Motosiklette GPS

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the venturer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,761

the venturer

Kamp III
Mesajlar
579
Tepkime Puanı
4
Arkadaşlar hepinize merhaba.Motosiklette GPS kullananlara birkaç sorum var.Bu tür bir konu açılmamış.Ben de bunun ilki olayım dedim.
1-Kullandığınız cihazın marka ve modelini ve kısaca iyi ve kötü yanlarını,montajlarını,vb...açıklar mısınız?
2-Cihazla birlikte kullandığınız yazılım da bizim için bir o kadar önemli.Yazılımlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Mesela ne kadar detaylı?Ne kadar verimli?
Yazdıklarımızla umarım ilgilenen arkadaşlara -en başta da ben- faydalı oluruz.Teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: Motosiklette GPS

Magellan Explorist 600 kullanıyorum,
sadece arazide kullanıyorum, uuzn yola gerek yok, bir de İstanbul-Ankara gibi buyuk sehirlere gidince adres bulmakta kullanıyorum,
GPS alıcılarında harita destegi cok onemlidir,
son yıllarda uretilen GPS ler hep teknoloji urunu, o nedenle haritaya daha cok onem vermelisin,
Türkiye şartalrı için kesinlikle Magellan ı oneriyorum sana,
ne amaç icin hangi şartlarda kullanacaksın?
 

Ynt: Motosiklette GPS

c
EnduroCu' Alıntı:
Magellan Explorist 600 kullanıyorum,
sadece arazide kullanıyorum, uuzn yola gerek yok, bir de İstanbul-Ankara gibi buyuk sehirlere gidince adres bulmakta kullanıyorum,
GPS alıcılarında harita destegi cok onemlidir,
son yıllarda uretilen GPS ler hep teknoloji urunu, o nedenle haritaya daha cok onem vermelisin,
Türkiye şartalrı için kesinlikle Magellan ı oneriyorum sana,
ne amaç icin hangi şartlarda kullanacaksın?
Cihazı Amerika'dan getirtmeyi düşünüyorum.Haliyle de Garmin ve aynı yazılım olacak herhalde.Burada astronomik rakamlar istiyorlar.Benim için de yazılım herzaman ön planda.Şehirdışında(Trakya'da) dağda ormanda kullanacağım için topografik haritası iyi olan bir yazılım almayı düşünüyorum.Tavsiyeleriniz benim için çok önemli.Selamlar.
 

Ynt: Motosiklette GPS

the venturer' Alıntı:
cCihazı Amerika'dan getirtmeyi düşünüyorum.Haliyle de Garmin ve aynı yazılım olacak herhalde.Burada astronomik rakamlar istiyorlar.Benim için de yazılım herzaman ön planda.Şehirdışında(Trakya'da) dağda ormanda kullanacağım için topografik haritası iyi olan bir yazılım almayı düşünüyorum.Tavsiyeleriniz benim için çok önemli.Selamlar.
tavsiyem Magellan ı secmen,
yazılımdan kastın cihazın işletim sistemi mi? haritası mı?
yurtdışından getirteceğin cihaz şüphesiz ucuza mal olacaktır ama en onemli şeyi ayrıntılı Türkiye haritası ve Türkçe menüsü eksik olacaktır, ve garanti kapsamı dışında olacaktır,
şimdi diyeceksin aynı haritadan kopya bulurum, kırar kullanırım,
ama bu işe yaramayacak,
ve Türkiye deki Magellan için üretilen topoğrafya haritaları Garmin icin üretilenden cok daha ayrıntılıdır.
Garmin aldığında ve dağ başında Bir magellan ile karşılaştığında benim cihaz şu dereyi veya orman yolunu neden gostermiyor diye bunalıma girmeni istemem
 

Ynt: Motosiklette GPS

Garmin cihazıda fena değil. Bende GPSMAP 60C var. Motosiklet aparatıda Türkiye'de satılıyor. Su geçirmez, ekran rahat okunuyor. Eğer arazida kullanacaksanız Türkiye topografya haritasınıda alabilirsiniz. Fiyatı 55 EURO. Yükseklikler, pek çok köy yolu ve ara yollar var.
 



Ynt: Motosiklette GPS

slm arkadaşlar ben bu sorunumu motorola moto Q tlf çözdüm navtürk paketi ile tlf 700 ytl 1200 belde 500 ilçe 81 il kayıtlı kibrit kutusu kadar uydu bağlantı çıhazı var tlf buluutot la çihaza bağlanıyor ve buluoott kulaklıkla sesli yönlendirme ile motorumla gideceğim bilmediğim adresi giriyor tüm güzergahı programlıyor kendisi ve yola koyuluyorum beni ses ve görüntü ile gideceğim yere götürüyor .kavşaklara gelmeden ne tarafa döneceğimi uyarıyor memnunum en iyi tarafı tlf da oluşu .erzincan kemaliyeye onunla gittim hiç yolları bilmiyordum istediğim gibi .ama ben profesyonel bişey almayı düşünüyorum diyorsan senin bileceğin iş yoksa amaç adres bulmaksa tambir yol arkadaşı . ama daha ayrıntılı mağarayı patika yolu göstersin diyorsan yukarda ardkadaşım anlatmış onu düşün
 

Ynt: Motosiklette GPS

Ben Zumo500 kullanıyorum. Motora montaj aparatı çok kullanışlı. Takıldığı zaman göz hizasının yakınlarına geliyor ki bu da GPS'e bakacağım derken yolu kaçırmamak için gerekli bence. Ben cihazı yurtdışından aldım, Avrupa haritası yüklü geldi, Türkiye'de de Baytekin'lerden Türkiye haritası yüklettim. Bu haliyle bana 850 YTL civarında bir paraya maloldu, Türkiye'de 750 Euro üzerinde bir fiyata satılıyor.

Kullandığım son versiyon Garmin haritası oldukça detaylı, özellikle büyük şehirlerde sokak sokak navigasyon var. Ancak iş küçük şehirlere veya ara yollara gittiği vakit, allah allah yahu burada yol olması lazımdı demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Zumo500'de Bluetooth ve MP3 çalar var. Bu durumda ScalşaRider bir Bluetooth kulaklık ile hem navigsyonu dinleyebiliyor, hem de aynı zamanda MP3 dinleyebiliyorsunuz. Üstelik telefonunuzda Bluetooh'lu ise Zumo bir telefon cihazına da (elbette kulaklık üzerinden) dönüşebiliyor. Bu arada AutoCom bile Zumo'lar için sete bağlayabileceğiniz ara kablolar üretmiş.
 

Ynt: Motosiklette GPS

Merhaba,

Ben de Garmin Zumo 550 kullanıyorum. Cihaz ile birlikte hem araç hem motor bağlantı kitleri geliyor. Motosiklette alternatif olarak Tomtom'un Rider modeli var. Her iki cihazda da su geçirmezlik var. Dokunmatik ekranları "glove friendly" denilen eldivene duyarlı. Bildiğim kadarıyla tomtom kulaklıklarıyla geliyor ve Avrupa'da daha yaygın. Garmin daha çok ABD'de yaygın. Türkiye'de de Garmin harita desteğinde iyi, harita sürekli güncelleniyor. Ancak bazı sorunları yok değil; mesela bazı kavşaklarda saçmalıyor (cihazdan değil çünkü avrupa'da hiç olmadı) , bina numaraları -her nekadar firma düzelttik dese de- İstanbul'da hatalı. Sokak isimleri bazen tutmuyor (İstanbul Bahçelievlerde başıma geldi) . Sonuçta cihaz ne kadar iyi olursa olsun haritası iyi değilse özelliklerin pek anlamı kalmıyor. Tomtom'un harita desteği için birşey söyleyemeyeceğim.

Kolay gelsin.

Alptekin
 

Ynt: Motosiklette GPS

Yutrdışından Garmin Zumo 550 getiren bir arkadaştan Sahibinden.com vasıtasıyla çok uygun bir fiyata aldım.
Türkiye haritasını kırarak kolayca yükledim.
Motosiklete bağladım, enerjiyi de motordan sağlıyor.
Su, toz, pislik vb korkunuz olmadan kullanabilirsiniz.

MARMOK'a gitti geldim aldıktan sonra.
Kimseye yol sormadım:smiley:
Gezilerinizi kaydediyor, google earth'te gösteriyor.
İrtifa filan da veriyor. Gayet memnunum.
 

Ynt: Motosiklette GPS

Benim SP 2610'un resimleri:
sdc10622ew7.jpg

sdc10621jf4.jpg
 



Ynt: Motosiklette GPS

Merhaba,

Daha önce yazmayı unutmuşum. Bizde bluetooth üzerinden çalışan kulaklıklar (interphone marka) da var. Eğer gps cihazınızda da bluetooth var ise (zumo 550de mevcut) gps-telefon ve kulaklık birbiriyle haberleşiyor. GPS navigasyon modunda motor üzerinde de sesli yönlendirme aktif oluyor. Ayrıca telefonun tüm numaraları (adresbook üzerinden) gps'te gözüküyor. Kask çıkarmadan birisini aramak veya çağrı almak mümkün. GPS üzerinde arayan numara (kayıtlı ise isim ile) gözüküyor ve kabul veya rededebiliyorsunuz...

İyi günler.

Alptekin.
 

Ynt: Motosiklette GPS

Ben garmin 60cs kullaniyorum ve cok memnunum . Cigazi yol bulmak icin hic kullanmadim. Genelde agir arazi ve ormanda onceden hazirlanmis track'leri yukleyip kullandigimdan haritalarin kalitesi hakkinda yorum yapamayacagim. 2 onemli konu :
- Motorda gps'i ya basit bisiklet baglanti aparati ile direk gidona baglayacaksiniz. Yada ZUMO kullanan arkadasin bahsettigi komplike ve pahali yuksek ayarli ozel bi aparat kullanacaksiniz. İmkaniniz varsa ondan almanizi tavsiye ederim. Gercekten de arazide bi taraftan cever sartlari ile bogusurken egilip gidona direk bagli gps'e bakmak zor oluyor tehlike doguruyor. Ancak devrilme ve dusmelerde yuksek aparat guvenilir degil bisiklet aparati ile gps'in zarar gorme ihtimali daha az.
- GPS'i motorda pille kullanacaksaniz. titresim pillerin arka yapmasina sebep oluyor. Bu sebeple cok pahali yuksek amperli sarjli bissuru pilim bozuldu. (Tabi bu dedigim off road kullaniminda Normal yolda asfaltta bi sorun olacagini sanmiyorum). Eger motorunuzu cross amacli kullanacaksaniz cihazi pil degilde cakmak aparatina bagli direk elektrikle calistirmaniz lazim.
 


Ynt: Motosiklette GPS

Tekrar selam,

Garmin Zumo 550 ve Tom Tom rider modellerinde motorsiklet için bağlantı kablo ve ayarlı aparatı kutuda geliyor.

İyi günler.
 

Ynt: Motosiklette GPS

DSC05552


Garmin Etrex Vista C

Bağlantı elemanlarını ayrıca aldım. Uzun geziler için daha büyük hafızalı makine gerek. Haritaları parça parça yüklerken bazı kısımları feda etmek şık olmuyor... Bu cihazda 32 MB'lık dahili hafıza var.

Resimdeki gibi solda bağlamak depo üstü çanta ile birlikte problem yaratabiliyor.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,243
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst