Murat Dağı'nda Altın Bulundu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,660

VitaEsMorte

Zirve
Uşak’ın Banaz ve Kütahya’nın Gediz ilçeleri arasında kalan Murat Dağı’nda, ABD’li bir firma tarafından uydu aracılığıyla altın rezervi tespit edildi.

UŞAK - ABD’li bir firma tarafından Türk Hükümeti’nin izni alınarak geçtiğimiz yaz, Uşak’ın Banaz ve Kütahya’nın Gediz ilçelerini sınırlayan Murat Dağı’nda başlatılan sondaj çalışmaları sonucu, yeni bir altın madeni rezervi bulundu.

Ormanlık alanda yer alan rezervin olduğu bölgelerde ağaçların numaralandırılarak tespit çalışmalarının yapıldığı gözlendi.

Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Murat Dağı’nda bol miktarda altın rezervinin olduğu söyleniyor. MTA’nın vermiş olduğu arama izniyle burada bir takım çalışmalar yapıldı. Yer altında bulunan kaynakların yeryüzüne çıkarılarak ekonomiye, refaha katkısı olur diye düşünüyorum” dedi.

ÇEVRECİLER TEDİRGİN

Çevreciler ise sondaj çalışmalarının çevreye zarar vermesinden endişe ediyor. Uşak Doğa Severler Grubu Üyesi Özdemir Postacı, “Tabii bu sondajlar yapılırken de ülkenin ekonomik şartlarının gereği bu madenin çıkarılması gerekir. Fakat en önemli olanı doğanın katledilmemesi ve bozulmaması gerekir. Bölgede çam ağaçları kesilmiş, yerlerine yenilerinin getirilmisi gerekiyor” diye konuştu.

Madenin önümüzdeki günlerde işletilmeye başlanması bekleniyor.

NTVMSNBC

Etiketler
Ynt: Murat Dağı'nda Altın Bulundu

VitaEsMorte' Alıntı:
ÇEVRECİLER TEDİRGİN

Çevreciler ise sondaj çalışmalarının çevreye zarar vermesinden endişe ediyor. Uşak Doğa Severler Grubu Üyesi Özdemir Postacı, “Tabii bu sondajlar yapılırken de ülkenin ekonomik şartlarının gereği bu madenin çıkarılması gerekir. Fakat en önemli olanı doğanın katledilmemesi ve bozulmaması gerekir. Bölgede çam ağaçları kesilmiş, yerlerine yenilerinin getirilmisi gerekiyor” diye konuştu.

NTVMSNBC
tedirgin olunmayacak gibi değil :mad:

29.jpg

25.jpg

32.jpg

19.jpg

23.jpg

İnanamıyorum valla.. Altın bulacak başka yer bulamıyorlar. Hemde birlikte altın bulacak başka birilerini bulamıyorlar. Para denilen şey yüzünden doğa yok edilmeye çalışılıyor.

Ya arkadaş ben bu yazıları hazırlayan muhabirleri anlamıyorum. Hadi onuda geçtim, bu yazı hazırlandıktan sonra nasıl sunuluyor, editörler nasıl izin veriyor onu hiç anlamıyorum. İnsan bir araştırma yapar, işin doğrusunu öğrenir. Sırf sütunlardaki boşlukları ve vatandaşın kafasını doldurmak için hazırlanmış yazılar.

Bi kere, yapılacak sondaj faaliyetlerinin çevreye ne gibi bir zararı varmış onu açıklasınlar. Yada kısaca ben açıklayım siz karar verin ne zararı var sondajın.

- Önce sondaj yapılacak alan belirlenir. Genellikle 2,3 metreye 5,6 m'lik bir alandır.
- Daha sonra İl Çevre ve Orman Müdürüğünden veya Çevre ve Orman Bakanlığından faaliyetin yönetmeliğe göre değerlendirilmesi istenir.
- Daha sonra belirlenen alan için Orman Bölge Müdürlüğünden (bedelleri yatırılarak-kesilen her bir ağaç için bedel ödenir) izin alınır
- Daha sonra bir sondaj makinası (kamyona monteli olur genelde) belirlenen alanda 10-15 cm çapında karotlu sondaj yapar. Karotlu sondajı googledan bir araştırın karot kimyasal falan değil, "carrot"dan gelmektedir.
- Sondajda sondaj tiji sıkışmasın ve ısınmasın diye vb. bentonit kullanılır. Bentonit kil mineralli bir kayaçtır, su ile karıştırılır ve kullanırlır, yani kısacası bildiğiniz çamur.
- Akabinde karot numuneleri sandıklara yerleştirilir ve veriler işlenmek üzere merkeze götürülür.

Son bir not: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33514.0 lütfen okuyun. Önemli olan çevreci geçinmek değil, çevreci olabilmek.

Kusura bakmayın biraz ağır konuşacağım. Çevreciyiz diyerek bilip bilmeden yorum yapan, gazetelerde televizyonlarda gördükleri her habere inanan sözümona aydın geçinen zavallı insancıklar benim gözümde ya çok cahildir, ya da vatan haini...O haberi hazırlayan gazetecilerin de kimlerin hesabına çalıştığı ayrı merak konusudur.
Bergama'da siyanürle altın çıkarılacak diye onca yaygara koparan çevreciler, bir insanın zehirlenebilmesi için yaplması planlanan tesisin atık havuzundan ancak 10 lt.ve üzeri miktarda su içmesi gerektiğini biliyor muydu acaba?
Lütfen her önümüze sunulanı kayıtsız şartsız kabullenmek yerine biraz sorgulayıcı ve araştırıcı olalım.
Hatırlayın: Bu insan Katledildi.
Rehber kitap: Alman vakıfları ve Bergama dosyası - Necip Hablemitoğlu

baymineral' Alıntı:
İnanamıyorum valla.. Altın bulacak başka yer bulamıyorlar. Hemde birlikte altın bulacak başka birilerini bulamıyorlar. Para denilen şey yüzünden doğa yok edilmeye çalışılıyor.
Bu ne ki şimdi mesela? Ne anlatmak istediniz siz? Altın istediğiniz her yerde bulunabilecek bir element midir? Eğer bulunabiliyorsa söyleyelim benim evimin bahçesinde bulsunlar.

slm arkadaşlar ben madenciyim yer altında çalışıyorum. altın madeni ülkemizde çok yerde raslanan bir tür ama madenin belli bir tenorü var size şö yle bir örnek vereyim 1 ton altın madeni işlendikten sonra 2 gr altın elde ediliyorsa bu madenin kökü zarar çıkarmasan daha iyi olur yer altı şartlarında helede altın madeni çıkarmak güvenliği sağlamak işçiliğini yapmak çevreye insana zarar vermeden işlemek, maliyeti çok fazla ben o madenin çalışacağını düşünmüyorum belki yabancılar işletmek isterse olabilir onlarda herşeye harfiyen uyar en azından insan sağlığı zarar görmez hayırlısı diyelim.

ben o dağda 13 yıl kaldım. meğer ne değerli topraklarmış :smiley:
şaka bir yana sürekli çocukluğum oralarda geçti, rüyalarıma girer hala. balık avladığım mantar topladığım dağlar. ahhh ne ünlerdi yav

Doğanın yok oluşu mu? Yoksa aslında zarar verdiğimiz insan yaşamı mı? Yaşam Dünya herhangi bir şekilde, yaşamı şu anki koşullarda devam ettiremeyecek düzeyde büyük bir yok oluşa gitmediği sürece yaşamı biz olmasakta, bu güzellikleri yorumlayacak canlılar olmasa bile devam edecektir. Biz bu doğaya, kendi yaşamımıza saygı duyuyor muyuz? Esas olan budur. Burada ne madenleri Türkiye nin işletmesi, Karadeniz de ki dereleri Türkiye nin işletmesi hiç bir şey değiştirmemektedir.

Altın hiç bir işe yaramayan elementtir. Ekonomik değeri dışında insan yaşamına kattığı değer bulunduğunu pek söyleyemeyiz. Buna rağmen sırf Türkiye değil başka Coğrafyalar da da güzelliklerin yok oluşuna yol açıyor. Peki neden? Zengin olan sadece biraz daha zengin oluyor o kadar. Bu haberi gördüğümde tek düşündüğüm bulmaz olsalardı keşke oldu. Ben yeşil bir yerde moloz yığınana dayanamayan birisi için oldukça kötü bir durum.

Ayrıca insanlığa hiç bir katkısı bulunmayan bir element için bir insan değil bir ağaç dahi kesilmesini çok değersiz bulmaktayım. Tüm insanlığın daha iyi yaşaması için binlerce kişinin ölümüne göz yaşı akıtmam ama sırf birileri daha zengin olacak diye benim havamı, dağımı delmesine yüreğim dayanmaz. Sizler nasıl yorumlarsanız yorumlayın daha çevreci enerji kaynakları varken, sırf tekelleştiremeyecekleri, şirketler tarafından tekelleştirilmiş enerji kaynaklarının değersizleşmesi korkusu nedeni ile bu enerji kaynaklarına yönelilmemesi ve bizim tüm bunlara bakış açımız bizim Dünya ya ve nimetlerine bakış açımızı oluşturu aslında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR