Motosiklet Operasyonları Başladı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,914

Sekin

Ana Kamp
Mesajlar
41
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul/Maltepe
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, baharla birlikte plakasız ve ruhsatsız motosikletlere yönelik denetimlerine başladı. İlk gün olarca tescilsiz, plakasız motosiklet ve sürücü belgesiz kişilere işlem yapıldı.
Erzincan’da bahar mevsimiyle birlikte trafik ekipleri motosikletler üzerinde uygulama yapmaya başladı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının, eğitimsiz ve ehliyetsiz insanların motor kullanımını azaltmak olduğunu belirterek, tescilsiz motorları da kayıt altına almak olduğunu söylediler. Bu nedenle sivil ekipleri de görevlendirdiklerini ifade eden yetkililer, tescilini yaptıranların motorlarının geri verildiğini bildirdi.
Yetkililer, “Trafik kazaları, gürültü kirliliği ve hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için mobilet ve motosikletlerin ruhsatı olmayanları, tescilsiz olanları, ehliyetsiz olanlarla aşırı hız yapan sürücülerin motosikletlerine cezai işlem uyguluyoruz” dediler.
Uygulamada, ayrıca ehliyetsiz motosiklet kullananlar mahkemeye sevk edilirken; ehliyetsiz kişilere motosikletini verenlere ise para cezası uygulandığı öğrenildi. Denetlemelerde ehliyetsiz kullanılan motosiklete binenler ve plakası olmayan motosikletler toplandı.
25690_381069235945_223282600945_4397088_5602459_n.jpg
 

Etiketler
Ynt: Motosiklet Operasyonları Başladı

Bu tip uygulamalrın yapılması çok güzel hem hırsızlık gibi asayiş sorunlarını engelliyor hem de zorlada olsa güvenlik kültürünün yerleşmesini sağlıyor. :smiley:
 

Ynt: Motosiklet Operasyonları Başladı

Bu uygulama her yerde var. Artık çevremde bakıyorum gençler kask takmaya başlamışlar. Maalesef daha çok sayıda kask kullanmayan motor sürücüleri var.
 

Ynt: Motosiklet Operasyonları Başladı

Kask ve emniyet kemeri ,belli bir alışkanlık gerektiriyor.Alıştıktan sonra ve önemini kavradıktan sonra insan zaten vazgeçemiyor.Polis korkusuyla değil ,kafayı kaldırıma vurunca patlamasın korkusuyla kaskı takmak lazım.Malesef bu tecrübeyi yaşanların çoğu kez ikinci bir şansı olmuyor ,aetık bundan sonra kasksız çıkmam diye.
 

Ynt: Motosiklet Operasyonları Başladı

Konunun gidişatı ve bilinçlendirilmesi açısından iyi bir uygulama yalnız ekipler birde otomobil ve türevlerinin motosiklet kullanıcılarına saygılı olmalarını sağlasa motorda jop taşımayı düşünür oldum artık... ::smiley:
 



Ynt: Motosiklet Operasyonları Başladı

arkadaşlar uygulamalar gayet iyi tüm türkiye genelinde yapılıyor ama hem biz motor sürücüleri hemde diğer kişiler yeterli dikkat ve özeni göstermioruz ... kasksız yola çıkan sürücüler motorsiklet kullanıcılarını yok sayan sürücüler ve yayalar bunlarıda aşmamız gerekli artık ...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,184
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst