Mtv Ve Kasko Değerinin %5 I Mevzusunda Gelişme Varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,410

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Yer
Ankara
Eskiden aracın kasko değerinin %5 inden fazla vergi ödenecekse bir alt dilimden hesaplanmasını gerektiren bir genelge vardı. En son MTv zam haberi çıktığında bunun %10 yükseltildiğini okumuştum. Eski sistemden ödemiş olan varmı? Yok ise ayvayı yedik demektir...

Etiketler
Sistem aynen devam. Yükseltmeden kaatınız nedir anlamadım. Kasko değerinin %5 inden fazla ise bir basamak asagidan oduyorsunuz (dilekçe vererek)

kasko değerinin %10 unun geçiyorsa diye değiştirmişlerdi. demekki sonradan dokunulmadı.

kanun ilk çıktığında 2018 yılından önce alınan araçlar için yüzde 5 kuralı geçerli.. 2018 yılından sonra alınan araçlar için yüzde 10 kuralı geçerli şeklindeydi.. değişti mi bilmiyorum..

Hesaplamanın nasıl yapıldığını bilen var mı? Benim aracım 2009 Cherokee 2.8 CRD Limited.

Arabanızın yıllık toplam vergi ücreti, arabanın kasko bedelinin %5 'ini aşıyorsa eğer, vergi dairesine dilekçe ve sigortacınızdan alacağınız imzalı ve kaşeli kasko değer kağıdını vererek bir alt motor ücretinden verginizi ödeyebiliyorsunuz.

Bu hafta benimde yapmam gerekli, iyi oldu konuyu okuyup hatırladığım.

Bugün Şişli VD. 'e gittim, sigortacıdan aldığım kasko değer kağıdı, ruhsat fotokopisi ve verdikleri dilekçeyi doldurarak işlemi başlattım.

Arabam Ankara Yeğenbey VD'ye kayıtlı olduğundan, evrağınızı oraya göndereceğiz oradan yapılacak denildi.

İstanbul Plaka kuzenimin arabasını Şişli V.D. direk düşürmüştü ama sanıyorum benim araba Ankara plaka olduğundan böyle prosedür uygulandı.

İnternet üzerinden takip edeceğim, bakalım ne kadar zamanda işlem tamamlanmış olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR