Motor Soğukken Tork Eğrisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,374
Ynt: Motor Soğukken Tork Eğrisi

Ortalama tuketım bir bakıyorum 9,5 3 , 5 km yol yaptıktan sonra 8, 6 vs hıc stabıl degıl , takmıyorum artık kafama yakıtı ortalama 7'5 litre olarak yazdım kafama :smiley:

3,5 km gidince 9,5 dan 8,6 ya düşüyorsa yol bilgisayarını sıfırlama tarihiniz yeni gittiğiniz km 30 km civarı demektir , stabil durama gelmesi için 200 km gitmeniz gerekir , bu 200 km rampalı ışıklı yolsa 9,5 dan aşağıya düşmez 100 km seni otobanda yaparsanız basmadan 8,5 dan aşağıya düşmez , 200 km yi otobanda 110 km geçmeden yaparsanız 6,6 ya kadar düşer sonra şehir içi ağırlıklı dolaşırsanız ( otobana çıkmadan) mazot bitimine kadar 7,7 leri görürsünüz yol bilgisayarına takılmayın derim çünkü çalışma prensibi hangi devirde ne kadar km süratle gittiğinizi saptayarak sonuca ulaşma olduğu için net bilgi vermez hiçbir zaman
Örnek ; yol bilgisayarını sıfırlayıp aracınızı çalıştırın ve rolentide 15- 20 dakika çalıştırın ortalama 13, 14 lt ye çıktığını görürsünüz gerçekte rolentide bu kadar yakıt yakmaz araba yürümediği için 30 litre bile görebilirsiniz handikap burada
Not: Bu tespitler 4x4 110 hp için geçerlidir!!!!!

Calışma mantığını anladım motor devri ve yapılan kılometreyı baz alıyor , bu şekilde ölçmekde yanliş sonuclar veriyor ,
Araç bugüne kadar çok sağır kullanılmış ben 2 haftadır ozellıke 4ve 5 viteslerde 4000 4500 devıre kadar çıkarıyorum araçta barız bır serılesme var diyebılırım , ilk sahıbı 65 yasında bir emeklıymıs bıraz sakın kullanmış , tam adamının eline düştü 8) biraz daha motor açılsın , chıpleyecegım , herkese değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,924
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR