motor değişikliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hiperaktif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,944

hiperaktif

Denemeden olmaz deme !
Yer
sarıyer&üsküdar
suzuki samurai 1.3 motor 96 model bi aracım var motorunu değiştirmek istiyorum .

2.0 turbo dizel veya benzinli bi motoru araca yerleştirsem bunu ruhsata işletmem mümkünmü veya daha kuvvetli bir motor taksam trafikten men olmadan devam edebilmem mümkünmü ruhsata işletip muaneden geçebilirmiyim ?

Etiketler
Ynt: motor değişikliği

aracınız eğer benzinli ise benzinli motor ile dizel ise dizel motor ile değiştirebilirsiniz. dizel araca benzinli veya benzinli araca ise dizel motor atılmasına şuanlık trafik izin vermiyor.

Tümer' Alıntı:
Daha kuvvetli ya da silindir hacmi daha büyük bir motoru da ruhsata işletemezsiniz!

Benim bildiğim, büyük hacimli işleniyor ancak dizel-benzinli yada tersi değişim yapılamıyor.

Daha fazla vergi alacağı için devlet izin verir büyük motora.:smiley:

abi o zaman 1.3 benzinli ona dizel takamıcakmıyız :S peki beygiri yükseltme ihtimali nedir motor gene 1.3 kalsın turbolu bi motortaksam ? bnm aracımsuzuki samurai 1.3 motor var araç gazlı benzinde güzel kaçıo gazdaykende güzel ama yakıt tüketimi 2sindede yüksek bide ben aracı aldığımda hor kullanılmıs motor yorgun aracın içini yürür aksamını sıfırladım aracı güzelce ufak ufak topluyorum 1.3 turbolu bi motor taksam ruhsatta yapılcak değişiklikler nasıl olucak.

saygılarımla teşekkürler.
Enes kütahya.

bu hacim meselesi yeni değişen birşeymi? benim arkadaşım 318 ine 325 motoru takmıştı. ödediği vergi 325 üzerinden di. küçük motor taksa bile eski büyük motoru ödeyeceğini söylemişti ben sorunca.

benim ödediğim senelik vergi 15 tl :D:D arac babam üzerine kayıtlı babam hem emekli hemde yaştan dolayı bayaha bi indirimli :D aracım beygiri rusatta gözükeceği için faturaya yansıtmasamda gene aynı olmazmı ? araç normalde 65 beygir 105 yada 110 beygir benim araştırdığım motor .
bide bu ikitellide kazalı bi araçtan çıkma motoru takabilirmiyim .

saygılarımla.

Tip Onayı Belgesine istinaden Uygunluk Belgesiyle tescil işlemi yapılmış olan araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde ülkemizde yürürlükte olan ilgili yönetmeliklerin güncel seviyelerini sağlayan motorlar kullanılmalıdır. İmalat Yeterlilik Belgesine istinaden Teknik Belgeyle tescili yapılmış araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde ilgili yönetmeliklerin en az temel seviyesini sağlayan motorlar kullanılmalıdır. Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı belgelemelidir.

benim aracın motorundan daha temiz ayrıca ses ve egsoz bakımından çok daha az kirli bi motor olucak motor hacmi hemen hemen aynı ama beygirr değişiyor yani sadece sürümü güncellemiş gibi olucak . yada bu kadar zorsa aynı motorun 2011 ile değiştirsem .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR