BEKİR AKÇA
Yeni Üye
Bakın beni ister elektronik panelden çağırmasın ister bayrakçı çağırmasın veya kantarın kapısında kimse olmasın hatta giriş kapısını duba ile kapatsalar bile ben kantara zorlana giriyorum.Niye girdin gidebilirsin diyene kadarda gitmiyorum.Çünkü kantarın her yeri kamera ile donatılmış ben içeri gireyim de kayıtlara geçsinde ondan sonra beni yollasınlar umurumda değil.Kaçmanın cezası bir zamanlar 2000TL idi şimdi kaç paradır bilmiyorum böyle yapınca başım rahat oluyor.
Arkadaşım, ruhsat ticari olmadığı zaman kantarda sadece tonaj incelenir. İstiap haddini aşıp aşmadığı... Konteyner içinde bol miktarda koli koli satılacak eşya yok ise yani kaçakçılık yapmıyor isen şahsi yük olduğu için kimse işlem yapamaz. Ola ki inatlaştı ve işlem yaptı, memur hakkında mahkemeye verme hakkın da var. Memura kaydediyorum diyerek konuşmayı kayıt eder isen tazminat talep etme hakkın da var memurdan. Bunu her memur bilir ve cesaret edemez. Sizin kantarda yaşadıklarınız aracınız ticari ruhsatlı olmasından kaynaklanır. Dediğiniz gibi Ticari ruhsatlı araçlarda 6 tane pet şişe su dahi ticari sayılır. Ev eşyası taşımasına gelince, Onların evden eve nakliyat dışında kara yolları müsaade etmiyor. Kendi eşyan dahi olsa... Onların da belli teknik şartları var. Kantarda memur olarak çalıştım ve bu konuda bilgim kesin... Ve hala memur olarak çalışıyorum. Emeklilik için planlarım bu yazdıklarım. Kara yollarındaki arkadaşlar ile de tartıştım mevzuyu ve şahsi kullanım ruhsatlı kamyonetlerin yükünün ticari olup olmadığını ancak kontrol noktasındaki maliye memuru kontrol edebilir. Faturası da var ise o da bir şey yapamaz... Maliyedeki müfettiş arkadaşlar ile de bu konuyu görüşeceğim tekrar... Sonucu da buradan yazarım...