çakırefe
Ana Kamp
İNGİLİZCE ANCAK ÇOK GÜZEL BİR SİTE.
400+ Watt Solar Panel Setup For A Van
Bu sayfadaki bağlantı Şekli gribine gitti
3 panel seri bağlı 36v
Şarj edilen akü gurubu 12v
Kullananlar bu şekilde bağlamıyor bildiğim kadarı ile
Panelleri paralel olarak bağlıyor. Panelleri 36v bağlama amacı nedir acaba
Güçten öte amaç başkadır.Şarj cihazı uygunsa giriş 12/24/36/48/.... farketmez, çıkışında da gelen toplam gücü akü grubunun tipine göre 12-14 yada 24-26 volta bölüp akülere gönderir.
Volt ne kadar yüksek olursa şarj aletine gelen gücün kaybıda o denli az olur.
.Güçten öte amaç başkadır.
Seri bağlantıda voltaj artar
Paralel bağlantıda akım artar.
Yani her iki derecede güç aynıdır.
Fakat şarj için gerekli olan akım dır. Şarj edilecek akü 12v, 24v akü olsa anlayacam
Neden 12v 30A almak varken 36v 10 amper alsınlar. Mantık nedir.
Rica ederim kusura bakmak ne demek sayın hocam....basit ve anlaşılabilir bir site olduğu için çok hoşuma gitmişti. Teknik bilgim henüz sizin gibi değil...tecrübe başka bir şey..
Rica ederim kusura bakmak ne demek sayın hocam....basit ve anlaşılabilir bir site olduğu için çok hoşuma gitmişti. Teknik bilgim henüz sizin gibi değil...tecrübe başka bir şey..
.
@çakırefe , size birkaç gün içinde özelden yazacağım.
Beni yine de atıp tuttuğum için öyle matah birisi olarak düşünmemeniz yerinde olurdu.
Bilirsiniz bazı emeklilerin çenesi düşük oluyor..
Vakitleri bol köftehorların, hoşgörmek lazım..
Youtube de harika bir video toplam 15 video var arka arkaya, SPRİNTER nasıl motokaravana dönüştürülüyor, yavaş yavaş, adım adım ....şimdiye kadar bu kadar güzel hazırlanmış bir video görmedim. Kendi karavanını yapmak isteyenlere çok güzel görsel bir rehber. Kafanızda hiçbir soru işareti kalmıyor, öyle ki insanın yoldan geçen bir PSA 'yı çevirip " ver bakayım arabanı 1-2 güne geri getirecem" diyesi geliyor
Video: https://youtu.be/8kZAKOGHilQ