Motoru yaptırıyoruz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,669

vetmederes

Kamp I
Mesajlar
112
Tepkime Puanı
3
Yer
İzmir
2.2 Frontera aracımın radyatör sorunundan dolayı silindir kapak contasını yaktım ve hazır açmışken yaptırmaya karar verdim. 250000 km de aracımda yağ yakma vb bir sorun yoktu krank yataklarından ses geliyordu sadece.Değişenler yapılanlar çıkan masrafları sizlerle paylaşacağım.
 

Etiketler
Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Triger kapağını açınca egzantrik keçelerinden yağ kaçağı dışında herhangi bir sorun görmedik. ( triger ve rulmanlar değişecek ) http://img12.imageshack.us/img12/3338/imag0205oa.jpg[img]

[ATTACH=full]352969[/ATTACH]
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0205.jpg
    IMAG0205.jpg
    139 KB · Görüntüleme: 174



Ynt: Motoru yaptırıyoruz

kolay gelsin. blok su tapalarını sakın ihmal etme. tanesi 3 tl den 7 tanesi 21.00 tl yapar unutma.
 



Ynt: Motoru yaptırıyoruz

imag0209nx.jpg


lifter ve egzantrik milinde problem çıkmadı siboplar iyi durumda silindir kapağı kapakçıya gidecek ve birkaç egzos manifold vidası kırık çıktı onlar yapılacak

imag0210r.jpg


Pistonlar değişecek ana kol yataklar değişecek yataklar krank milini gözle görülür derecede çizmiş işlemden gececek

imag0216q.jpg


Soğutma sistemi borular ve radyatör değişecek.

Değişen malzeme listesini bugün listeleyeceğim
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Değişecek olan parçalar

Takım segman-piston kolbenschmidt
Ana kol yataklar kolbenschimidt
Su tapaları
Full takım conta elring
Yağ pompası
Devirdaim
Termostat
Hortumlar
Radyatör
Filtreler ve sarf malzemeler
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Merhaba,

Konu başlığınızı takip ediyordum da. Acaba motorunuzun şu anki durumu nedir ? Parça sıkıntısı, tedarik sorunu, fiyatı hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Ve tabi yapıldıysa da çil çil resimlerini görmek de ayrı zevk verecektir.
 






Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Bir süredir foruma giremedim yazamadım arkadaşlar kusura bakmayın. Sibopçu ve rektefiyeciden blok ve silindir kapağı geldi işaretli olan yerlerde küçük kaynaklar yapıldı blokta herhangi bir sorun çıkmadı.

imag0217g.jpg


imag0224t.jpg


imag0225it.jpg
 

Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Parça sıkıntısı hiç çekmedik 1 günde Cihan Oto'dan geldi. Silindir kapağı ve blokta bir sorun çıkmadı bendeki sorun yataklarda boşluk vardı ve ses yapıyordu tabi krank biraz taşlandı. Toplam 1 haftada motoru dağıttık ve topladık. Malzeme listesini vermiştim ortalama 1000 tl kadar malzemeler tuttu ( yağ- filtreler antifiriz vb sarflar hariç). 700 tl sibop ve rektefiyeci ve 650 tl kadar da usta aldı. Bunun dışında yağ antifiriz filtreler ve amortisörleri de değiştireyim dedim toplamda 3000 tl kadar bir fiyat tuttu. Motor şu an saat gibi ;D hızlanma, serilik, herşey şu an için iyi.
 


Ynt: Motoru yaptırıyoruz

Toplam 1 haftada motoru dağıttık ve topladık. Malzeme listesini vermiştim ortalama 1000 tl kadar malzemeler tuttu ( yağ- filtreler antifiriz vb sarflar hariç). 700 tl sibop ve rektefiyeci ve 650 tl kadar da usta aldı. Bunun dışında yağ antifiriz filtreler ve amortisörleri de değiştireyim dedim toplamda 3000 tl kadar bir fiyat tuttu

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93376.10#ixzz2Eua2Yzrt

neredeyse komle elden geçmiş araç ve fiyat olarak 3000 tl bence fiyat çok iyi gibi
 



Ynt: Motoru yaptırıyoruz


Hayirli olsun. Parça sıkıntısı çekmemeniz ve fiyatları çok iyi. Ustada makul bir rakam almış. Gerçekten şu an içinizdeki huzuru anlayabiliyorum =). Güle güle eskitin tekrar hayırlı olsun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Mesajlar
1,524,452
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst