Murat 124

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurum307 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,871

ugurum307

Yeni Üye
slm arkadaşlar elimde 1975 model bir murat 124 var yeni baştan toplamak istiyorum fakat motorunu daha güçlü motr takmak istiyorum yaerine başka alternatif motr önerisinde bulunacak arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.teşekkürler

Etiketler
Ynt: Murat 124

350 mopar V8. Otomatik şanzımanla birlikte. Arka diferansiyeli değiştireceksin. Şasiyi güçlendireceksin. 2.30 u görürsün. Tabi biraz büyük lastik ;D

jeep' Alıntı:
350 mopar V8. Otomatik şanzımanla birlikte. Arka diferansiyeli değiştireceksin. Şasiyi güçlendireceksin. 2.30 u görürsün. Tabi biraz büyük lastik ;D

Ben sattım 74 camaroyu V 8 5700 motor'du. Sürekli kullanacaksan trafik alt üst olur ;D ;D ;D

http://www.izlesene.com/video/arabalar-chevrolet-camaro/250471

http://www.izlesene.com/video/arabalar-iste-camaro_whelie/172575

http://www.izlesene.com/video/arabalar-modifiyemustangshelbycamaro-vb-slayt-gosterimi/389593

slm .geçmişte birkaç arkadaşım adana pozantı yolunda yarış yaparken bunları bir murat 124 sollamış . şaşırmışlar yolda ilerlerken o murat 124 bir kenarda duruyormuş , bunlarda durmuş adam su dolduruyormuş bakmışlar araç modifiye ,abi ne var bunda demişler gelin demiş göstermiş ön kaputu kaldırmış bmw motoru varmış , gelin demiş birşey daha gösterecem demiş arka bagaj kaputunu kaldırmış , bakmışlarki arkada beton dökülmüş. adam öndeki ağırlığı dengelemek için arkaya beton döktürmüş. yurdum insanı yapıyor işte .

bence klasik olarak toplarsan daha iyi olur onlarin ozelligi klasik olmalari ve aracin parcalarinin bir nostalji ahengiyle sana cevap vermesidir.ben sahsen orjinaline sadik kalinarak toplanmis bir haci muratin daha cok ilgi odagi olacagi taraftariyim :smiley: ama yinede siz bilirsiniz.

yanlış hatırlamıyorsam 1980 lı yıllarda amatör ralliciler 124 e ford granada karbüratöru takıyorlardı.ayrıca kapak taşlama çift conta atma gibi işlemlerden sonra hacı murat canavar gibi oluyordu bunların yanında dereceli eksantrik uygulayarak motor devirini arttırabilirsiniz :smiley:

Bundan 10 yıl önce orjinal 35000 km de bir 124 buldum.Doğan slx parası verdim aldım.3 yıl boyunca bindim,yaklaşık 100 000 km yol yaptım 137000 km de sattım.İlk sahibinden almıştım.Kesinlikle parayla ölçülemez.O arabadan aldığım zevki hiçbir arabamdan alamadım.tamamı orjinal ve boyasızdı.Tek bir hatası ve eksiği yoktu.160 km hızı vardı ve 80 gibi giderdi.Arkadaşlarım şahittir birkere binen hayran kalırdı.Birgün bir müşteri çıktı,almasın diye fahiş bir fiyat çektim yanımda arkadaşlarımda vardı sözümü yiyemedim yine bir doğan slx parasına bir meraklıya gitti o adam o haliyle bugünde o arabaya binmektedir.Tüm dünyayı verseler vermem diyor.Bence sen orjinaline sadık kalarak topla tadına doyamazsın.

bence normal bişey istersen bmw m40 316i motoru tak 115 beygir enjekiyonlu fazla yakmaz 124 ü adeta uçurur 180 rahatlıkla yaparsın daha güçlü birşey istiyorsan aynı motorun 2000 olanıda var 4 silindir oda bir alternatif ..!1

oooo 2000 tipo tempra 16v motor baya güçlü 148 beygir orjinal tofaş motorunun iki katı nerdeyse 124 patiden kalkmaz yerinden ama tipolar ön çekiş motor yan duruyor onlarda uyarmıki acaba?

5 silindirli fiat motorunu 131 sport a takmışlardı Drag yarışları için turbo ilavesiyle. iyi gidiyordu ama turbo olduğu için aşırı beslemeli sınıfa giriyordu yavrucak.500 beygirlik amerikanlar eziyordu yavrucağı:smiley:)iyi olurr

2000 130 begır kılıtlı dıf ters bır spor sajman yeteerde artar bıle
dahada kasınırsan derecelı ve yatık oyle gıdıyo 170 lere çıkar. ama cok fazla frene ıyı guc harcaman lazım

bir ara sahibinden de görmüştüm 325 bmw motorlu bi serçe vardık deli yapmış adam? google falan bulunur sanırım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri