Mutlu Olmanın Sırları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,064

penguen

Zirve
Mutlu olmak zor mu ? Nefes almak bir mutluluk değil mi? Hemen bence gerekli mutluluk şartlarını verelim.

1- Asla demeyiniz.

2- ''ama'' ve ''fakat'' demeyiniz!

3- ''farketmez'' derseniz yalan söylemiş olursunuz, her şey fark eder.

4- Hiç bir cümlenizin fiili '' mış,miş ''veya ''lar, ler ''veya ''mişler,mışlar''veya ''larmış,lermiş'' le bitmesin,
bunlar sizin bilmediğiniz ve görmediğiniz ,başkasının anlattığı eylemledir ve bunlara göre hareket hem size hem karşınızdakine zarar verir.

5- Başkasının yerine düşünmeyin !!

6- Başkasının yerine karar vermeyin !!

7- Bencilce yaşayın,zaten insan bencildir ve kendisi için yaşar,aksini söyleyip veya düşünüp kendinizi kandırmayın,böylece kim olduğunuzu ve nerede olduğunuzu bilirsiniz. Başkalarına daha az zarar vermiş olursunuz.

8- Pozitif düşünce ile yaklaşın konulara (yapacağım,başaracağım gibi), ama bu Pollyanna'cılık olmasın

9- Asla vazgeçmeyin

10- Geçmişi yargılamayın, bir şey kazanamazsınız sadece tecrübe olarak faydalanın ve mutsuzsanız tekrar etmeyin !

11- Mutlu olmak ve ilerlemek için yaşanan şeyleri tekrar yaşamayın,yaşanmışlardan faydalanın (ateşin el yaktığını öğrenmek için elinizi ateşe sokmaya gerek yok, etrafınıza bakmak ve okumak yeterlidir)

12- Kendinize ve etrafınızdakilere - insanlara güvenin onları sevin!

13- Genelleme yapmayınız! (bütün erkeler veya kadınlar gibi)

14- Siz hissetiğinizi yaşayın ,varsın dünya beğenmesin siz beğeniyorsanız yeterlidir.

15- Bir anı yaşamak için yıllar harcamak başarısızlıktır, başarı bir anda yılları yaşayabilmektir.

16- Ben hep veriyorum, almıyorum demeyin,sadece verirseniz,vermeyi bilmediğinizden o hiç bir yere gitmez.
Almasını bilmeyen veremez, vermesini bilmeyen alamaz, ağlamasını bilmeyen gerçekten gülemez, üzülmesini bilmeyen sevinemez.Her şeyin dengesi vardır.

17- Ve karar verin,şu an sizinde yeni bir hayata başlama anınız olsun !!

Çok mu zor bunları uygulamak,bakın bunları yazın ve uygulayın hayatınızın hemen değiştiğini göreceksiniz.

Dr.Cenk Kiper - Hürriyet

Ynt: Mutlu Olmanın Sırları

sevginin olduğu yerde birLikteLik vardır...

sevginin olduğu yerde yeşeren umutLar...

GüzeL yarınLar....

Sevginin oLduğu yerde taptaze bir hayat...

sevginin oLduğu yerde payLaşım vardır...

sevginin oLduğu yerde fiLizlenir mutLuLukLar...

Sıcacık bir dokunuş....

Sevginin olduğu yerde bambaskadır duyguLar...

En güzeli hocam...Ama yinede bardağın boş kısmınıda akılda bir yerlerde tutmak lazım...Sonra boş kısmı denk gelince süpriz olmasın...

Eflatun'a iki soru sormuşlar:

Birincisi; "İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir? demişler. Eflatun tek tek sıralamış:
"Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler. Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için para öderler. Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler."

Sıra gelmiş ikinci soruya; "Peki, sen ne öneriyorsun?"
"Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Önemli olan; hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır."

Asansörlerde farklı olun mutlu olun ;)
(tabii bu işin şakası)

# Birisi asansöre girip çıkarken araba sesi çıkarın.
# Burnunuzu kağıt mendile sümkürdükten sonra mendilinizi açın ve burnunuzdan çıkan maddeyi uzun uzun seyredin..
# ‘Şimdi okullu olduk’ şarkısını ıslıkla çalın.
# Çantanızı veya cüzdanınızı açıp ‘Burada yeterince oksijen var mı?’ diye söylenin.
# Köşede arkanız dönük öylece durun ve asansör durduğunda da inmeyin.
# Birisinin üzerine eğilerek ‘Kimlik kontrolü’ deyin.
# Günlük egzersiz hareketlerinizi yapın.
# Kendi katınıza geldiğinizde kapı neden açılmıyor diye sinirlenip bağırın. Otomatik olarak açıldığında utanmış gibi yapın.
# Yeni binenlerin suratına pişmiş kelle gibi sırıtarak ‘Çoraplarımı yeni değiştirdim’ deyin.
# Biraz yaşlıysanız binenlere vaaz verin.
# Belirli aralıklarla miyavlayın ama çaktırmayın.
# Biri asansörden inerken alkışlayın.
# Binenlerle dilinizi burnunuza değdirebileceğinize dair iddiaya girin.
# Geğirin ama ağzınıza biriktirdiğiniz havayı kullanarak “kusura bakmayın” demeyi ihmal etmeyin.
# Midenizi tutun ve ‘Ögg, beni asansör tutar da’ deyin.
# Binen her kişiye inmek istediğiniz katı söyleyin.
# Yüzünüze maske takıp binin ve insanlarla o şekilde konuşun.
# Asansörün her duruşunda ‘Ding!’ sesi çıkarın.
# Düğmelerin bulunduğu panelin önünde durun hatta panele yaslanın.
# Yanınızda sandalyenizi de getirin.
# Steteskopla asansörün duvarlarını dinleyin.
# Haydi hep birlikte şarkı söyleyelim deyin.
# Sandviçinizden bir ısırık aldıktan sonra yanınızdakine ‘Biroz da sen almoz musun, mmm’ deyin.
# Yanınıza akciğer röntgen filminizi alın ve kısa aralıklarla öksürüp durun veya röntgen gözlükleri takarak etrafınızdakileri şüpheli gözlerle inceleyin.
# Yere tebeşirle bir kare çizin ve diğerlerine burasının size özel olduğunu söyleyin.
# Bir battaniye alıp sıkıca sarılın.
# Birisi bir düğmeye bastığında patlama efekti yapın.
# Asansör tümüyle sessizken yanınızdakine dönüp ‘Çalan sizin cep telefonunuz muydu?’ diye sorun.
# Diğerlerine bir yaranızı gösterip, enfeksiyon olup olmadığı konusunda görüşlerini sorun.
# Bu ne işe yarıyor acaba diyerek, alarm düğmesine basın.
# Şeytani bir ses tonuyla ‘Bugün kendime daha uygun bir vücut bulmalıyım’ deyin.
# Elinizdeki kutuyu kapı ile asansör arasındaki boşluktan geçirmeye çalışın.
# Çevrenize bakınıp ‘Acaba kim osurdu?’ deyin.
# Asansöre binen herkesin elini sıkıca sıkarak ‘Hoş geldiniz’ deyin.
# İnerlerken de sarılıp öperek ‘Güle güle’ deyin.
# Binen her yolcuya onlar için istedikleri düğmeye basabileceğinizi söyleyin.
# Ağzınızdaki sakızı alıp elinizle uzatıp durun.
# Yolculardan birisine gözünüzü dikip bir süre baktıktan sonra ‘ Sen, sen de onlardan birisin’ diye bağırarak asansörün uzak noktasına kaçın.
# Cımbızınızı çıkarıp aynaya bakarak kaslarınızı alın.
# Gene aynaya bakarak sivilcelerinizi sıkın.
# Asansör her kattan ayrılışında ‘Yuppi! Atta gidiyoruz’ diye bağırın.
# Asansördekilere asansörde sıkışıp kalan veya asansörün aşağıya düşmesi sonucu ölen tanıdıklarınıza dair hikayeler anlatın.
# Paneldeki tuşlara basarak evinizin telefon numarasını çevirin. Diyafon sistemine yaklaşarak “Hayatım ben biraz geç geleceğim” falan deyin.
# Baktın diğerleri, birazdan hepsi birden sana girişecekmiş gibi, bir yüz ifadesi aldı, hemen normal haline dön. Aksi takdirde ne olur bilemem!

Akşam akşam iyi güldüm ama... :D .. Böyle bir arkadaşım var..isten inanın ister inanmayın..
Sizde çok yaşayın :smiley:

Genç bir erkeğin dört tane kız arkadaşı vardı ve bir türlü hangisiyle evleneceğine karar veremiyordu. En sonunda doğru kararı verebilmek için bir test yapmayı planladı. Kızların her birine 1000$ verdi ve "bu parayı istediğiniz gibi harcayın" dedi.

Birinci kız arkadaşı, kendisine yeni elbiseler ve ayakkabılar aldı, kuaföre ve güzellik salonlarına gitti. Geri geldiğinde genç erkeğe söyle dedi: "Senin için en güzeli ben olmak istiyorum, çünkü seni seviyorum!"

İkinci kız arkadaşı ise genç erkeğin tuttuğu takımın iki kombine biletini, en sevdiği türden bir sürü video cd ve bir ay yetecek kadar bira ile geri geldi ve şöyle dedi: Bunlar senin için aldığım hediyeler, eminim seni mutlu edecektir, senin mutlu olmanla ben de mutlu olacağım."

Üçüncü kız arkadaşı ise bu parayla iyi bir yatırım yaptı ve kısa bir süre içersinde para kendini ikiye katladı ve bu parayı da çeşitli yatırım alanlarında kullandı.Genc adama geri gelerek şöyle dedi:
- "Bana verdiğin parayı birlikte yaşayacağımız mutlu bir gelecek için çoğalttım, çünkü seni seviyorum!"

Dördüncü kız arkadaşı ise bu paranın bir kısmıyla bir sürü kitap aldı, kalan kısmıyla ise fakirlere yemek dağıttı. Genç adama geri gelerek söyle dedi:
- "Verdiğin paranın bir kısmıyla sana layık olabilmek için bir suru kitap aldım diğer kısmıyla ise senin adına fakirlere yemek dağıttım."

Genç erkek dört kız arkadaşının yaptıklarından çok etkilenmişti. Karar vermek için arkadaşlarının verdiği cevaplar hakkında bir süre düşündü.
düşündü... düşündü... Çok iyi düşündü...
Bu belki de hayatinin en önemli kararı olacaktı...
Kolay bir karar değildi....

Arkadaşlarının verdiği cevapları bir daha düşündü...
Veeeeee...

En iri göğüslü olanla evlenmeye karar verdi...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR