunma (cümle sapıttı ama) noktalarında gerçekten alternatifi olmayan bi alet. Spesyal gibi sık bakım istemeyen, çamura saplanınca hararet yapmayan, römork a ihtiyac duymayan, ama nerdeyse bir spesyal gücüne ve hafifiliğine sahip.

Fiyat olarak da daha erişilebilir olsa lkeşke de hepimiz alabilsek=)

Quasar' Alıntı:
Teşekkür ederim hasanahmet, nacizane kendi düşüncelerimi anlatarak bir zamanlar geçtiğimiz yollardan ve yaşadımız acı tecrubelerden arkadan gelen arkadaşlarımzı uyarmaya gayret ediyorum, hepimizin yaptığı gibi.

abilerim arkadaşlarım tavsiyeleriniz çok güzel iyi katkı sağladı herşey tamam param hazır tavsiyeler var tek ihtiyacım ailemden izin ;)

2004 XL200 Kullanıyorum... Gayet te memnunum, hergün biraz daha seviyorum motorumu. Büyük motor alsam bile bunu satmayı düşünmüyorum. Böylesi bir daha gelmez Türkiye'ye

( İsteyene İngilizce PDF Bakım klavuzunu yollarım )

XL200.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR