Motorla Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Turu (2800 Km)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratsahin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,427
Ynt: RE: Motorla Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Turu (2800 Km)

heycanlı' Alıntı:
süper bir gezi olmuş dolu dayağıda geziyi dahada ğüzelleştirmiş paylaşımın için çok teşekkürederim bende geçen yaz 3000 km yaptım ama bu paylaşımınzdaki bazı sıradışı olayları okuyunca gene rüzgara bırakasım geldi kendimi inanın daha şimdiden nasıl olurda bir gezi yaparım duyğusunu kamçıladınız kafardar vede uyumlu olursa gurup gezilerinin tadı başka oluyor tek kelime ile süpermişiniz

çok teşekkürler nice kilometrelere sağlık ve neşeyle :smiley:

Etiketler
Ynt: Motorla Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Turu (2800 Km)

Sayın Murat ŞAHİN sevgi ve selamlar .Geziniz bencede ruhunuzu yansıtmış.Çok keyifli bir gezi ve paylaşımınız da çok güzel.Ayrıca felsefenizde çok doğru .Dostlar ile doğru yolda iseniz herşeye katlanılabilir.Böyle uzak bir tur için en basit bir motorsiklet sizce nasıl bir şey olmalı?Yani çok profesyonel bir motormu? yoksa yola çıkabilecek bir Scoter tarzı bir araç ile dur kalk molalı bir gezi yapılabilirmi?Bilgi ve birikimleriniz ile yardımcı olursanız sevinirim.SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Sayın Murat ŞAHİN sevgi ve selamlar .Geziniz bencede ruhunuzu yansıtmış.Çok keyifli bir gezi ve paylaşımınız da çok güzel.Ayrıca felsefenizde çok doğru .Dostlar ile doğru yolda iseniz herşeye katlanılabilir.Böyle uzak bir tur için en basit bir motorsiklet sizce nasıl bir şey olmalı?Yani çok profesyonel bir motormu? yoksa yola çıkabilecek bir Scoter tarzı bir araç ile dur kalk molalı bir gezi yapılabilirmi?Bilgi ve birikimleriniz ile yardımcı olursanız sevinirim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin Bey öncelikle ilginize ve güzel sözlerinize teşekkür ederim. Bence bu tür bir geziyi sorunsuz ve keyifli yaşamak için minimum 450 cc bir enduro motor gerekir. Ancak 250lik CBF ya da scooterla bu ve benzeri gezileri yapma imkanı da var. Önemli olan sizi yolda bırakmayacağına kanaat ettiğiniz bir makina ile ihtiyaçlarınızı taşıyabileceğiniz bir çanta düzeneği ile yola çıkabilmek. Neticede 100 km'yi 1 saatte değil en fazla 70-80 dakikada alarak aynı güzelliği yaşarsınız. Hatta motor küçüldükçe ve sadeleştikçe daha inanılmaz bir iş yapmış olmanın gururunu yaşarsınız diye düşünüyorum. Motorda marka ve model sadece paranın satın alabileceği şeyler, oysa biliyoruz ki, her motor sahibi kadar gider.

Saygılarımla.

Muratşahin bey ilginize teşekkürler.Ben kafa dengi bir arkadaş ile böyle bir tur gerçekleştirmek istiyorum.Motor olarak da dediğiniz gibi bir scoter ile yavaş fakat çok noktayı gezmek görmek hedefim.Amacım bunu gerçekleştirmek için gerekli finans ve zaman ı en kısa zamanda ayarlamak.SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin Bey,

Konaklamalarda mütevazı seçenekleri değerlendirirseniz (öğretmenevi/polisevi/çadır vs.) finansmanda ciddi avantaj oluyor. Hız yapmazsanız benzin masrafı da epeyi düşüyor. Gönlünüze göre olmasını dilerim.

Saygılarımla.

Ellerinize sağlık.
Gezmek duygusunu heleki o yeşilin içinde olmak yanınızda da hem motorunuz hemde can arkadaşlarınızla paha biçilemez oldugunu çok iyi anlatmışsınız.
Gecenin bu saatinde okudum ve 'ah be abi bende yapıcam bunu' dedim bunu kendi kendime.
Güzel anlatımınız için teşekkürler.

süper süper süper bir gezi vede anlatım bir çırpıda okudum ama dolu ısırklarına kahkahalarla güldüm müthiş bir olay yaşamışınız yerinizde olmak isterdim pardon yanınızda demek istemiştim paylaşımınıza gerçekten teşekkür ederim iyiki varsınız bizler sadece yazdan yaza oda çok çok 3000 km yapabiliyoruz zaman ve vakit darlığı bize sizin gibi ğüzel bir gezi bahşetmiyor

harika gezi olmuş paylaşımınız için teşekkürler
bende motorumla karadeniz seyahatı yapmak istiyorum ama cesaretim yok tavsiyeleriniz ne olur
şimdiden teşekkürler

ahmetusta61' Alıntı:
harika gezi olmuş paylaşımınız için teşekkürler
bende motorumla karadeniz seyahatı yapmak istiyorum ama cesaretim yok tavsiyeleriniz ne olur
şimdiden teşekkürler

Selamlar

eğer 250 cclik scooterla yola çıkmayı planlıyorsanız öncelikle istanbul sinop arasında bir kısa tur denemenizi tavsiye ederim. doğu karadeniz yol ve meteorolojik olarak çok süprizlerle dolu. bir de istanbulun batısını denemenizi tavsiye ederim. kıyıköy iğneada arası çok güzel yollar var. burada 2 3 günlük bir tecrübeden sonra daha iyi bir planlama yapabilirsiniz diye umuyorum. mümkünse artçı olmadan ve en az bir yol arkadaşı ile yola çıkmanızı tavsiye ederim.

saygılarımla.

paylaşımınız çok güzeldi bende geçen sene 5 arkadaş motorlarla 3500 km. full karadeniz yapmıştım çok güzel bir geziydi gezen bilir derler ya haikaten öyle adıyla örtüşen güzel paylaşımlar selamlar ;)

muratsahin' Alıntı:
9 Haziran günü Ankara İzmir ve Antalya SuperEva Riders üyeleri Burdur'da Salda gölünde Kamp yapmak üzere yola çıktık. İzmir ekibinden bir arkadaşımız dağların arasından gölü gördüğü bir virajda "ne güzel" diyerek gözlerini göle odakladığında viraj çizgisini kaçırarak karşıdan gelen otobüsle çarpışarak o anda yıldızlar arasında yerini aldı...

Saruhan’ın aziz hatırasına

Behlül "Babylon" Baydar
Sabit "Mr. Fix" Külekçi
Murat Şahin "Nikon" Öcal
Ülgen "Wings" Cezayirlioğlu Yıldızların arasında yalnız değil aynı şekilde benim gurubumda geçen yıl samsun,da GÖKÇEN ELBİ,isminde bir kız arkadaşımda vefat etti, BMW si ile,sadece bir anlık dalgınlık sonucu tır ile çarpıştı.sinop virajları evet dediğiniz gibi çok ama çok tehlikeli ölüm virajları ayancıktan sonra 100 lerce km hep keskin viraj 10 gün sonra 4000 km lik karadeniz seyahatine honda marka motosiklet ile çıkacağım ama yalnız bu sefer.

Untitled-2.jpg

Atlas dergisinin Ekim 2006 sayısında Tortum Vadisi ve Tortum Şelalesi tanıtılıyordu. 2006 sezonunun kapanmaya yüz tuttuğu günlerde gelecek sene için şöyle eli ayağı düzgün bir projemiz olsa diye içimden geçti… Sonra bu proje lafını pek sevmedim. Fazla şehirli ve önü sonu fazla belirli geldi. 2007 için şöyle esaslı bir maceramız olsa diye düzelttim zihnimde. Motora ilk başladığımda chopperla başlamıştım; ama heveslerim hep enduro çekmecesinden çıkmaydı. Zamanında enduroya geçmenin verdiği güvenle günde 10 saat sel üzerinde kalabileceğim hayallere daldım… Sonra Atlasın bu sayısını Sabit’e ve Behlül’e gösterdim… “gider miyiz” dedim. “Gideriz hocam !” dediler. “Yapmayın ya” dedim; “yaparız ya !” dediler. E o zaman Ülgen de yapar dedim… Soralım dediler; sorduk o da tamam dedi.

Tortum Vadisi Artvin’den Erzurum’a inen yolda uzunca bir vadi. Tabi THY ile uçacak halimiz yok; yol yapacağız. Gidiş – dönüş yolunu hesapladık yaklaşık 2500 km. Ama ana yoldan sapmalarla 3000 km. tutacağa benziyor. Aylarca çeşitli dergi internet sitesi vb. kaynaktan Karadeniz ve Doğu ile ilgili bir sürü bilgi topladık. Sonra evde unutulan valiz gibi bu bilgilerin yüzde yetmişi kağıt üzerinde malumat olarak kaldı… Yol kendi bilgisini bize öğretti. Ne kadar kaynak araştırması yapılırsa yapılsın, oralarda yaşayan insanların güncel bilgisi en önemli kılavuzlardan biri oluyor. Bu ikisi birleşince daha sağlam yol alınıyor.

Gezi öncesi hazırlıklar, bilgi toplama, yanımızda ne götüreceğiz, top case takalım mı takmayalım mı, motorların bakımı derken son haftaya geldik. Son hafta günler 24 saat olmaktan çıktı.. her gün sanki 45-50 saat… zaman geçmek bilmiyor. Ne kadar uzun yol yapmış olursanız olun her seyahat öncesi günler uzamaya başlıyor. Giyinip yola çıkacağınız ana kadar, zaman kıvamlı bir reçel gibi ağar ağar akıyor. Şimdiye dek güzel bir uyku uyuyarak yola çıktığım hiç olmadı. Seyahat öncesi ellerim yastığın altında gidon tutum yine…

22 Haziran …

Saat 16’da Behlül’ün hastanede buluşup toplanıp teker döndürmeyi planladık ama şehirden çıkışımız 17:30u buldu. Motorların başında son hazırlıkları yaparken bu geziyi Saruhan’ın anısına yaptığımıza dair kamera çekimini yaptık. Hemen her motorcunun hayalidir Karadeniz turu ve Saruhan’la birlikte 5 motor olursak yol daha güzel geçecek diyerek onu da kattık maceramıza.

22 Haziran olduğundan en uzun gündüze sahibiz ve havanın kararmasına çok var. Bu hevesle Amasya’ya kadar sürmeyi ve geceyi orada geçirmeyi planlıyoruz. Planımızı tutturduk.

konak1.jpg

Behlül Çorum’da bizi Katipler Konağı diye bir yere götürdü, yemekler nefisti ama akşam yemeği yedikten sonra sürüşün eziyet olduğunu söylemeye gerek yok. Yöreye özgü çatal aşı adında bir yemek/çorba yedik mercimek ve yarma buğdaydan yapılan değişik bir lezzet, çorba kıvamında ama bol taneli üzerine tereyağı kızdırıp döküyorlar.

konak2.jpg

Bu arada “Çorum”lu şoför arkadaşlara burada en içten selamlarımızı yollayıp, durmak için kırmızının hangi tonunu tercih ettiklerini merak ettiğimizi bildirelim. Zira şehirdeki trafik ışıklarını söküp yerine Noel ağacı koysanız şehrin trafiğinde hiçbir şey aksamaz. Her koşulda herkes bildiğini okuyor.

Çorumdan Amasya’ya gece sürüşünden sonra kalacak yer arama maceramızı evlere şenlikti. Amasya’da o gün asker yemin töreni olduğu için bütün oteller ve polisevi, öğretmenevi benzeri yerler doluydu. Önce Valiliğin arka bahçesi gözümüze kesitrdik olmaz dediler.
Sonra Beyazit Kulliyesi’nin bahçesi ile bize tarif edilen Hakimiyet Parkı arasında seçim yapmak durumunda kaldık. Beyazit Külliyesi son derece güzel bir mekan ama Amasyanın Sultanahmet’i ayarında bir yer.

beyazit.jpg

İçimiz rahat etmedi oradan vazgeçtik ve Hakimiyet Parkında karar kıldık. Güvenli bir yere benziyordu, hemen çadırları kurduk ve ilk gecemiz çadırla başladı. Ülgen çadır kurmaya üşendiğinden motorun arkasında getirdiği şezlongda uyumaya karar verdi ve bütün geceyi motorun selesinin altındaki kablolarla boğuşarak geçirdi… İzleyen günlerde de Ülgen’in durumu aynıydı… hep kablolarla boğuştu durdu :-\

kahvalti.jpg

Sabah çadırları toplayıp Yeşilırmak kenarında kahvaltımızı yaptık ve gezinin esas güzel kısmı başlamış oldu. Bu günkü hedefimiz Mesudiye üzerinden Ordu’ya ulaşmak ve benim ailemin köklerinin yeraldığı Yaztura (şimdiki adı Yeşilçit) Köyüne uğramak….

Başarılarının devamını dilerim. :D

slm millet bir süre aranızdan uzak kaldım ama ğüzel bir gezi yaptım tek sıkıntım gurup olmadığım içindi ama 2010 amasya tokat sivas üzerinden kazam alucraya uzandım bir kaç ğünlük dinlenmeden sonra içimdeki ateşe kulak verererek ğümüş kahne kelkit üzerinden ver elini ziğananın zirvesi dedim oda hoş geldin dercesine bana kucak açtı öğlen yemeğimi atıştırırken karşımdaki dağın üzreine süt ğibi bir sis ğörmenizi isterdim sonrası trabzon giresun fatsa ordu samsun ğüzel bir gezi yaptım inaılmaz zevk aldım navora arkadışıma hezi yapmak isteyenler mutlaka navaro arkadaşıma kulak versinler uzun yol banbaşka benim ikinci yol gezim bu yıl 4000 km civarında makinanz çok iyi olmalı vede bakımlarını muntazaman yaptırınki tek olsanızda sıkıntı çekmeyesiniz ğurup olduğunuzdada neşenizi bozmayasınız uzun yol için en az 500 lük makinayı tercih ederim özellikle ziğanyı görmeyenlere tavsiye ederim hayran kaldım tek kelime ile

evet bencede süper bir gezi yapılmış anlatılmaz güzellikleri bizimle paylaşyığınız için en içten teşşekürlerimi sunarım bende 2010 temuzunda yarı içi andolu ve doğu karadeniz olmak üzere karadeniz sahil şeridi ve bazen yaylalara uğrayarak mükkemel bir gezi yaptım guruba elamanım iş bıraktığı için katılamadım bu geziyi tek yaptım ama ziğana gibi yer görmedim yada o manzara o anda bana öyle geldi kelkit üzerinden harşit çayı boyunca doğa inanlımaz bir mazara sundu zigana yollarına bayıldım yapılmış pırıl pırl ufak uçaklar dahi inebilr motorumsa ona olan güvenimi boşa çıkarmadı 3000 kusur yol yaptım en ufak bir rahatsızlık vermedi darısı tüm motorcu arkadaşlarıma yamaha virago 1100 resimleride ekleyeceğim inşallah sd kartımı bulrsam evde kaybettim

bu siteye yeni katıldım ama türkiye,mizin güzel yerlerini sizin gibi motosiklet,le gezmek isterdim ama benim için biraz zor gibi bişey

DSC00967.jpg

Merhaba,öncelikle bu bölümü farkedip tamamını okumam gerekti ve de hiç ara vermeden de okudum. Dört arkadaşın paylaşımıyla gerçekleştirilen,gerçekten güzel bir gezi olmuş.Gezinin ardından bunu yazıya döküp fotoğraflarla da desteklemek tarafı ise işin özü bence.

Fakat,birlikte çok şeyler paylaştığınız arkadaşınız adına bir plaket yaptırma ve bunun fotoğraflanması beni çok üzdü,bir garip oldum, hatta gözlerim yaşardı.Sonra bunu yol kenarında bir ağaçta ''ölümsüzleştirmeniz'' bana göre çok güzel bir davranış.İlk kez daha okumaya başladığımda arkadaşınızdan ve onu kaybetmenizden sözettiğinizde içim bir garip oldu, yazının tamamını okudum;ama içimdeki o duygu hiç kaybolmadı.Aniden kaybettiğiniz o arkadaşınız sizin kadar olmasa da beni de üzdü. Mekanı cennet olsun,ışıklar içinde yatsın.

Daha önce bir başka bölümde, dostlarımızdan birinin yaptığı bir gezinin ardından,sizin yaptığınız gibi bizimle paylaşmıştı. Onu da okumuş ve büyük bir zevkle memnuniyetimi belirten bir kaç satır yazmıştım.Cümlelerden biri de .....'' karavanımızla yapacağımız ilk gezimiz Doğu Karadeniz'e olacak ''demiştim. Sizin hazırladığınız bu harika bölümden sonra, bir kez daha aynı şeyi yapma konusunu planlarımıza dahil ettik.

Tekrar elinize emeğinize sağlık diyorum. Tekeriniz hep dönsün,size ve diğer arkadaşlarınıza selamlarımı gönderiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.