Ülkemizde de bulunan media markt ve saturn mağazalarını eğer dizüstü bilgisayar çantanızla gezmek isterseniz, çantanızla girmenize izin verilmiyor, çantanızı üzerinde uyduruktan kilitlerin bulunduğu dolaplara bırakmanız isteniyor, yada bilgisayarınızı danışmaya kayıt ettirmek gibi vaktinizi alacak bürokratik bir işlemle uğraşmanız gerekiyor. İçinde sizin için çok kıymetli bilgileriniz bulunan dizüstü bilgisayarınızı döndüğünüzde dolapta bulacağınızın garantisinide vermiyorlar. Ben media marktın ve saturnün Almanya'daki mağazaları pek çok kez dizüstü bilgisayarımım çantasıyla gezdim, orada kimse çantanı dolaba koy demedi, yada Türkler bilgisayar çantalarını dolaba koymak zorundadır diye bir yazıda görmedim. saturnün İstiklal Caddesindeki mağazasını bilgisyar çantanızla gezemezsiniz ama içinde gitarınız bulunan çantayla veya büyük bir spor cantasıyla gezebilirsiniz. Güvenlik amirine sordum neden ben çantamı dolaba kilitlemek zorundayımda şu sırtında gitar çantası olan veya ilerde kocaman spor çantası olan dolaba koymuyor diye, aldığım cevap dolap onları alacak kadar büyük değil oldu. İşin komiği İstiklal Caddesindeki saturn mağazasına yürüyen merdivenle iniliyor ve eğer benim gibi çantanızı dolaba koymak istemezseniz, içeri alınmıyacağınız söyleniyor, dışarı çıkabilmek için o katın yarısından geçiyorsunuz ki yukarı çıkan yürüyen merdivene ulaşabilin, kimsede sizi kontrol etmiyor, yani yok ben çantamı bırakmıyacağım çıkışa gidiyorum deyip mağazayı gezmek mümkün.
Ben sadece Türklere hırsız muamelesi yapan bu mağazalardan isteğim ürün ucuzda olsa almıyorum, Teknosa veya Darty'i tercih ediyorum.
Pınar
Not: media markt ve saturn özel isimlerinin ilk harfleri bilerek küçük harfle yazdım, bana hırsız muamelesi yapana saygım olmadığından.
Ben sadece Türklere hırsız muamelesi yapan bu mağazalardan isteğim ürün ucuzda olsa almıyorum, Teknosa veya Darty'i tercih ediyorum.
Pınar
Not: media markt ve saturn özel isimlerinin ilk harfleri bilerek küçük harfle yazdım, bana hırsız muamelesi yapana saygım olmadığından.