Motora İlk Adım Atacağım, Yardımcı Olur musunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scarab Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,337
Ynt: Motora İlk Adım Atacağım, Yardımcı Olur musunuz?

aslında kafama yattı bu skyteam, ama tereddütlerim de yok değil, bildiğim kadarıyla çin malı, alıpta pişman olmayalı sonra lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa bilgilerini banada sunabilirlermi

Etiketler

scarab' Alıntı:
aslında kafama yattı bu skyteam, ama tereddütlerim de yok değil, bildiğim kadarıyla çin malı, alıpta pişman olmayalı sonra lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa bilgilerini banada sunabilirlermi

Erkan geçen sene bende de bi tane Skyteam var. İlk zamanları sorunlu oldu ama keyifli bir motordur. Arazide düşeceğin zaman at gitsin, üzülmezsin. Parçaları ucuz.. Ben yaşadığım sorunları aşağıda maddeledim ama yinede keyif aldığım bir motordu.

1) Sele rahat değil. Ama bisiklet taytı giyerek bu etkiyi hafifletebilir veya selenin süngerinde oynama yapabilirsin.
2) Yanında aşağıdaki yedek malzemeleri mutlaka bulundur.
a) Sigorta
b) Buji
c) Sigorta selenin altındadır. Bunu sökmek uzun T anahtar bulundur. Numarasını hatırlamıyorum...
3) Düşmelerde kendi gidonu çok rahat eğiliyor, hatta kırılıyor. Sağlam bir gidonla değiştirebilirsin. Maliyeti 25-30 YTL
4) Aynı şekilde debraj ve gaz kollarınıda sağlamları ile değiştirirsin. Düşmelerde kolay kırılıyor. Bunun için gidon uçlarına koruma takdırabilirsin. Çok işine yarar.
5) Vibrasyondan bol bol her yeri gevşer. Ama bu sorun değil, periyodik olarak anahtar elinde gevşeyen noktaları sıkarsın. Hemde işi öğrenmiş olursun :smiley:

Eğer araziye çıkacaksan kesinlikle cross lastikli olanlardan al.

Ama bu sorunları aşmış 2.el bir Skyteam'de bulursan sen uğraşmak zorunda kalmazsın. Her şeye rağmen o bir Çinli..

Kafanı karıştırmak istemem ama Yamaha XT125'e de bak derim.

murat hocam, skyteam gerçekten başlangıç için güzel kafamada yattı aslında ama iki kişi götürmez gibi geldi bana sanki, araştırmalarımız devam ediyor, biraz daha para koyup 400cc honda nx4 falcon alsak fazlamı gelir başlangıç için, hem güzel klasik bir motor, hemde iki kişinin rahat edebileceğini sanıyorum ne dersin bu konuda

endurocu ve şinasi hocamında söylediği gibi Honda XL-200 veya yamaha xt 125 x (2006 3000 km 4.250ytl çok hoşumuza gitti alet)olabilir diyorum ama, gezilerde çoğunlukla iki kişi olucaz, o zman sorunlu olabilir gibi geliyor bana bu makinalar,
zongshen markada çin malı olmasına rağmen dayanıklı diye duydum,
hyosung markada kore malı, tercih yapsanıuz hangisini seçerdiniz.

ayrıca motoshow 08 gelecek olan varsa buluşalım, yüzyüze görüşerek daha yararlı bilgiler alabilirim sizden,
tel 544 2621815

Erkan,
XL200 bu durumda en iyi tercih. NX4'de iyi bir seçenek olabilir ama fazla iyi tanımıyorum. Dediğin gibi skyteam iki kişi için iyi bir seçenek değil. Ama her şeyden önce motora ilk adım attıktan en az 6 ay boyunca kimseyi artçı alman doğru olmaz. Artçın da motor kullanmayı bilmesede artçı olmayı bilmesi gerekiyor. Tavsiyem önce kendinin rahat edebileceği bir motor al, sonra artçıyı ile beraber seyahati düşün derim.

Motoshow'a gelmeyeceğim. Motorları incelemen için güzel bir fırsat..

scarab' Alıntı:
murat hocam, skyteam gerçekten başlangıç için güzel kafamada yattı aslında ama iki kişi götürmez gibi geldi bana sanki, araştırmalarımız devam ediyor, biraz daha para koyup 400cc honda nx4 falcon alsak fazlamı gelir başlangıç için, hem güzel klasik bir motor, hemde iki kişinin rahat edebileceğini sanıyorum ne dersin bu konuda

endurocu ve şinasi hocamında söylediği gibi Honda XL-200 veya yamaha xt 125 x (2006 3000 km 4.250ytl çok hoşumuza gitti alet)olabilir diyorum ama, gezilerde çoğunlukla iki kişi olucaz, o zman sorunlu olabilir gibi geliyor bana bu makinalar,
zongshen markada çin malı olmasına rağmen dayanıklı diye duydum,

Merhabalar.
Zongshen 200GY-A kullanıyorum.
Benimki dahil, yukarıda bahsi geçen motorlarla artçılı yolculuk, tam bir işkencedir.
hele bir de topcase kullanıyorsanız, 2 kişilik uzun yolculukları unutun.

Naçizane bir öneri daha; Çin malı almaya karar verir de Zongshen düşünürseniz, mutlaka balansörlü, vibrasyonsuz modelini tercih ediniz. ;)
Böbrektaşı problemi olanlar, kesinlikle diğer Çinlileri tercih etsinler. :D

saygılar...

Benim kızıltay... ;)

5191213_0.jpg

< yamaha xt125 x > yada < yamaha xt125 r > almaya karar verdik, çin malından vazdeçtik, ev arkadaşımla beraber almayı düşünüyorduk ortak yanii, fakat artçıyla motor kullanmaya başlamanın pek iyi fikir olmadığını düşündüğümüzden, 2 tane alıp keyfimize bakıcaz,

bu motorlar hakkında olumlu olumsuz herşeyi yazabilirsiniz, bekliyoruz, ha birde 125 x mi 125 r mı tercih edelim

XT125 x küçük jantlı cadde modeli,XT125 R ise büyük jantlı enduro versiyonu.Şehir içinden pek ayrılmam derseniz X versiyonu işinizi görür.Ama uzun yolda kullanmak istiyorsanız ve araziye de girmek isterseniz R tercihiniz olmalı.İkisi arasında kaldıysanız da tercihinizin R olmasında fayda var.

XT125 lerin motorunun yanında cüssesi de biraz küçük.Motosiklet kullanmayı öğrenmek için ideal fakat daha sonra üstüne bagajlarınızı yükleyipte uzun yola çıkmak isterseniz sıkıntılı olabilir.Yakıt tüketimi de gayet düşük.

Ne olurdu sanki Yamaha,XT225 i Türkiye ye getirse,motora yeni başlayan endurocuların aradığı herşey onda var:smiley:

Ben XL 200 ü bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

sinan-izmir' Alıntı:
XT125 x küçük jantlı cadde modeli,XT125 R ise büyük jantlı enduro versiyonu.Şehir içinden pek ayrılmam derseniz X versiyonu işinizi görür.Ama uzun yolda kullanmak istiyorsanız ve araziye de girmek isterseniz R tercihiniz olmalı.İkisi arasında kaldıysanız da tercihinizin R olmasında fayda var.

XT125 lerin motorunun yanında cüssesi de biraz küçük.Motosiklet kullanmayı öğrenmek için ideal fakat daha sonra üstüne bagajlarınızı yükleyipte uzun yola çıkmak isterseniz sıkıntılı olabilir.Yakıt tüketimi de gayet düşük.

Ne olurdu sanki Yamaha,XT225 i Türkiye ye getirse,motora yeni başlayan endurocuların aradığı herşey onda var:smiley:

Ben XL 200 ü bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

evet honda xl 200 almaya karar verdik yamaha xt 125 harbiden çok küçükmüş, benim boy 180 arkadaşımınki de 186 olduğunu düşünürsek çok ufak kalıcak altımızda, yoğun araştırmalarımız sonucunda xl 200 de karar kıldık, bu sefer fikir değişmiycek umarım, xl 200 konusunda bilgilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum ona göre

Sevgili Erkan selamlar iyi bir tercih bende uzun zamandır motosiklet kullanıyorum ilk olarak 250 cc ile başlamıştım sonra kawasaki er5 500 cc ardından honda deavulle 700 cc şimdi ise honda paneuropean 1300 cc kullanıyorum kademeli geçişin yararlı olduğunu bizzat gördüm. Ayrıca eğitim gerçekten önemli ben hondanın güvenli sürüş eğitimlerini tamamlamıştım. İstanbul gebzede. öneririm

bence klasik olarak jawa kullan derim 250cc californian modeli sana göre istersen 1972 model 12volt bi jawa bulabilirim tabi ilgilenirsen tercih senin

sevgili kardeşim bencede sen 125cc veye 250cc motordan şaşma başlangıç için diğerleri seni kullanman için motive etmediği gibi hevesini şevkinide kırabilir
madem lüleburgazda oturuyorsun neden oradaki motorsiklet kulübüne gidip ordaki arkadaşlarınla kaynaşırsan eminim daha doğru seçim yapacaksın

sevgili hemşerim (haraboluluyum :smiley: ) bende arkadaşlara katılıyorum küçük hacimli makinelerle başlamak daha iyi oalcaktır temiz bir XL 200 e bak derim çine pek yanaşma tahmininden çok daha masraflı oluyolar

inşallah gönlüne göre bi makine bulursun hatta bulmuşsundur diyelim bu konu açılalı baya olmuş ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri