Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) Hesaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan elebasi7102 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,037

elebasi7102

Kamp II
Yer
istanbul
Merak edilip soruluyor. Birçok kişinin işine yarayacağını sanıyorum...
Aracınızın tipini, yaşını, silindir hacmini girerek ne kadar vergi ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz...
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

Eğer aracınızın Motorlu Taşıtlar Vergisi, kasko sigorta değerinin %5'ini aşıyorsa bir alt dilimden vergi ödeyebilirsiniz. Nasıl yapacağınız aşağıdaki linkte;
http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=146

Aşagıdaki adresten de vergi borcunuzun olup olmadığını sorgulatabilirsiniz...
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

Etiketler
Ynt: Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) Hesaplama

Bu saçma sapan vergilendirme sistemi ne zaman sona erecek merak ediyorum :'(

1.6 motora sahip olan ve piyasa değeri 18.000 lira eden Dacia Logan ile aynı motor hacmine sahip olan ve piyasa değeri 40.000 € olan BMW 3.16 nın aynı vergiyi ödemesi ne kadar saçma bişey.

neden araçların kasko değerleri üzerlerinden vergi almazlar anlayabilmiş değilim :( :mad:

Tamam yani devlet petrolde dışarıya bağımlı belki kücük hacimli motorları teşvik ediyor ama petrol zengini araplar gibi 3,0 cc ve üzeri motorlara'da binemeyiz zaten akar yakıttanda haddinden fazla vergi alıyorsunuz bırakında araçlarımızın motor hacimlerini kısıtlamayın artık :mad:

Devletin hangi işi doğru ki bu doğru olsun. Akaryakıt vergileri gibi. :-\ Cebime para girsinde nasıl olursa olsun mantığı ile bu kadar olur...

gökhan bey selamlar

bende 2001 3.2 opel frontera var.vergi indirimine giriyor.ilk defa vergi verecegim.gecen sene borçsuz almıştım.
dilekce örmeğini vermişsinizama nasıl doldurmamız.gerekiyor.bunu yazanlar varmı.sigortacıdan diğer evragı aldım.
tesekkurler

vergi düzeltme için dilekçeye gerek yok kasko bildirim formu ve ruhsat fotokopisi istiyorlar ben cuma günü yaptırdım 1.taksiti 702 tl kusura indi maximum kartta kampanya varmış 6 taksitlede ödenebilmekte bilginize

tesekkurler sadoz hocam

dilekçe işi kafamı kurcalıyordu o zaman formu sigortacıdan aldım. ruhsata da bir fotokopi çekip bu hafta izin aldık mı bu iş oldu. geçe kalmamak lazım kalabalık olur herhalde.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR