Müşterilere Potansiyel Hırsız Muamelesi Yapan Mağazalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Marvel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,776

Etiketler
Ynt: Müşterilere Potansiyel Hırsız Muamelesi Yapan Mağazalar

''yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı,,
kısaca söylemek gerekirse olan bizim gibi ülkesini ve milletini düşünen insanlara oluyor.arada eriyip kaybolup gidiyoruz zamanla

Beyler beni mazur gorun ama ben galiba bu ust aramasi ve garaj icin arama yapilmasinda sizlerle ayni fikirde degilim.

Dusunun bir kere, alisveris icin gittiginiz magazada (Allah esirgesin) bagajinda bomba olan bir arac bulundugunu ve bunun sevdiginiz bir kisi alisverisde ilen patlatildigini, ya da uzerinde uygunsuz bir esya bulunan (bicak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken bir alisveris sitesinde onunla karsilasmasi ve bu esnada kaza kursunu ile bir sevdigimizin yaralanmasi. Neyse bunlar bazi sebepler ve daha da artirilabilir. O sebeple ben bu tarz aramalari uygun buluyorum. Dusunun ki sizi ararken sizi ve baskalarini korumayi amacliyorlar.

Diger konuda da siz haklisiniz, koyarsin markete 3-5 kamera denetlersin. Neden laptobumu ya da ozel esyalarimi tasidigim cantami emanete birakayim ki? Guvenlik sebebi ile olamaz cunku oyle olsa icinde patlayici vs olan canta en fazla 5 m ilerde patlar ki ne degistirir? Bu isguzarlik ve magazanin yonetilememesinden kaynaklaniyor. Su anda Kazakistanda calisiyorum ve burada her magaza ne yazik ki oyle. Ama TURKIYE diyorsun, bu ulkelerden en az 30 sene ileride, e bizde olmamasi gerek boyle birseyin.

Hepinize saygilar.

bahadir70' Alıntı:
Dusunun bir kere, alisveris icin gittiginiz magazada (Allah esirgesin) bagajinda bomba olan bir arac bulundugunu ve bunun sevdiginiz bir kisi alisverisde ilen patlatildigini, ya da uzerinde uygunsuz bir esya bulunan (bicak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken bir alisveris sitesinde onunla karsilasmasi ve bu esnada kaza kursunu ile bir sevdigimizin yaralanmasi. Neyse bunlar bazi sebepler ve daha da artirilabilir. O sebeple ben bu tarz aramalari uygun buluyorum. Dusunun ki sizi ararken sizi ve baskalarini korumayi amacliyorlar.

- Düşünün bir kere, yürümek için çıktığınız sokakta, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi sokaktayken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken sokakta onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

- Düşünün bir kere, piknik yapmak için gittiğiniz bir piknik yerinde, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi piknik yerindeyken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken piknik yerinde onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

- Düşünün bir kere, tedavi olmak için gittiğiniz bir hastanede, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi hastanedeyken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken hastanede onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

- Düşünün bir kere, eğlenmek için gittiğiniz bir lunaparkta, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi lunaparktayken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken lunaparkta onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

- Düşünün bir kere, keşif için gittiğiniz uzayda, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi uzaydayken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken uzayda onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

Genel örnek: Düşünün bir kere, X yapmak için gittiğiniz Y'de, bagajında bomba olan bir araç bulunduğunu ve bunun sevdiginiz bir kişi Y'deyken patlatıldığını, ya da üzerinde uygunsuz bir eşya bulunan (bıçak olabilir, silah olabilir) birisinin, hasmini ararken Y'de onunla karşılaşması ve bu esnada kaza kurşunu ile bir sevdiğimizin yaralanması.

Sizin düşünce tarzınızı, sadece alışveriş merkezleri değil, evrendeki her mekana uygulayabiliyoruz görüldüğü gibi. O zaman herkesin evinin çıkışına birer adet metal dedektörü koyalım, bütün araba park edilebilen yerlere de görevli dikelim, bagaja baksınlar. En güvenli öyle oluruz.

Evet haklisiniz ama bir de ihtimal hesabi var.

Isim geregi bu hesaplar ile ugrasiyorum (14 yildir HSSE -Health Safety Security Environment) ve bunun 8 yili yurt disinda. Bu sebeple Risk Analizi bizim icin en onemli kazalardan korunma yontemlerinden. Sizin saydiklariniz ile bu tip insanlarin daha cok oldugu buyuk magaza ve toplumun bulundugu yerker arasinda biraz fark vardir herhalde. Bu konuda cikan haberlere bakarsaniz bu tip olaylarin nerelerde daha cok yasandigi konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrica bu firmalar bu denetimi yapmasa ve basimiza birsey gelse herhalde olacagi varmis da oldu demek yerine -NEDEN BURALARI DAHA SIKI KONTROL ETMIYORLAR- demeye baslayacagimizdan da eminim.

Neyse uzatmak istemiyorum, toplumla yasamanin kurallari vardir ve ben de bu kurallara uymak isteryenlerdenim. Siz uymazsaniz o sizin bileceginiz birsey. Nasil ki apartmanda daire benim diye inek besleyemiyorsak :smiley:

İnek beslenmediğini kim söyledi.?
;D

Burası Türkiye İlker Bey. ;D

Yazdıklarınız için size katılıyorum. Ben bu duruma kısaca " Büyük Şehir " diyorum.

Madem burada yaşıyoruz oyunu onun kurallarına göre oynamalı.

Kazadan korunmak ile, insan zekası ile dizayn edilmiş kötücül eylemden korunmak arasında ciddi bir fark vardır.

Basit bir üst arama (metal dedektörü) ve bagaj dikizlemesi ile bu işler çözülebilecek olsa, senelerce Irak'ta, İsrail'de ve İngiltere'de düzenli bombalı saldırılar gerçekleşemezdi değil mi? Onlar da koyardı vasıfsız insanlardan oluşan güvenlik görevlilerini her yere, çözerlerdi problemlerini. Planlı terör eylemlerini veya kasıtlı cinayetleri engellemek bu kadar basit mi gerçekten?

Ayrıca sizin güvenlik önlemi dediğiniz taramaları niye ben itiraz edince uygulamıyorlar o zaman. Herhangi bir terörist, benim gibi araba bagajını kapalı tutarak bombayı sokabilir alışveriş merkezine; herhangi bir potansiyel katil, metal dedektörüne itiraz ederek silah sokabilir içeriye şu anki güvenli sisteminizde. İtiraz etmese bile, ülkemizde "suikast silahı" olarak medyada anılan metal parçası olmayan tabancaları bilmeyen yok neredeyse. Bir plan dizayn etmeye bile gerek kalmadı, basit bir hayırla veya kolayca verilecek bir silah tercihi ile içerdesin.

Anayasal olarak (uygulamayı kastetmiyorum) polis bile kimlik göstermeden üzerinizi arayamazken, kime ait olduğu belli olmayan, çalışanlarının yeterlilikleri şüpheli, anayasal sorumluluklarla bağlanmamış güvenlik şirketlerinin giriştiği kolluk gücü rolünü "yaşasın güvenlik" diye kabul etmeyi ben anlayamıyorum.

İhtimal hesabına hiç girmeyelim; o terörist olarak isimlendirilen kişiler de bu işin profesyonelleriler. Yani yaptığı işte beceriksiz değilse, ihtimal hesaplarınızı onlar da bilirler, ona göre plan yaparlar. Kazalara ihtimal hesabı yapmak ayrı bir konu.

Yorum yapmak ve tartisma baslatmak istemiyorum.

Siz haklisiniz ben yanlisim. Hataliyim kabul ettim.

bahadir70' Alıntı:

İlker bey sanal ortam.
Takılmayın bu duruma.

Hatalı falan değilsiniz. Herkes görüşünü belirtiyor.

bahadir70' Alıntı:

"Saçma" kelimesinden alındıysanız kusura bakmayın. "Ben anlayamıyorum" diye düzeltmiş olayım o ifadeyi.

Haklılık meselesinde de kibarlık etmişsiniz. Herkes kendince haklı; kimse birbirine kendi doğrularını zorlayamaz, karşılıklı fikir bildiriyoruz sadece; zıtlaşma oldu diye tartışma olmasına tabii ki gerek yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR