Mountainbiker's Photos

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOUNTAINBIKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 332,078
Ynt: Mountainbiker's Photos

Ben CANON EOS D-SLR prof makina kullanıyorum, sen bulaşma onlara.. G10'nun renkleri biraz daha iyi G11 e göre LEICA da iyidir benim küçük makinam LEICA, renkleri harika ama şunu hiçbirzaman unutma, Hiçbir paket makina D-SLR makianların yerini tutamaz. Benim makinamdaki sensörün büyüklüğü kibrit kutusu büyüklüğünde ve 7cm lik bir mercek ama paket makinalardaki sensörün büyüklüğü bir kesmeşeker büyüklüğünde ve tırnak büyüklüğünde bir mercek. Diğer bir konu ise denklanşör gecikmesi. Bastığında anında tepki vermeli ve durumu yakalamalı. Sen daglarda gezi fotoğrafı çekeceğin için hız o kadar önemli değil. G10, doğada güzel sonuç verir.

Çektiklerini birkaç dergiye gönder hatta yarışmalara.. Belki biri keşfeder seni.

Etiketler

yas 43-44 bu saatten sonra kesfedilmeyi bekle...:((
ben isime bakarim dostum..ayricabisey de ben ekliyeyim mi?
fotoyu ceken insan,makine araci...elindeki aleti ne kadar hunerli kullanirsan cinsi hic fark etmez..elinde dunyanin en iyi makinesi olsun,ama gozun gormez se,dogru acidan bakmayi bilemezse,gerisi hikaye...dedikerin dogru,prof cekimler icin..haaa hele su denklansore basinca cekim yapmamasi isi kesinlikle beni cildirtan bir faktor..o nedenle hep buyk makine isterdim..ama artik orta sinif makineler eger acele degilse cok rahat isimi gecici olarak gorucektir.
haa sana bir de link vereyim,benim diger fotolarimi yayinladigim site...sende uye olabilirsin .cok zevkli bir site gurubu,,
www.trekearth.com yada www.treklens.com veya www.treknature.com

http://www.trekearth.com/members/mountainbiker/photos/

buradan benim fotolara bakabilirsin.

Hiç belli olmaz, 45 yaşında dergilere foto gönderen, yazı yazan biri olabilirsin. Bende kendi haline takılan bir fotoğrafçıydım ama çok ciddi bir yarışmada, uluslararası ciddi bir derece alınca ibre değişiverdi aniden. O yüzden üstat, içinden nasıl geliyorsa öyle yap, fotoğrafların gayet iyi bırakma peşini. Birgün hayatının fotoğrafını çekebilirsin.

Kocaeli'den Selamlar

dostum bana oyle bir moral verdin ki,gercekten sagol...umarim bi gun karsilasiriz.su anda yapmayi planladigim rotayida bitirmis gozuyle goruyorum,gerisi ayrinti.cekecegim fotolari da umarim gorme imkanin olur burada....her zaman yazabilirsin ozeldende
gorusmek uzere
sevgi ve saygiyla...

t2.jpg
t6_2.jpg
tahtali tirmanisina basladik.hava sicakligi 45 dereceye yakin,temmuz gunun en uzun oldugu saatler.kuzdereden ali kose nin evine vardik.yukarida mola verdik cukuryaylaya devam ediyoruz.
t8.jpg
t7.jpg
t12.jpg
tothetop.jpg
t9.jpg

son carsaktan finike ve olimpos tarafina bakis.
t4_2.jpg
ve nihayet zirve..saat 17 15 deftere imza atip inise gecip kemere varis gece 2230 u bulmustu.vee bir hafta yurume sorunu yasamistik:smiley:)
HERKES BIZE DELI GOSU ILE BAKIYORDU ZATEN bu gunden sonra bu iyice ispatlanmis oldu..;))
t5.jpg

simdi teleferik yapildi,mertlik bozuldu.
amabi yandan da iyi oldu.yukari erken cikip keyifle down hill yapacak zaman kaldii.

:smiley:)
hocam,dikkatini cekerim...enduronun da bi noktaya kadar gidip kalacagi konusuna...:smiley:)
bu durumda senin yaya kalma ihtimalin,benim hala bisikletle devam edebilme ihtimalinden yuksek oluyor bu durumda...bizde bisiklet omzaaa...uygun adim mars vaziyeti var..:smiley:)
enduronun omuza alinamayacagina gore..
bu tirmanista isin bir noktasi var soylemem gereken,bazi yerlerde,3-5 mt kadar kayayi bisikletle tirmanmamiz gerekmisti..bu hem bakirli hem tahtali icin gecerli,bakirlida bisikletleri cekebildiydik ,ama tahtalida elimizde filmli makine oldugu icin ve 36 karenin hepsinide cevreyi cekerken bitirdigimiz icin,bi baktik makine stop etmis..:smiley:)film bitti.ne husranndi anlatamam.
ama simdi herkareyi degerlendirme sansi var.durum bu..

arada kalmis oyle guzellikler varki,sadece burasi icin degil yurdun her bi tarafi icin gecerli.mesela mersinde papazin bagi dedikleri bir yer var...cook hos....
bu tarafta alakir cayi,alanya tarafinda dim cayi...silifke tarafinda goksu deltasi...yaa saymakla gezmekle bitmez..bunlari da gormek icin her tur aparati araci seferber eylemek gerek,tabanway da dahil...

iste hayat burada basliyor,bu guzellikleri gormek ve her mevsim ve saat yasamak...hayatin kendisi bence...hepsi de comert bir sekilde bizi bekliyor...kapitalist dusunce sahiplerinin aksine...ancak son yillarda bu doga guzelliklerinide paraya cevirmis zihniyetlerden uzak yerler bizi bekliyor...o zihniyetlere firsat vermemek icin ozgur guzellikleri doya doya yasayalim ki ileride anlatacak seylerimiz olsun...

Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler ediyorum, doğanın bize armağanları o kadar çok ki, şehrin hemen dışına çıkıldığına bakmasını bilen için ne çok alan keşfedilebiliyor, şehir tutsaklığından özellikle dağların coşkusuna kendimizi kaptırmak mutluluğunu sizin fotoğraflarınız ile de bir kere daha yaşadık, ellerinize sağlık..

umarim devamini da getirebilirim.elimdeki diger fotolari da bir ara yavas yavas yuklemeyi dusunuyorum...onlarida begeneceginizi sanirim.ama burada olmayan ecilmis olan fotolarim icin
http://www.trekearth.com/members/mountainbiker/photos/
sitesine direkt bakabilirsiniz...
bu site de de cok nefis fotolar var,sanirim yabanci degilsinizdir trekearth e
gorusuruz.

Dağlara ve doğaya ilgim çok büyük, bisikleti ise sadece yazlıkta kullanıyorum maalesef :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri