Motosiklet ve Ehliyet Alacağım Lütfen Yardım!..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,320

focus

Zirve
Yer
Ankara
Hepinize merhabalar arkadaşlar. Çocukluğumdan beri varolan iki teker tutkusunu artık hayata geçirmek istiyorum. Bu konuda bir kaç sorum olacak. Tabi öncelikle bir A2 ehliyet almam lazım. Sorularıma gelince :
1- Bana motosikleti adam gibi öğretecek, Ankara'da bildiğiniz bir sürücü kursu var mı?
2- Daha önce hiç motosiklete bindin mi diye sorarsanız, lisede 4 yıl boyunca kullandığım süper 51 mobylette ve peugeot 103 ve scooterlar dışında hiçbir motosiklet tecrübem yok. Vitesli bir motosikleti kaç defa kullandın diye sorarsanız, bir elin parmaklarını geçmez diye cevap veririm.
3- A2 ehliyetimi aldıktan sonra Ankara'da sürüş eğitimi alabileceğim bir yer var mı?
4- Son olarak, başlangıç için bir BMW F650 düşünüyorum. Fiyatı gayet makul geldi bana. Nette yaptığım araştırmalarda birçok satılık F650 buldum. Bu model hakkında ne düşünürsünüz, iyimidir, kötümüdür, benim ona bindiğimden çok o bana biner mi ;D veya önerebileceğiniz bir marka, model var mı?
Değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
bisiklete binemeynlere bile motor sürüşünü öğretebiliyorlar, kurs sonunda da ehliyet alabiliyorsunuz, ayrıca kurs bittikten sonra da sizi gezilere davet ediyorlar
tavsiye ederim,
Ulusan Motor / Adventure Sürüş Okulu
http://www.motorokulu.com/

Ynt: Motosiklet ve Ehliyet Alacağım Lütfen Yardım!..

Selamlar focus,
Ankara daki Ulusan motorla görüşmüşsündür sanırım, ben Adana da ikamet eden birisi olarak ulusan motorun eğitimlerini duymuştum...
Eğer vitesli motosiklet kullanmadıysan başlangıç için F650 yerine daha küçük hacimli bir motosiklet tavsiye ederim, EnduroCu'nun imzasında dediği gibi
"küçük hacimle başla, motor hayatın başlamadan bitmesin"
Saygılarımla...

Görüştüm ve geçen hafta teorik eğitime başladık. Önümüzdeki haftasonu da pratik eğitime başlayacağız. Bir yandan da motosiklet araştırması yapıyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

eyitime başladıysan ve motordada kararlıysan seni üzmeyecek ve senin içinse az masraflı ve dayanıklı bi motor lazım beni dinlersen yamaha ybr 125 al derim agır devirli boyu kısa ve dayanıklı makina yeni başlayanlar için ideal

Geçen hafta pratik eğitimimiz başladı. Çok güzel gidiyor. Şu an kullandığımız motosiklet ybr 125. Hocalar yeterli olduğuma karar verirlerse 250 cc.ye geçeceğim. Hocamın dediğine göre ne büyüklükte bir motosiklet kullanacağım kurs sonunda belli olacakmış. İyice öğrenmek için dediğiniz gibi küçük hacimli bir motor düşünüyorum. Ancak şöyle bi sıkıntı var kış geliyor, ben nasıl pratik yapıcam? :smiley: :smiley:

focus' Alıntı:
Geçen hafta pratik eğitimimiz başladı. Çok güzel gidiyor. Şu an kullandığımız motosiklet ybr 125. Hocalar yeterli olduğuma karar verirlerse 250 cc.ye geçeceğim. Hocamın dediğine göre ne büyüklükte bir motosiklet kullanacağım kurs sonunda belli olacakmış. İyice öğrenmek için dediğiniz gibi küçük hacimli bir motor düşünüyorum. Ancak şöyle bi sıkıntı var kış geliyor, ben nasıl pratik yapıcam? :smiley: :smiley:
her mevsimde ve her türlü hava yol şartınd abinmek istiyorsan enduro yu seçmelisin,
endurocu ol ki çok uzun süre motora bin :smiley:

Herkese selam,

Benimde derdimde Focus arkadasiminki ile ayni. Ancak ben Istanbulda bu isi ciddi bir sekilde veren bir yer ariyorum. Gittiginiz begendiginiz bir surucu kursu var mi acaba?

Tabi ehliyeti aldiktan sonra hondanin kurslarina da gitmek istiyorum (yer bulabilirsem) ama direksiyon derisini adamakilli veren bir yer biliyor musunuz?

Ben Anadolu yakasinda ikamet ediyorum. Avrupa tarafinda merkezi yerlerden de bildigniz guzel kurslarin adini verebilirsiniz?

Kirlilik olmasin diye buraya yazdim umarim sorun olmamisti Focus? Hakkini helal et!

Saygilar

ushuaia' Alıntı:
Herkese selam,

Benimde derdimde Focus arkadasiminki ile ayni. Ancak ben Istanbulda bu isi ciddi bir sekilde veren bir yer ariyorum. Gittiginiz begendiginiz bir surucu kursu var mi acaba?

Tabi ehliyeti aldiktan sonra hondanin kurslarina da gitmek istiyorum (yer bulabilirsem) ama direksiyon derisini adamakilli veren bir yer biliyor musunuz?

Ben Anadolu yakasinda ikamet ediyorum. Avrupa tarafinda merkezi yerlerden de bildigniz guzel kurslarin adini verebilirsiniz?

Kirlilik olmasin diye buraya yazdim umarim sorun olmamisti Focus? Hakkini helal et!

Saygilar

Ehliyet için >>> http://www.gelisimsurucu.com/
Adam akıllı eğitim için >>> Rahmi BARUTÇU http://www.rahmibarutcu.com/

Tavsiyelerimdir.
Kolay gelsin.

Tesekkurler Gultekin!

Rahmi Barutcu' yu cok duydum oldukca populer birisi bu camiada. Uzmantv deki derslerini de izledim.

Rahmi B. den egitim alan arkadaslar, ucret hakkinda bilgi verebilir mi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri