.
Hiç de cevapsız kalmayın diye forumda yazılanlardan aklımda kalanları resmî olmayan tarzda yazarsam;
*tasarımınızın karşılığı sabit veya sabit olmayan “alkoven” cinsi karavan, yasalarca sadece gerekli onay belgelerine sahip profesyonel yapımcıların işi durumunda. Sanırım böyle resmî belgesi olan bir üretici de henüz yok galiba.
*Normal vatandaşlar için müsaadeli olan ise, plan tasdiklerini aldıkları sadece panelvan (hazır kasalı) araçlara karavan yapımı.
Ara her çözüm ise ister istemez belki, karşılığı olmasa da kanun ve yönetmeliklere Türkiye’de nedense çok sevdiğimiz öznel bakış açımız olarak değerlendirilmeli ?
Aslında planınız temelde yanlış değil, fakat çeşitli zoraki yorumlara rağmen bizim kanun ve yönetmeliklerde karşılığı olmadığını düşünüyorum.
Bacanağım 30 sene kadar evvel hazır aldığı alkovan kasasını açık kasa Mercedes üzerine sabitledikten sonra içini yapıp TÜV’den onay almıştı.
Ama Almanya’da !
Bizde bu iş için normal vatandaşa izin vermeyen devletin belki haklı nedenleri vardır ?
Peki belgelendirme ve kontrol ne kalitede diye sorarsanız, isterseniz bu konuya hiç girmesek daha yerinde olur.
Forumu okuyun Sinan bey ama sonuçta bu işe izin vermeye yetkili gerekli resmî yerlere de sorun.
Benim yazım da dahil, maddelerini görmediğiniz kanun ve yönetmeliklerle yapılan yorumlara pek iltifat etmeyin derim.
Nerede çalışıyorum demişdiniz ?
.