Motosiklet Kaskınız Yoksa İlginç Alternatifler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oort cloud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,164

Motosiklet Kaskınız Varmı

• Yok

Kullanılan: 6 12.8%
  • Bir adet var

Kullanılan: 14 29.8%
  • İki adet var

Kullanılan: 16 34.0%
  • İki adetten fazla var

Kullanılan: 9 19.1%
  • En az iki adet olması lazım

Kullanılan: 2 4.3%

• Kullanılan toplam oy
    47
Ynt: Motosiklet Kaskınız Yoksa İlginç Alternatifler

[attachment=1]

Kask 033 incredible-helmet-design01.jpg

Etiketler

Çorbaya tuz katarken 1-2 karabiber tanesinin düşmüş olduğunu varsayalım arkadaşlar.

renkli ve eğlenceli, güldüren kasklar hoş, diğerlerini pek beğenmedim, ürkütücü olanları :D

şekli ve rengi çok önemli değil yeterki korusun :eek:

413793603_9e4783e911_o.jpg

ecem618' Alıntı:

kaskın faydasını bizzat mayıs ayında yaşadığım için ;D ;D, motosikletiniz en ucuzundan olabilir ama kaskınız alınabilir ölçülerde kaliteli olmalı

Çok alacalı bulacalı gözü yoran ve/veya şaşırmaya sebep olacak (karşıdan gelen ve/veya yandaki sürücü için) kaskların trafiğe çıkmasının yasak olduğunu düşünüyorum.

ecem618' Alıntı:
renkli ve eğlenceli, güldüren kasklar hoş, diğerlerini pek beğenmedim, ürkütücü olanları :D

buralpdi' Alıntı:
kaskın faydasını bizzat mayıs ayında yaşadığım için ;D ;D, motosikletiniz en ucuzundan olabilir ama kaskınız alınabilir ölçülerde kaliteli olmalı

TezzMertek' Alıntı:
Çok alacalı bulacalı gözü yoran ve/veya şaşırmaya sebep olacak (karşıdan gelen ve/veya yandaki sürücü için) kaskların trafiğe çıkmasının yasak olduğunu düşünüyorum.

Bir yerlerde, Türkiye 'de kullanılan yaklaşık 2.000.000 ( ikimilyon ) adet motosiklete karşılık, tahminen 8.000 - 10.000
adet motosiklet kaskı bulunduğunu duymam üzerine bu topiki açma gereği duydum .... :-[
Amacım, kullanıcılara bir şekilde kask takmayı benimsetmek ve sevdirmek. Kanunen, renk ve görünüş itibarı ile bir standart
var mı bilmiyorum ama, kullanıcıların muhakkak kask takmaları can güvenliği açısından çok önemli ...

Evet , önemli olan kaskın iyi koruması ...
Ama motosiklet kullanıcıları kask takarsa tabii ...

Fotolara bütün olarak baktığım zaman bana da çok renkli geldi, sade bir kask gönderip kendimi affettireyim... :smiley:

[attachment=1]

Kask 037 helmet-No Mystery.jpg

Ooo Rakamlara bak be.

Motorunu Kasksız kullanıp ölen birinin ailesi İçişleri Bakanlığını mahkemeye verse burada tazminat kazanmasa bile AİHM'de devleti tazminata mahkum ettirir.
Yazılı kanun ve kuralları uygulamadıkları ve kişinin kendi kusuru ile de olsa ölmesine sebebiyet verdikleri için.

Otomobilleri emniyet kemersiz satamadıklarına göre motorsiklerlerin de kasksız satılamaması gerekir. Bir motosiklet alan en az bir adet kask almaya mecbur tutulmalı. Nasıl fikir sizce?

Çok güzel bir düşünce Cihat bey.
Motor Kulüpleri bu konuda kampanya yapmalı mutlaka.

Ya da biz.

Ülkemde Motosiklet bir taşıt olarak görülmediği için Motosiklet kullanana da saygı yok. Kullanan açısından da trafikteki diğer araçlar açısından da durum değişmiyor. [attachment=1]Kullananların bilinçli olarak motosiklete binmediği bir ülkede kask kullanmaması kadar doğal bir şey yok. Bunun da tek yolu zorla kask kullandırmak sanırım, yurdum insanı parasını ödediği şeyi mutlaka kullanır :smiley: Ama gördüğüm kadarı ile motosiklet başına en az 4 veya 5 kask satışı zorunlu olmalı :eek: [attachment=2]

imagesCAP16FNC.jpg

imagesCAI7B329.jpg

CİNCİN' Alıntı:
Otomobilleri emniyet kemersiz satamadıklarına göre motorsiklerlerin de kasksız satılamaması gerekir. Bir motosikler alan en az bir adet kask almaya mecbur tutulmalı. Nasıl fikir sizce?

TezzMertek' Alıntı:
Çok güzel bir düşünce Cihat bey.
Motor Kulüpleri bu konuda kampanya yapmalı mutlaka.
Ya da biz.

Cihat Bey , bir şekilde kask almaları sağlanabilir, ama diğer ürünlerde olduğu gibi kaskda da alıcıları,
satıcılara mahkum ettirmemek lazım. Nasıl olsa mecburi diye 20-30 USD lık kaskları 200-300 USD rına alamayız. :mad:
Ayrıca, bana çarpan, kebapçı kuryesinde ki gibi ,kaskı olduğu halde arkasındaki çantanın üzerinde süs diye tutanlar
da var. Bunları bir şekilde bilinçlendirmeliyiz... ;)

İnsanın içi el vermiyor, ama tek başına da mücadele yapılamaz, konunun iyice araştırılıp, ilgili STK larla görüşülüp, konu
gündeme getirilir ve Murat Bey'in dediği gibi bir takım kampanyalar da desteklenir ise belki Devletin dikkati çekilebilir... 8)

Bu gün, eğitimli ve zengin ülkelerdeki insanlar, kar kış, yağmur çamur demeden işlerine, okullarına bisikletle gidip geliyorlar.
Bunda georafik etkenlerin ve ekolojik bilincin de önemi var ama, kuzeybatı Avrupa'da, insanların -5 santigrad derecede bile
bisikleti tercih etmelerini yetkililer görmüyor galiba... ???

Petrol fiyatları dolayısı ile, motosikletlerin, geleceğin ulaşım araçları olacağı gerçeği karşısında, kullanıcıların bilinçledirilmesi için,
herkesin elinden gelen katkıyı yapması, insani bir görev diye düşünüyorum... :smiley:

Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama ilkyardım çantası reflektör yangın söndürücü gibi ekipmanın da içinde bulunduğu araçta bulunması zorunlu techizat paketleri var, biliyorsunuz. Kaliteli bir paketi 50-60 TL'ye temin etmek mümkün.
Araç muayene istasyonları önünde ise bunlar 15-20 TL'ye kiralanabiliyor. Bunu kiralayıp muayene memuruna gösterdikten sonra geri veriyorsunuz.
Kendimle çelişiyorum ama bazı şeyleri zorunlu hale getirmek de bir yere kadar. Size katılıyorum, aslında herşey bilinçli olmaktan yani eğitimden geçiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR