Motor Bloğu Çatlatmış CJ5 Alınır mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozcour Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,204

ozcour

Kamp III
Yer
İZMİR İSTANBUL
Merhabalar,

Ben Land Rover Series2a sahibi bir genç kardeşinizim. Ama babamın memlekette gördüğü sahibinin topladığı ama kışın antifiriz konmadan bırakıldığı için motor bloğu çatlatmış arızalı bir CJ5 hakkında danışmak istiyorum. Aracı görmedim henüz ama ucuza alıp İzmir'de toplayıp ufak tefek eksiklerini giderip, gerisine hayırlısı diyorum. Öncelikle,

Blok çatlatmış motorun tedavisi nasıl olur, neresinin çatladığını ve orjinal motoru olup olmadığını bilemiyoruz henüz..

Alırken nelere bakmam lazım ve nelere göre fiyat teklif etmem lazım..

Her olasılık için maliyet çıkarabilirsek çok sevinirim

Sahibi arabasını orada yaptıramadığı için atmış kenarda duruyormuş, ben de hevesli bir gencim, altından kalkabilirim diye düşünüyorum. Ben henüz aracı görmedim, o yüzden resim ve yıl model hakkında bir bilgi veremediğim için özür dilerim. Sizden alacağım yorumlara göre hareket etmeyi düşünüyorum.

Selamlar
Özgür

Etiketler
Ynt: Motor Bloğu Çatlatmış CJ5 Alınır mı?

bedava gibi bir fiyataysa ve masraf etmeyi göze alıyorsan,

ama bu forumda cj ustaları var onlar size sanırım kaç paraya malolura kadar bilgi verebilirler.

ilk önce modeli önemli bir kriter.. motoru 3.8 mı 4.2 mı?ön fren disk mı?yoksa kampana mı?elektronik ateşlememi?yürüyen aksam ne vaziyette?kaporta ne alemde?ilk önce bu soruların cevabını iste...motor için fiyat almadan önce 3.8 mı 4.2 mı onu öğren eğer 78 model altı ise 3.8 dir.üstü 4.2.. makbul olanı 4.2
Cj yi iyi bir incele sonra bize anlat
aklıma gelmişken hidrolik direksiyonmu onada bir bak..

hayırlısı olsun!

Özgür yapmaaaaa :smiley:

Blok çatlağı kaynak olmıyacak bir yerdeyse işin çok zor.

araç nerde acaba izmireyim demişsinde birde tam modeli ne acaba .ve blok nerden catlaşmış ?

abilerim çok teşekkür ederim.

Ben de ilk yazdıklarımdan fazlasını bilmiyorum, en kötü halini düşünüp hesaplamam lazım. Araba blok çatlatmadan önce toplanmış, boyası vs düzgün ve diri duruyormuş kalın lastik ve jant varmış En kısa sürede detaylarını ve modelini öğrenmeye çalışacağım ama karar verme durumum ciddileşmeden oraya gitme şansım yok. Araba binmek için toplanmış ama bloğu çatlatmış soğukta. Gerçi fiyat için önemli kriterdir ama benim Land Rover'de elektronik ateşleme hidrolik direksiyon westinghouse ve disk fren gibi opsiyonlar yok, garipsedim :smiley:

sizce çıkma motor kaça bulunur ve ruhsat problem olur mu motor değişikliğinde?
Tahmini olarak şu durumdaysa şu kadar eder, şu masrafa hallolur, şu durumdaysa bulaşma vs gibi görüşler alabilirsem karar vermemde çok yardımcı olur..

Selamlar

öncelikle araç hakkında net bilgiler vermelisinki aşşa yukarı bişe söylenebilsin mesela en başta modeli gibi tam olarak ne gibi cj5 6 7 8 mtor ne şanzıman ne gibi ama dediğim gibi model belli olursa geriside kendiliğinden çözülür

motor meselesine gelince cıkma motordan kastın faturasız motorsa sakın alma derim üstüne para bile verseler alma faturalı motor zaten var sen bilgileri ver aldıktan sonra gerisini düşünme cj lerde ne parca sorunu nede aksesuar sorunu bulunmaz

ben de bloğu aynı sebebten boydan boya çatlatmiştım, yaklaşık 4 sene öyle kullandım. bloğa dikiş atma ve diğer masraflar ve sonrasında alacağım riske karşılık, yarım motor aldım. çatlağın yeri ve uzunluğuna göre dikişle kurtarabilirsin, ama en iyisi yeni blok almak. bu sitede her türlü parça ve aksesuar sorununu çözebilecek üyeler zaten yardımcı olacaktır , aracı izmir de toplayacaklar için önerebileceğim çok iyi ustalar var, tabi önce aracın künyesini bilmemiz lazım.

Ynt: Motor Blo?u Çatlatm?? CJ5 Al?n?r m??

Izmirde araci toplayacak ustalar kim? Bizde ogrenmis oluruz.

3. sanayide osman usta var. jc 5 konusunda uzmandır, devamlı 2-3 tane cj tamirhanesindedir , kaporta boya hariç cj 5 ile ilgili bütün sorunları çözer. telefonu ve adresi verebilirim

tüm abilerime teşekkür ederim
plakasını akrabamdan rica ettim o gönderince yılını öğrenmiş olurum, ona göre motor ve donanım hakkında yorum yapabiliriz belki..

Blok üzerinde don tapaları vardır. İlk soğuk vurduğunda onları patlatması gerekirdi. Blok değişimi demek motor numarası değişimi demek. Motor numarası bloğun üzerinde olduğu için fatura ile blok alınır. Komple motor almaya gerek yok. Ruhsat için işlemler yapılır. Bu olması gereken gibi duran yöntem.

Şimdi size komik bir durumdan bahsedeyim. CJ lerin aynı motor numarası ile piyasaya çıkmış binlerce motoru vardır. Sizin motor ile aynı numarada olan cj motoru bulabilme şansınız çok yüksek. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR