Motor Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gurbuz35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,261

gurbuz35

Ana Kamp
arkadaşlar şöyle bi sıkıntı var ve çözemedim bir türlü
15-20 km gittikten sonra motoru stop edince(Gaz almak için yada markete girmek için v.s) tekrar çalışmıyor 5-10 dk geçmesi gerekiyor sonra çalışıyor.
konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Etiketler

Ynt: Motor Çalışmıyor

kesin eminmisin maf sensörü olduğuna
bide bi eleman dedi silindire bi yerlerden su giriyodur.durduğunda tekrar ateşleme yapması için bujinin suyun buharlaşması gerek o da zaman alır buharlatımı teşlemeyi yapar
detaylı baktırmam lazım ama o bütçeyi hala yakalayamadım diğer açıklardan sıra frontiye gelmiyor

bide arıza lambası falan yanmıyor yani görüntüde bi arıza yok zaten maf sensörü(Hava akışmetresi ise bahsettiğin)1-2 sene önce değişti ama ondan olacağını zannetmiyorum.

senin yaşadığın sorunları ben de yaşadım sırf o yüzden iş bilmez usta bana motor üst kapağını söküp ve hiç bir şey yapmadan 3 bin tl yi aldı ve sorun halen devam edince başka bir ustaya götürdüm o hemen arızanın maf sensöründe olduğunu söyleyip lada niva sensörü 500 tl olduğu için onu takdırdık opelin 1.500 tl nin üzerinde olduğu için takdırmadım artık stop edip sonrasında çalışmama sorunum kalmadı.en son geçen hafta yeniden motor yaptırana kadar bence sizin arızanız maf sensörü

Bir kaç sene önce bende de olmuştu ,araç ısınınca marş motoru içindeki tesisat genleşip akım geçirmiyordu,marşa basıldığında hiç bir ses ve hareket olmuyordu.marş motoru tamir edilince bir daha yaşamadım,bazan volan sensorü de yapabiliyor.

Selamlar
Aracınızın model ve türünü bilmiyorum ama,
WEHRLE marka sensör var,
YAKIT POMPASI RÖLESİ, YAKIT ENJEKSİYON (BENZİNLİ MOTOR)
Kraftstoffpump-İ. 12V 30/04 bu röle üzerinde yoğunlaşabilirsin,

Benzinli durumda aracın marşına basarak yakıtın gelip gelmediğine bakarak test edebilirsin.
Rölenim içinde temassızlık olabilir bazen geçirir bazen geçirmez.

Rölenin bulunduğu yer,
( kendi aracımın 2.0 sport 95 modelllere kadar ön sol farın arkasında su deposunu önünde,
95 modelden sonra Torpido da içten motor kaputunun açacağının altında konsolun içinde. )

bu durumda sorun sensorlerden bırınde ama hangısınde o kadar sensor varkı bu aracta ::smiley: ... ama burda asıl sorun hangı sensorde oldugunu bulacak usta sıkıntısı..

Merhaba,bu aracta direksiyon altinda el terminali baglanan bir soket yok mudur?
Oraya el terminali baglaninca hangi sensor oldugunun gorulmesi gerekir saniyorum.

konu ile ilgili bir gelişme var mı? bir çok arkadaşımız bir çok çözüm önermiş. biri olmalı diye düşünüyorum.

Sarper16' Alıntı:
Selamlar
Aracınızın model ve türünü bilmiyorum ama,
WEHRLE marka sensör var,
YAKIT POMPASI RÖLESİ, YAKIT ENJEKSİYON (BENZİNLİ MOTOR)
Kraftstoffpump-İ. 12V 30/04 bu röle üzerinde yoğunlaşabilirsin,

Benzinli durumda aracın marşına basarak yakıtın gelip gelmediğine bakarak test edebilirsin.
Rölenim içinde temassızlık olabilir bazen geçirir bazen geçirmez.

Rölenin bulunduğu yer,
( kendi aracımın 2.0 sport 95 modelllere kadar ön sol farın arkasında su deposunu önünde,
95 modelden sonra Torpido da içten motor kaputunun açacağının altında konsolun içinde. )

3.2 lerde bu rolenın yerı nerde ..bu role tam olarak ne ıse yarıyor

hala tamire götüremedim böyle idare ediyorum ama maf sensörü (Yada diğer sensörler) olsa bilgisayarda çıkar yada arız ışığı yanar bunda böyle bir durum yok.marş motorunu bi göstermek istiyorum.para bulunca :smiley:
usta önemli her şekilde sizi yönlendirip paranızı alıyolar ve üstelik arızada gideerilmiş olmuyor en can sıkıcı tarafı da bu zaten
İzmirde bildiğiniz kalite bir usta varsa göstermek isteri. 4.Sanayide Amerikancı Tayfun varmış ama gitmek bir türlü nasip olmadı

Dalgacı' Alıntı:
Bir kaç sene önce bende de olmuştu ,araç ısınınca marş motoru içindeki tesisat genleşip akım geçirmiyordu,marşa basıldığında hiç bir ses ve hareket olmuyordu.marş motoru tamir edilince bir daha yaşamadım,bazan volan sensorü de yapabiliyor.
hocam marş motoru içindeki tesisat derken motorun kendisinden mi bahsediyorsun yoksa ara kablolarından mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri